لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۱

جام فوتبال ملت‌های آسیا؛ کره جنوبی با پیروزی بر ازبکستان سوم شد


South Korean players and coach Cho Kwang-Rae (C) celebrate after beating Uzbekistan in their 2011 Asian Cup football match for third place at Al-Sadd Stadium in the Qatari capital Doha on January 28, 2011
South Korean players and coach Cho Kwang-Rae (C) celebrate after beating Uzbekistan in their 2011 Asian Cup football match for third place at Al-Sadd Stadium in the Qatari capital Doha on January 28, 2011
در مسابقه رده‌بندی فوتبال جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۱۱ تیم ملی کره جنوبی در دیداری پرگل سه بر دو ازبکستان را شکست داد و برای دومین بار پیاپی به مقام سوم دست یافت.

ازبکستان پس از شکست شش بر صفر از استرالیا، در دیدار با نماینده دیگر شرق آسیا هم خیلی زود سه بر صفر از کره عقب افتاد، اما یک ضربه کرنر توسط الکساندر نیمه نخست را سه بر یک کرد و الکساندر در شروع نیمه دوم هم فاصله را به حداقل رساند. هنگامی که بازی سه بر دو شد، نیمه دوم هیجانی بیشتر گرفت و از حالت یک بازی یک طرفه و آسان برای کره خارج شد.

آغاز خوب بازی از سوی کره‌ای‌ها و بازی هماهنگ تیم برنده پیکار با ایران در یکچهارم پایانی بازی را به نیمه ازبک‌ها کشاند و در دقیقه ۱۸ جا چه اول-کو، گلزن نخست کره نخستین گل را وارد دروازه حریف کرد.

کره با گلی که حریف را هراسان کرد، به حمله‌های خود ادامه داد تا در غیاب پارک سونگ-جو هم شاگردان چو کوآنگ رائه، دو بار دیگر و در دقیقه‌های ۲۸ و ۳۹ توسط جی دونگ وون گل زدند و سه بر صفر پیش افتادند.

ازبک‌ها پس از خوردن سه ضربه سنگین به خود آمدند و با کشیدن توپ به جناح راست و پاس‌های عمقی به دروازه جونگ ریونگ سونگ نزدیک شدند. این شیوه به خطای پنالتی مدافع کره‌ای در دقیقه ۴۴ منجر شد که آلکساندر گینریخ ضربه نخستش به گل منجر شد ولی عبدالله بشیر داور سنگاپوری به تکرار آن رأی داد که الکساندر بار دیگر آن را به گل نخست بدل و ازبک‌ها را به بازگشت امیدوار کرد.

الکساندر گینریخ در دقیقه ۵۴ با یک مانور خوب در جناح چپ محوطه پنالتی صاحب موقعیت شد و با ضربه‌ای محکم به سقف دروازه کره بار دیگر کره را در دفاع آسیب‌پذیر و گل خور نشان داد.

با کم شدن فاصله به یک گل تیم جوان کره در برابر مردان با تجربه و امیدوار شده ازبک عملکرد خوبی داشتند و نه تنها بازی را به آنان نسپردند، که با بازگشت به بازی تکضرب و هماهنگ به جست‌و‌جوی گل چهارم پرداختند.

در ۳۰ دقیقه وقت معمولی و تلف شده باقی مانده بازی دو تیم چند بار موقعیتهای گل برای دروازه یکدیگر به وجود آوردند که توپ به درون دروازه راه نیافت تا ازبکستان برای نخستین بار و با خاطره تلخ یک شکست بسیار سنگین از استرالیا به مقام چهارم برسد.

کره جنوبی در جام ۲۰۰۷ هم پس از پیروزی بر ایران در یکچهارم پایانی و ژاپن در رده‌بندی (هر دو با ضربه‌های پنالتی پس از ۱۲۰ دقیقه تساوی) به مقام سوم رسیده بود.

شکست این بار کره از ژاپن در مسابقه نیمه پایانی و با جبر ضربه‌های پنالتی پایان بازی‌های ملی پارک سونگ-جو و لی، ستارگان جام جهانی ۲۰۰۲ در تیم ملی کره جنوبی بود.

کره جنوبی در پانزده دوره جام ملت‌های آسیا دو عنوان قهرمانی در سال‌های ۱۹۵۶ و ۱۹۶۰، سه عنوان نایب قهرمانی در سال‌های ۱۹۷۲، ۱۹۸۰ و ۱۹۸۸ و چهار مقام سومی در سال‌های ۱۹۶۴، ۲۰۰۰، ۲۰۰۷ و ۲۰۱۱ به دست آورده است.

یکی از بازیکنان هر چهار تیم نهایی جام ملت‌ها برای انتخاب بهترین بازیکن مسابقات که به جایزه «عبدالله الدبل» نام‌گذاری شده، برگزیده شده‌اند.

کیسوکه هوندا، کاپیتان تیم ملی ژاپن، مارک شوارتز دروازه‌بان تیم ملی استرالیا، پارک جی سونگ، کاپیتان تیم ملی کره جنوبی و بازیکن تیم منچستریونایتد و سرور جباروف کاپیتان تیم ملی ازبکستان نامزد دریافت جایزه بهترین بازیکن جام پانزدهم هستند.
XS
SM
MD
LG