لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۳۹

«در صورت حمله اسرائیل به ایران، میت رامنی از آن حمایت خواهد کرد»


میت رامنی (سمت چپ) روز یکشنبه مذاکرات خود را با نخست وزیر اسرائیل آغاز کرد.
میت رامنی (سمت چپ) روز یکشنبه مذاکرات خود را با نخست وزیر اسرائیل آغاز کرد.
یکی از مشاوران اصلی میت رامنی، نامزد جمهوريخواهان در انتخابات رياست جمهوری آمريکا، گفته است که در صورت حمله اسرائيل به تاسيسات هسته ای ايران، رامنی از اين اقدام پشتيبانی خواهد کرد.

دان سنور، مشاور میت رامنی در امور بين الملل، روز يکشنبه به خبرنگاران در اسرائيل گفت: «آقای رامنی به هر تصميم اسرائيل در ارتباط با ايران احترام می گذارد و اگر اسرائيل ناچار به دفاع از خود شود تا مانع از دستيابی ايران به جنگ افزار هسته ای شود، رامنی از آن حمايت می کند».

سخنان اين مشاور آقای رامنی همزمان با استقبال بنيامين نتانياهو از میت رامنی بیان شد. نخست وزیر اسرائیل روز یکشنبه در دفتر کار خود در اورشليم (بيت المقدس) پذيرای دوست ده ها ساله خود شد و روزی پرکار و مملو از ملاقات برای آقای رامنی در اسرائيل آغاز شد.

خبرگزاری آسوشيتدپرس در تفسیر اين سخنان دان سنور نوشته است که اين اظهارات از تعهداتی که پيشتر ميت رامنی در قبال اسرائيل بيان کرده، جدی تر است.

گفته می شود که باراک اوباما با حمله اسرائيل به تأسيسات هسته ای ايران مخالف است و همواره تلاش کرده تا نخست وزير اسرائيل را متقاعد کند که برای اثرگذاری تحريم ها بر ايران صبر پيشه کند.

میت رامنی در حالی سفر خود به اسرائيل را آغاز کرده است که باراک اوباما روز جمعه گذشته قانون جديدی را برای گسترش همکاری های نظامی و غير نظامی با اسرائيل امضا کرد.

بر اساس قانون جديد، آمريکا هفتاد ميليون دلار ديگر برای توسعه سيستم دفاع راکتی «گنبد آهنين» به اسرائيل اعطا می کند و اسرائيل می تواند خريدهای نظامی جديدی از آمريکا انجام دهد که خرید هواپيماهای سوخت رسان از آن جمله است.

قانون جديدی که آقای اوباما آن را امضا کرد، ارتش آمريکا را موظف کرده است که تا دو سال ديگر ميزان جنگ افزار خود را در انبار اضطراری اش در خاک اسرائيل به ۴۰۰ ميليون دلار افزايش دهد و ارتش اسرائيل در ايامی مانند جنگ از حق استفاده از اين تسليحات برخوردار خواهد بود.

کنگره آمريکا دو ماه پيش اين قانون را مورد تصويب قاطع قرار داده بود.

به نظر می رسد که باراک اوباما در آستانه سفر رامنی به اسرائيل و برای کاهش انتقادهای اين رقيب خود در زمينه سياست آقای اوباما در ارتباط با اسرائيل، اين قانون را در يک آيين کم سابقه علنی در کاخ سفيد توشيح کرد.

میت رامنی بر اين باور است که آقای اوباما موجب «تضعيف» اسرائيل و حتی «تحقير» اسرائيل شده و گفته است که «اسرائيل، مهم ترين و نزديک ترين همپيمان آمريکا، شايسته رفتاری بهتر از سوی آمريکاست».

در همين حال سفر نامزدهای انتخاباتی آمريکا به اسرائيل اندکی پيش از موعد نهايی کارزار رياست جمهوری يک امر عادی است؛ همان گونه که باراک اوباما چهار سال پيش در آستانه انتخابات نوامبر ۲۰۰۸ از اسرائيل ديدار کرد.

ميت رامنی شامگاه شنبه در دومين بخش از نخستين سفر خارجی خود از پس از قطعی شدن نامزدی اش از سوی جمهوريخواهان برای انتخابات آمريکا، وارد اسرائيل شد.

وی پس از اقامتی کوتاه در بريتانيا به اسرائيل رفت و در مرحله بعد قرار است که به لهستان سفر کند.

نتانیاهو: تحریم ها علیه ایران موفق نبوده

نخست وزير اسرائيل روز يکشنبه در آغاز ملاقات خود با نامزد جمهوريخواهان، در حالی که او را در برابر دوربين ها، «ميت» خطاب می کرد، گفت: «سخنانت را (در جمع کهنه سربازان آمريکايی هفته گذشته در ايالت نوادای آمريکا) شنيدم که بزرگ ترين خطر را وجود سلاح هسته ای در دست حکومت آيت الله ها ناميدی. ميت کاملاً با تو هم عقيده ام. بايد از هر چه که در توان داريم برای بازداشتن آنها (سران ايران) استفاده کنيم زيرا تا امروز همه تحريم ها و ديپلماسی حتی ذره ای هم موفق نبوده و بايد به صورت جدی مسئله تهديد (نظامی) مطرح باشد تا وضع را عوض کند».

آقای رامنی نيز در پاسخ به نتانياهو گفت: «کاملاً از نظراتت حمايت می کنم و آمده ام تا در باره چالش های مشترک ما در ارتباط با خاورميانه گفت و گو کنيم».

ميت رامنی روز يکشنبه در کنار ديدار با نتانياهو با رهبران جناح اپوزيسيون اسرائيل، ژنرال شائول موفاز و خانم شلی يخيموويچ رهبر حزب کارگر، و نيز با شيمون پرز رييس جمهوری اسرائيل ديدارهای جداگانه انجام می دهد و همچنين از ديوار ندبه (آخرين بخش بازمانده «بيت المقدس يهودی» معبد باستانی يهوديان) و نيز موزه هولوکاست اورشليم ديدار خواهد کرد.

برگزاری نشستی در پشت درهای بسته با شرکت شخصيت های سرمايه گذار و ثروتمندان يهودی جهت کمک مالی به کارزار انتخاباتی جمهوريخواهان و سپس يک سخنرانی سياسی مهم برای میت رامنی تعيين شده است که پيشاپيش خبرگزاری ها بخش هايی از آن را منتشر کرده اند؛ نطقی که در آن آقای رامنی بر حمايت قاطع خود از اسرائيل در برابر ايران تأکيد خواهد کرد.

ستاد انتخاباتی باراک اوباما پيشاپيش گفته بود که سفر میت رامنی به اسرائيل «ارزش سياسی» ندارد و به او کمک واقعی نخواهد کرد.

سفر آقای رامنی به اسرائيل نبردی نيز با باراک اوباما بر سر آرا پنج ميليون نفر يهوديان آمريکا محسوب می شود؛ يهوديان آمريکايی به طور سنتی حامی حزب دمکرات هستند و ۶۵ درصد آنها هنوز حامی آقای اوباما باقی مانده اند.
XS
SM
MD
LG