لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۱۹

کمیته انضباطی فیفا بلاتر و پلاتینی را ۹۰ روز تعلیق کرد


کمیته انضباطی فیفا، روز پنجشنبه سپ بلاتر رئیس، و میشل پلاتینی نایب رئیس فیفا را به مدت ۹۰ روز از هرگونه فعالیتی در عرصه فوتبال معلق کرد. تصمیمی که با اتخاد آن بحران در عالی‌ترین نهاد جهانی مدیریت فوتبال عمیق‌تر می‌شود.

پلاتینی که همزمان رئیس اتحادیه فوتبال اروپاست، تحت تأثیر این تصمیم، بخت خود را برای انتخاب به مقام ریاست فیفا، در جلسه اضطراری ماه فوریه، از دست خواهد داد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید این تصمیم کمیته انضباطی فیفا پس از شروع تحقیقات دادستانی سوئیس در مورد عملکرد این دو مقام ارشد اتخاذ شده است.

علاوه بر این ژروم والک، دبیرکل فیفا، نیز به مدت ۹۰ روز تعلیق شده و هر یک از این حکم‌های تعلیق می‌تواند به مدت ۴۵ روز تمدید شوند. دبیرکل فیفا ماه گذشته به خاطر ادعاهای مربوط به مشارکت در فروش بلیط‌های جام جهانی ۲۰۱۴ در بازار سیاه به مرخصی اجباری رفت.

کمیته انضباطی فیفا همچنین یکی دیگر از نامزدهای ریاست فیفا، یعنی چونگ مون-جون، را در حکم به مدت شش سال از هر گونه فعالیت در عرصه فوتبال منع کرده است. او که از نایب رئیس‌های پیشین فیفاست در مورد تلاش نافرجام کره جنوبی برای کسب میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ مجرم شناخته شده است.

فیفا در دستان رئیس کنفدراسیون فوتبال آفریقا

در نتیجه این احکام عیسی حیاتو، رئیس کنفدراسیون فوتبال آفریقا که سال ۲۰۱۱ و در جریان اختلافات درونی فیفا توسط کمیته بین‌المللی المپیک مورد مواخذه قرار گرفته بود، موقتاً ریاست فیفا را به عهده خواهد گرفت.

عیسی حیاتو، اهل کامرون به بیماری کلیوی شدید مبتلاست، و در حال حاضر برای مداوا در کامرون به سر می‌برد ولی قرار است به زودی برای احراز مقام جدید خود به زوریخ سفر کند.

آقای حیاتو گفته است که برای ریاست دائمی فیفا نامزد نخواهد شد ولی به روند اصلاحات در این نهاد پایبند است. او در بیانیه‌ای اضافه کرده: «ما به همکاری کامل با مقامات قضایی و تحقیقات در داخل فیفا تا هر کجا که لازم باشد ادامه خواهیم داد».

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، تعلیق سپ بلاتر توقف ناگهانی حدود ۴۰ سال فعالیت او در عرصه مدیریت فوتبال جهانی است که تا چند هفته پیش و شروع تحقیقات قضایی در مورد عملکرد شخصی او، از چندین بحران و رسوایی بزرگ جان سالم به در برده بود.

ماه گذشته مأموران دادستانی سوئیس دفتر مرکزی فیفا در شهر زوریخ را بازرسی کرده و از آقای بلاتر بازجویی کردند. از قرار معلوم موضوع اصلی در این پرونده سوء استفاده سپ بلاتر از دارایی‌های فیفا برای پرداخت دو میلیون دلار به میشل پلاتینی است. در همان روز مأموران دادستانی سوئیس از میشل پلاتینی نیز به عنوان شاهد بازجویی کردند.

مورد دیگر در این پرونده قراردادهای مربوط به پخش رسانه‌ای است که در سال ۲۰۰۵ ظاهرا به بهایی بسیار نازل به نایب رئیس سابق فیفا، جک وارنر، واگذار شده است.

ریچارد کولن وکیل مدافع آقای بلاتر گفته است کمیته اخلاقی فیفا در صدور این حکم مقررات درونی این نهاد را رعایت نکرده و براساس یک «سوء تفاهم» تصمیم‌گیری کرده است.

او افزوده است که «دادستانی کل سوئیس تحقیقات کیفری را در این موارد آغاز کرده ولی تاکنون کسی را متهم نکرده است. در حقیقت اگر این تحقیقات نتواند شواهد قانع‌کننده‌ای ارائه دهد، طبق قانون دادستانی باید پرونده را ببندد».

وکیل آقای بلاتر ادامه داده که موکلش از هر فرصتی برای دفاع از خود و نشان دادن بی‌گناهی‌اش استقبال خواهد کرد.

حمایت کمیته اجرایی یوفا از پلاتینی

با این تغییرات پیش‌بینی می‌شد که ریاست موقت یوفا (اتحادیه فوتبال اروپا) به نایب رئیس آن يعنی آنخل ماریا وییار، رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا، سپرده شود که خود او نیز به خاطر تحقیقات در مورد نحوه اعطای میزبانی جام‌های جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ مورد سوءظن است و ممکن است توسط کمیته اخلاقی فیفا مجازات شود.

در واکنش به حکم کمیته انضباطی فیفا، میشل پلاتینی در بیانیه‌ای اتهام‌ها علیه خود را رد کرده است.

آقای پلاتینی صبح روز پنجشنبه نامزدی رسمی خود را در انتخابات ریاست فیفا که قرار است ۲۶ فوریه برگزار شود، اعلام کرد، و درخواست او، پس از پایان مهلت قانونی برای معرفی نامزدها در روز ۲۶ اکتبر، در کمیته تشخیص صلاحیت نامزدها بررسی می‌شود.

با این حال کمیته اجرایی یوفا گفته است که به رغم تصمیم کمیته انضباطی فیفا، به میشل پلاتینی «اعتماد کامل» دارد، و از او خواسته است تا در مورد این تصمیم فرجام‌خواهی کند.

کمیته اجرایی یوفا، همچنین گفته است که تصمیم به تعلیق پلاتینی در فیفا، در مسئولیتی که او در اتحادیه فوتبال اروپا دارد، اثرگذار نخواهد بود و یوفا تصمیم ندارد که پلاتینی را جایگزین کند.

XS
SM
MD
LG