لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۰۷

نرگس محمدی به اعتصاب غذای سه‌روزه مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی پیوست


از راست: مهوش ثابت، نرگس محمدی و فریبا کمال‌آبادی
از راست: مهوش ثابت، نرگس محمدی و فریبا کمال‌آبادی

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل اعلام کرد که همزمان با روز دریافت جایزه خود، به اعتصاب غذای مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی، بهائیان زندانی در ایران خواهد پیوست.

حساب کاربری نرگس محمدی در اینستاگرام، روز شنبه ۱۸ آذرماه نوشت با اشاره به «نقض فاحش و گسترده حقوق بشر در ایران»، «در همراهی با اعتصاب زنان زندانی بهایی در اوین و اعتراضشان به نقض حقوق شهروندی بهائیان در اعتصاب غذا خواهم بود».

او تأکید کرده هدفش از این اقدام این است که «با اعتصاب غذا در روز دریافت جایزه نوبل صلح و هفتادو‌پنجمین سالروز تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، صدای اعتراض مردم تحت ظلم و سرکوب ایران توسط رژیم جمهوری اسلامی باشم.»

قرار است مراسم اهدای جایزه نوبل روز ۱۰ دسامبر، ۱۹ آذر، در اسلو پایتخت نروژ برگزار شود و تقی رحمانی، همسر و علی و کیانا فرزندان خانم محمدی برای شرکت در این مراسم و دریافت این جایزه، وارد اسلو شده‌اند.

مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی، زندانیان سیاسی و از مدیران سابق جامعه بهائیان ایران در نامه‌ای از زندان اوین از اعتصاب غذای سه‌روزه خود که از ۱۸ آذر آغاز شده، خبر دادند.

این دو زن بهائی روز شنبه ۱۸ آذرماه در نامه‌ای که در صفحه اینستاگرام نرگس محمدی منتشر شد، گفتند که این اقدام در «اعتراض به رویکرد ویرانگر حکومت» و در راستای «احقاق حقوق شهروندی بهائیان» انجام می‌شود.

در ادامه این نامه آمده که در بهمن سال ۱۳۸۷ و در زمان بازداشت نامه‌ای با امضای قربانعلی دری نجف‌آبادی، دادستان وقت ایران، به دست‌شان رسیده است که «مضمون نامه» و «توضیحات مسئولین» به این معنا بود که در برابر تعطیلی تشکیلات بهائی در سراسر ایران «حکومت هم حقوق شهروندی بهائیان را که تا آن زمان سلب شده بود، تضمین می‌کند».

هفت نفر از مدیران جامعه بهائیان ایران موسوم به «یاران ایران» روز ۲۵ ادیبهشت ۱۳۸۷ توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.

این هفت شهروند بهائی پس از تحمل «شکنجه‌های شدید»‌ و مدت‌ها بلاتکلیفی به ۱۰ سال حبس محکوم شدند.

مهوش ثابت و فریبا کمال‌آبادی هم‌اکنون در حال گذراندن دومین حکم ۱۰ سال حبس تعزیری در زندان اوین هستند.

این دو زندانی بهائی در ادامه نامه روز شنبه خود نوشته‌اند ما به عنوان دو نفر از هفت نفر عضو «یاران ایران» در نامه‌ای به مرکز جهانی بهائی درخواست کردیم با تعطیلی تشکیلات بهائی در ایران موافقت شود و این اتفاق صورت گرفت.

در ادامه این نامه آمده است: «اما حکومت تا امروز که پانزده سال از آن تاریخ گذشته ‌است نه ‌تنها به عهد خود وفا نکرده‌، بلکه روزبه روز بردامنه سرکوب و فشارها، محدودیت‌ها و محرومیت‌ها افزوده و امنیت را به کلی از هموطنان بهائی خود سلب نموده‌ است.»

دفتر جامعه جهانی بهائی روز دوشنبه ۱۳ آذرماه اعلام کرد نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در دوماه گذشته «۴۰ بهایی» را بازداشت و «خانه نزدیک به یکصد خانواده بهائی» در شهرهای مختلف ایران را تفتیش کرده‌اند.

دفتر این جامعه در ژنو با بیان اینکه «دو سوم بهائیان بازداشت‌شده در جریان حملات اخیر زن هستند»، در بیانیه‌ای نوشت که هم‌اکنون «حدود ۷۰ بهائی در بازداشت به سر می‌برند یا در حال گذراندن دوران حبس هستند».

جمهوری اسلامی آیین بهائی را به رسمیت نمی‌شناسد و مقامات قضایی بارها بهائیان را «جاسوس و دشمن» خوانده‌ و احکام اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسب‌ و کار علیه آن‌ها صادر کرده‌‌اند.

با استفاده از گزارش‌های اینستاگرام نرگس محمدی و رادیو فردا؛ پ.م/ب.ب
XS
SM
MD
LG