لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۱۴

فیس‌بوک بیشتر از آنچه که اعلام شده «اطلاعات کاربران را در اختیار شرکت‌های بزرگ قرار داده»


شرکت فیس‌بوک روز چهارشنبه ۲۸ آذر اعلام کرد که بدون رضایت کاربران اجازه دسترسی به اطلاعات شخصی آنها را به شرکت‌های ديگر نمی‌دهد.

این بیانیه مقامات شرکت فیس‌بوک واکنشی به گزارش روز سه‌شنبه روزنامه «نیویورک تایمز» است که ادعا می‌کند این شبکه اجتماعی بسیار بیشتر از آنچه که علنی اعلام کرده به شرکت‌های بزرگ فناوری دیجیتال اجازه می‌دهد به اطلاعات کاربران دسترسی داشته باشند.

این روزنامه با استناد به گزارش‌ها و اسناد داخلی فیس‌بوک در مورد اطلاعاتی که بیش از ۱۵۰ شرکت از آن بهره‌مند شده‌اند در گزارش خود نوشت فیس‌بوک به موتور جستجوگر مایکروسافت اجازه داده که بدون موافقت کاربران به اسامی تمامی دوستان آنها دسترسی داشته باشد.

کنستانتینوس پاپامیلیتادیس، مدیر بخش توسعه و برنامه‌ریزی فیس‌بوک، در وبلاگی نوشت: «هیچ یک از این همکاری‌ها یا ابزارهای جدید به شرکت‌های ديگر امکان نداده که بدون اجازه مردم به اطلاعات آنها دسترسی پیدا کنند و هیچ کدام ناقض توافق ما با کمیسیون فدرال تجارت آمریکا در سال ۲۰۱۲ نبوده است».

شرکت فیس‌بوک در سال ۲۰۱۲ در مورد پرونده اتهامات مربوط به فریب دادن مشتریان و مجبور کردن آنها برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی بیشتر، با این کمیسیون در خارج از حوزه قضایی به توافق رسید.

شرکت فیس‌بوک می‌گوید که هدف از فراهم کردن امکان دسترسی شرکت‌های ديگر، کمک به کاربران برای دسترسی به حساب کاربری خود در شبکه فیس‌بوک یا ابزارها و پلتفرم‌هایی است که توسط شرکت‌های دیگر نظیر اپل، آمازون، بلک‌بری و یاهو عرضه می‌شوند.

گزارش روزنامه نیویورک تایمز همچنین مدعی شد که فیس‌بوک به شرکت‌هایی نظیر نتفلیکس و اسپاتیفای امکان داده که پیام‌های خصوصی کاربران را بخوانند و به شرکت آمازون نیز اجازه داده که از طریق دوستان کاربران فیس‌بوک نام و اطلاعات مربوط به نحوه تماس گرفتن با آنها را به دست بیاورد.

یک سخنگوی نتفلیکس در واکنش به این گزارش گفت: «ما هیچگاه به پیام‌های خصوصی مردم در فیس‌بوک دسترسی نداشته و هیچ گاه چنین امکانی را درخواست نکرده‌ایم».

نتفلیکس در سال ۲۰۱۴ ابزاری را راه‌اندازی کرد که به مشترکان خود امکان می‌داد از طریق شبکه نتفلیکس و یا مسنجر فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی مورد علاقه خود را به دوستان‌شان در فیس‌بوک توصیه کنند. سخنگوی این شرکت افزود به دلیل عدم استقبال عمومی این خدمات در سال ۲۰۱۵ متوقف شد.

شرکت فیس‌بوک می‌گوید که هدف از فراهم کردن امکان دسترسی شرکت‌های ديگر، کمک به کاربران برای دسترسی به حساب کاربری خود در شبکه فیس‌بوک یا ابزارها و پلتفرم‌هایی است که توسط شرکت‌های دیگر نظیر اپل، آمازون، بلک‌بری و یاهو عرضه می‌شوند.

این ابزار در عین حال به کاربران امکان می‌دهد که توصیه‌های دوستان خود در وبسایت‌هایی نظیر نتفلیکس و اسپاتیفای را مشاهده کنند.

فیس‌بوک می‌گوید کاربران برای استفاده از ابزارهای شرکت‌هایی نظیر اپل و آمازون باید حساب کاربری خود در شبکه فیس‌بوک را باز کنند.

به گفته فیس‌بوک، تقریبا تمامی این همکاری‌ها را به غیر از مورد اپل و آمازون که به نظر کاربران مفید هستند طی ماه‌های اخیر تعطیل شده است.

اخیرا یک عضو پارلمان بریتانیا اسنادی را منتشر کرد که نشان می‌دهد فیس‌بوک به چندین شرکت از جمله نتفلیکس و ایر بی‌ان‌بی‌ امکان دسترسی به اطلاعات دوستان کاربران خود را پیشنهاد کرده که در سال ۲۰۱۵ برای اکثر اپلیکیشن‌ها عرضه نمی‌کرد.

منبع: خبرگزاری رویترز/ ش.ر/ ک.ر
XS
SM
MD
LG