مصطفی میرسلیم در ادامه یادآور شد که به پشتوانه ۳۰ سال کار تحقیقاتی در کشور، اکنون برنامه موشکی کشور پیشرفت کرده، اما دولت کنونی اعتبارات تحقیقاتی را محدود کرده است.
او دولت را به از دست دادن فرصتها متهم کرد و گفت بر این مبنا نمیشود به دولت کنونی اعتماد کرد.
حسن روحانی اما در دفاع از عملکرد دولتش در حوزه دفاعی، بر لزوم مقایسه شرایط با چند سال پیش تأکید کرد. او به طور مثال گفت که ایران هماکنون به همراه روسیه و ترکیه، نقش اصلی را در مذاکرات سوریه به عهده دارد، که در هیچ دورهای چنین نبوده.
او ادامه داد اگر در دولت قبل وضع جونان بهتر بود، چرا رشد اشتغال در آن دوره صفر بود.
در ادامه مصطفی هاشمیطبا، از وعده توزیع پول بین مردم انتقاد کرد و به تهدیدهای سرزمینی در آینده اشاره کرد، و تأکید کرد که برنامه ششم باید به رفع این تحریمها بپردازد.
در جمعبندی این بحث اسحاق جهانگیری گفت که اقتدار دفاعی مؤلفههای گوناگونی دارد که یکی از این مؤلفهها مؤلفه فرهنگی است، و باید به آن اشاره کرد.
او به وضعیت تحریمها، و مشکلات دارویی و غذایی اشاره کرد و گفت که حضور مردم به صحنه [در انتخابات ۹۲] مشکلات را حل کرد.
او از «دو قطبی کردن جعلی جامعه» و «وعدههای توخالی و غیرعملیاتی» انتقاد کرد، و گفت که امروز هم دو نگاه در مقابل هم قرار گرفتهاند، از جمله «جریان ماجراجو» که امروز با رویکرد دیگر و فرار به جلو به صحنه آمده.
او گفت کسانی که در زمان مذاکرات با بیلبوردهای خود در تهران از مذاکرهکنندگان انتقاد میکردند، اکنون با برجام عکس یادگاری میگیرند.
آقای جهانگیری در این اظهارات چندین بار از محمد خاتمی، رئیسجمهور ممنوعالتصویر، و دولت او یاد کرد و گفت که باید با به صحنه آوردن همه جناحها و ظرفیتها و تفاهم و گفتوگوی ملی همه مسائل را حل کرد.
در آخرین بخش از دور اول مناظره امروز، نوبت به حسن روحانی رسید و از او پرسیده شد، وجه تمایز سبک زندگی «ایرانی اسلامی» و «سبک زندگی غربی» چیست؟
او در پاسخ گفت که مردم اکنون احساس آزادی بهتری میکنند، و باید دید که آیا میخواهیم در زندگی مردم بیشتر مداخله کنیم یا آنها را توانمندتر کنیم.
او گفت آماری که این روزها داده میشود، یادآور روزهایی است که به مردم وعده و وعید میدادند اما در نهایت عزت مردم زیر پا گذاشته شد، و قیمت از صبح تا عصر و از امروز به فردا تغییر میکرد.
آقای روحانی گفت سبک زندگی از اخلاق و ایمان درست میشود.
او شعار «۹۶ درصدی» قالیباف را به «شعار ۹۹ درصدی» در جنبش وال استریت مقایسه کرد و آن را کپیبرداری ناشیانه ار آن خواند و گفت که رئیسجمهور، باید رئیسجمهور ۱۰۰ درصد ایران باشد.