مقامهای غربی به آسوشیتدپرس میگویند که ایران ممکن است ایجاد محدودیتهایی را بر برنامه غنیسازی اورانیوم خود بپذیرد اما طرف ایرانی در حال حاضر در خصوص مدتزمان محدودیتهایی که باید در ارتباط با فناوری قابل استفاده در ساخت سلاح هستهای بپذیرد چانه میزند.
خبرنگار رادیو فردا در لوزان: اگر چه احتمال دارد که در صورت دستیابی به تفاهم مشترک در لوزان جزئیات آن به صورت عمومی اعلام نشود، و طرفین تا زمان دستیابی به همه جزئیات که تا تیرماه برای آن وقت دارند، این اصول را محرمانه نگاه دارند، اما به نظر میآید که باید به متنی مفصلتر از ۷ موردی که در توافق اولیه ژنو بر آن توافق کردند، دست یابند.
این هفت مورد، در صفحه پایانی سند اقدام مشترک، چشمانداز توافق جامع را تبیین کرده بود، و حال در پی ماهها مذاکره، ایران و ۱+۵ باید برای رسیدن به توافق سیاسی، نقشه راه اقدامات متقابل را ترسیم کنند؛ نقشه راهی که باید تا تیرماه جزئیات متعددی در زمینه انرژی هستهای و نحوه رفع تحریمها به آن اضافه شود.
روزنامه گاردین در گزارشی مینویسد که دیپلماتهای غربی نگراناند که اگر مذاکرات شامگاه سهشنبه ادامه پیدا کرده و کار به ساعات بامدادی چهارشنبه بکشد، هرگونه توافقی که اعلام شود از سوی برخی به عنوان «دروغ اول آوریل» به حساب بیاید.
روز اول آوریل در بسیاری از کشورها به عنوان یک روز ویژه با گفتن دروغهایی به شوخی همراه است.
پس از آنکه اعلام شد جان کری سفر خود را برای ماندن بیشتر در مذاکرات لوزان لغو کرده، خبرگزاری فرانسه خبر میدهد که وزیران خارجه فرانسه و آلمان نیز برنامه سفر خود به قزاقستان را به تأخیر انداختهاند تا بتوانند زمان بیشتری را به مذاکرات هستهای با ایران اختصاص دهند.
توئیتی از آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا:
به گزارش خبرنگار رادیو فردا در لوزان، دیدار کری با همتای چینی خود در ساعت ۱۲:۳۴ دقیقه به وقت محلی آغاز شدهاست.
هانا کاویانی، خبرنگار رادیو فردا، از جمع شدن تدریجی خبرنگاران در اتاق کنفرانس خبری هتل محل مذاکرات در لوزان خبر میدهد:
محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس ایران، میگوید که نتیجه مذاکرات اتمی ایران و گروه ۱+۵ در نتیجه انتخابات مجلس دهم تأثیر دارد و حضور اصلاحطلبان در این انتخابات «پررنگتر» از انتخابات مجالس هشتم و نهم خواهد بود.
تمامی مقامهای گروه ۱+۵ قرار است طی روز یکشنبه با طرفهای ایرانی دیدار داشته باشند.
دن گیلرمن، سفیر پیشین اسرائیل در سازمان ملل، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکسنیوز: «نمیفهمم چرا آمریکا این اندازه برای رسیدن به توافق «بد» با ایران شتاب دارد.
من محمدجواد ظریف را میشناسم زیرا چهار سال به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل همکار من بود. او بسیار زیرک است، شخصیت جذابی هم دارد و مذاکرهکننده زیرکی هم هست. او الان، بهزعم خود، میبیند که آمریکا ضعیف است و اروپا هم مشتاق امضای توافق.»
دن گیلرمن میافزاید: «ایران استاد گمراه کردن دنیا است. ایران از کره شمالی خطرناکتر است زیرا کره شمالی از سر درماندگی به دنبال برنامه سلاح اتمی رفته اما ایران برای برآوردن آرزوهای خود.»