لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۶

بی اطلاعی از وضعیت هشت دانشجوی زندانی در تبریز


در سالیان اخیر، برخوردهای قضایی و امنیتی با دانشجویان و فعالان دانشجویی شدت گرفته است.(عکس:AFP)
در سالیان اخیر، برخوردهای قضایی و امنیتی با دانشجویان و فعالان دانشجویی شدت گرفته است.(عکس:AFP)

شش دانشجوی دانشگاه تبريز، يک دانشجوی دانشگاه اصفهان و يک فعال دانشجویی سابق که طی دو ماه پيش بازداشت شده اند، همچنان در تبريز در زندان به سرمی برند.


دانشجويان بازداشتی سجاد راد مهر، آيدين خواجه ای، فراز ذهتاب، منصور امينيان، مقصود عهدی و امير مردانی از دانشجويان دانشگاه تبريز و مجيد ماکوئی زاد از دانشگاه اصفهان هستند و فعال دانشجويی سابق، داريوش حاتمی، نام دارد.


خانواده اين زندانيان می گويند طی دو ماه گذشته، از زمان بازداشت آنان، هيچ ملاقاتی با آنها نداشته اند.


شهرام راد مهر، برادر سجاد راد مهر، درگفت و گو با « راديوفردا»، در مورد سرنوشت برادرش و ساير دانشجويان اظهار نگرانی می کند.


آقای رادمهر! آيا خبری از وضعيت برادر خود و ساير بازداشت شدگان داريد؟


در مورد سرنوشت، محل نگهداری اين افراد و همچنين وضعيت جسمی و روحی آنها هيچ اطلاعی نداريم. اين مسئله، خانواده ها را در وضعيت بسيار بد روحی قرار داده است.


در پيگيری وضعيت برادرتان، سجاد رادمهر، مقامات چه پاسخی به شما می دهند؟


ما تا کنون به دادسرای عمومی و انقلاب تبريز و همچنين دادستان، معاون دادستان و بازپرس شعبه چهارم که پرونده دست آنهااست، مراجعه کرده ايم، ولی متاسفانه هيچ جواب منطقی و روشنی در مورد اتهام و وضعيت بازداشت شدگان به ما نداده اند.


اعتمادی که خانواده ها نسبت به يکی از اين آقايان داشتند، باعث شده است که تا به حال هيچ اقدام جدی تری در اين مورد انجام ندهند.


اما متاسفانه بعد از گذشت ۶۵ روز متوجه شديم که مقامات ما را بازی می دهند. اين امر باعث عصبانيت و ناراحتی خانواده ها شده است.



دلايل اتهام اين دانشجويان را به شما اعلام کرده اند؟


در ايران، وضعيت به گونه ای است که اگر فردی در راستای مسايل سياسی يا اصول حکومتی دستگير شود، اولين اتهام او اين جمله هميشگی و کليشه ای است: « اقدام عليه امنيت ملی و تبليغ عليه نظام.»


ولی اينکه دانشجويان چه اقدام عملی عليه امنيت ملی يا تبليغ عليه نظام انجام داده اند، مشخص نيست و بايد در دادگاه بررسی شود و ما می دانيم اصلا اتهامی وجود ندارد. البته وضعيت دادگاه های ما نيز مشخص است.


دلايل نگرانی شما، بی اطلاعی از وضعيت دانشجويان است يا اتهامی که سنگين به نظر می رسد؟

دلايل نگرانی ما هيچ کدام از اينها نيست. شما در نظر بگيريد که يک فرد سالم را بربايند و به مدت ۶۵ روز در يک سلول انفرادی نگه دارند.


بازجويی های بی وقت و شبانه، وضعيت جسمی و شرايط دستگيری و همچنين سيستم های اعتراف گيری نوين که بر اساس شست وشوی مغزی است را نيز در نظر بگيريد. بنابراين طبيعی است که ما بايد نگران دانشجويان بازداشت شده باشيم.



به شما اعلام نشده است که چه موقع می توانيد برای بازداشت شدگان وکيل مدافع بگيريد؟


طبق قانون جمهوری اسلامی، هنگام بازجويی و تکميل پرونده، وکيل نقشی ندارد.


من از تمام ارگان هايی که در رابطه با حقوق بشر دغدغه دارند، خواهش می کنم اين مسايل را جدی بگيرند و با تمام توان خود به مقامات فشار بياورند.


اينجا حق يک ملت پايمال می شود و همچنين حق شهروندی از کسانی که بازداشت شده اند.


XS
SM
MD
LG