اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از فرهنگیان پروژه «نفوذ» را «حقیقتی وارونه» ارزیابی کرده و گفته: «انگ لیست انگلیسی به رقیب، همانند زمان مبارزات امام، ریشه در عوامل نفوذی و تفرقهافکنی داخلی دارد».
این کاندیدای خبرگان رهبری افزوده: «همه ۱۶ نفر لیست خبرگان و تمام ۳۰ نفر لیست مجلس شورای اسلامی که از فیلتر شورای نگهبان نیز گذشتهاند، بارها و بارها از استکبار برائت جستهاند».
سیدعلی بطحایی، فرزند هاشم بطحایی گلپایگانی، کاندیدای مجلس خبرگان، در گفتوگو با وبسایت«انتخاب»، گفته: «بارها از ستاد اصولگرایان با بنده تماس گرفتند و اصرار داشتند اگر آیتالله بطحایی از لیست خبرگان مردمی اکبر هاشمی رفسنجانی اعلام انصراف کند، مورد حمایت لیست اصولگرایان قرار گرفته و کلیه هزینههای تبلیغاتی ایشان را نیز تقبل میکنیم».
محمود علوی، وزیر اطلاعات، در همایش انتخاباتی صدای ملت با ابراز امیدواری نسبت به اینکه «با مشارکت حداکثری مردم یاران اعتدال وارد مجلس شوند»،گفته: «اگر از طریق رسانه ملی تلاش ملموسی برای مشارکت صورت نگرفته از طریق فضای مجازی، فضا را برای مشارکت حداکثری فراهم کنیم».
مجید انصاری، معاون پارلمانی رییس جمهور با اشاره به سابقه «کارنوال عصر عاشورا در سال ۷۶»گفته: «جریان لیست انگلیسی مشکوک و پیش ساخته است».
به گزارش خبرگزاری ایسنا، کاندیدای ردصلاحیت شده خبرگان رهبری افزوده:«طرح موضوع لیست انگلیسی از طنزهای تلخ روزگار ماست چرا که شورای نگهبان با سختگیری بسیار فراوان عدهای را تأیید صلاحیت کرده است».
حسین ملک آرا، از کاربران «رادیو فردا» ساکن مالمو در سوئد، در کامنتی راجع به انتخابات روز جمعه هفتم اسفند ماه در وبسایت رادیو فردا نوشته است: «رفتار و گفتارهای تند هر دو طرف این شک را در آدمی بوجود میاورد که چه شده انتخاب خبرگان که تا کنون بسیاری از مردم حتی از روزش خبر نداشتند به ناگه این چنین حیاتی شده؟ ولوله ای که در میان افراطیون است نشان از آن دارد که آنها بر سر رهبر بودن یزدی، جنتی و یا لاریجانی متحد نیستند. این بار بر عکس بارهای قبل دعوا بر سر کرسی رهبری است نه مجلس تشکیلاتی. رای دادن و یا ندادن مربوط میشه بر شعور هر شخصی لطفا حرمت انسانها را نگاه دارید. هر که خواست رای میدهد و هرکه خواست نه!»
علی لاریجانی، رئیس مجلس گفته از بدنه اصولگرایان جدا نشده است، بلکه «متفاوت» فکر میکند و به عقیده او «اگر اصلاحطلبان ضدانقلابند، چرا اجازه میدهیم فعالیت کنند؟»
این کاندیدای نمایندگی مجلس دهم از قم در دیدار با جمعی از طلاب حوزه علمیه، همچنین گفته «اعضای شورای نگهبان نباید درباره انتخابات موضعگیری کنند»
به گزارش وبسایت انتخاب، او افزوده: «چندی پیش در خدمت رهبری بودم که معظم له فرمودند برای من مسئله انقلابی بودن، مهم بوده و اصولگرا یا اصلاح طلب بودن مسئله من نیست. ب من بعد از حدود 38 سال کار در جمهوری اسلامی، انگیزه برای کلاه برداری جهت رسیدن به سمت و جایگاهی ندارم ولی نمی توانم به خاطر قبیله و گروه ها، از منافع جمهوری اسلامی و موضوعاتی که به حق بوده و برای کشور مفید است، بگذرم و به نظر من مشرب رهبر معظم انقلاب نیز اینگونه است، زیرا آقا خودشان فرمودند که من اصولگرایی اصلاح طلبانه را قبول دارم».
علی لاریجانی٬در ادامه گفته درباره اقدام اصلاحطلبان و اعتدالیون مبنی بر قرار دادن نام وی در فهرست انتخاباتی خود «اطلاعی» ندارد اما «هم اکنون در کشور شخصیت های ملی وجود دارد که همه گروه ها به آن ها اعتنا می کنند، به طور مثال چرا آقای موحدی کرمانی که رئیس اصولگراها بوده و آقایان امامی کاشانی و امینی در لیست انتخابات خبرگان اصلاح طلبان قرار دارند و بسیاری از نمایندگان رهبری در استان ها هم در لیست خبرگان اصلاح طلبان قرار دارند، آیا این افراد و بزرگان اشتباه کار هستند؟ قطعا این طور نبوده و منطق ما اینگونه نیست».
محمدرضا مدرسی یزدی٬ عضو فقهای شورای نگهبان و کاندیدای خبرگان رهبری، با تمجید از محمد یزدی٬ احمد جنتی و محمدتقی مصباح یزدی از مردم خواست «کسانی را که مثل ابوموسی اشعری هستند انتخاب نکنند.»
مدرسی یزدی در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم، هدف آنچه که «تهاجم و توطئه» علیه یزدی٬ جنتی و مصباح یزدی توصیف کرده را آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ارزیابی کرده است.
او به مردم توصیه کرده «به کسانی رأی دهند که مثل مالک اشتر باشند، مثل عمار یاسر باشند و کسانی را که مثل ابوموسی اشعری هستند انتخاب نکنند.»
رسول منتجبنیا، قائممقام حزب اعتمادملی گفته «اصولگرایان» با طرح «تعطیلی روز شنبه» تلاش میکنند «دولت را وادار به تعطیلی مدارس کنند که مردم به مسافرت بروند و در تهران نباشند تا لیست اصلاحطلبان رای نیاورد و با مشارکت حداقلی پیروز انتخابات شوند».
منتجبنیا در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا با بیان اینکه از چند ماه قبل به گفته او «تندروها» تصمیم گرفتهاند «بالغ بر یک میلیون نفر را از روستاها به تهران بیاورند و بودجهای هم برای آن در نظر گرفتهاند تا آنها در تهران رای بدهند و آرای خود را بالا ببرند»، از وزارت کشور خواسته است در این زمینه اقدام کند.
علی مطهری، نامزد دهمین دوره انتخابات مجلس فضاسازی برخی رسانههای تندرو و گروههای افراطی در مورد حمایت بیگانگان از لیستهایی انتخاباتی اصلاحطلبان را شارلاتان بازی دانست.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، مطهری در نشستی در دانشگاه تهران در مورد امکان تقلب در انتخابات آینده نیز گفته: «به وزارت کشور این دولت بیشتر میشود اعتماد کرد و فکر میکنم با یک سری تخلفات جزئی نتایج اعلام شود».
جبهه ملی ایران، از احزاب منتقد جمهوری اسلامی، در بیانیههایی اعلام کرده است که در انتخابات هفتم اسفند شرکت نخواهد کرد. در این زمینه ادیب برومند، رئیس هیئت رهبری و شورای مرکزی جبهه ملی ایران در تهران، در گفتوگو با رادیو فردا، بر تصمیم این گروه سیاسی برای شرکت نکرده در انتخابات تأکید کرد.
کورش زعیم، از اعضای ارشد جبهه ملی نیز که چندی پیش گزارشهایی در مورد ثبت نام او در انتخابات منتشر شده بود، به رادیو فردا میگوید: «جبهه ملی در انتخاباتی که شرایط آن منطبق با اصول دموکراتیک نباشد، مسلماً شرکت نمیکند».