فدراسیون بینالمللی فوتبال، فیفا، روز سهشنبه ۲۸ خرداد اعلام کرد محدود کردن و برخورد با افرادی که برای حق ورود زنان ایرانی به استادیومها مبارزه میکنند، اشتباه است.
روز شنبه در جریان مسابقه تیمهای ملی زنان نیوزیلند و کانادا در شهر گرونوبل فرانسه، ماموران محافظ استادیوم تعدادی از فعالان را که تی شرتهایی در دفاع از حقوق زنان به تن داشتند، از استادیوم بیرون کردند.
فیفا، فدراسیون بینالمللی فوتبال، پس از بررسی این حادثه نحوه برخورد برگزارکنندگان مسابقات را زیر سئوال برد.
در بیانیه فیفا تاکید شده که دفاع از حق زنان برای حضور در استادیومهای فوتبال، «یک موضوع اجتماعی است و نه سیاسی».
فیفا بر همین اساس نتیجهگیری کرده است پیامی که روی تیشرت دو تماشاچی مدافع ورود زنان به ورزشگاه نوشته شده بود «خلاف قوانین و مقررات فیفا نیست.»
فدارسیون بینالمللی فوتبال همچنین با تاکید بر اجرای متناسب مقررات و قوانین، اعلام کرده است: «اگر پیامهای دیگری پشت تیشرت آنها نوشته شده بود ماموران محافظ استادیوم نباید این تماشاچیان را مجبور میکردند که تیشرت خود را درآورده و یا استادیوم را ترک کنند.»
فیفا در این بیانیه وعده داده است که «چنین مواردی در سایر مسابقات جام جهانی زنان اتفاق نیفتد».
فعالیت مدافعان حضور زنان در ورزشگاه در رقابتهای جام جهانی فوتبال مردان در روسیه هم حاشیهساز شد.
در آن رقابتها، فیفا برای پلاکاردهایی که در بازی ایران و مراکش از سوی برخی تماشاگران با هدف حمایت از حقوق زنان ایرانی در استادیوم نصب شد، مجوز صادر کرد.
در جریان آن دیدار، پلاکاردهایی با شعار NoBan4Women# (عدم ممنوعیت برای زنان) و «از زنان ایرانی برای ورود به ورزشگاهها حمایت کنید» در دو سوی استادیوم سنپترزبورگ، محل برگزاری این مسابقه، به اهتزاز درآمد.
با این حال در بازی دوم ایران که با اسپانیا برگزار شد، ماموران ورزشگاه از ورود برخی فعالان حقوق بشر که بنر و پلاکارد در دست داشتند، جلوگیری کردند و پس از ضبط بنر، به آنها اجازه ورود به ورزشگاه دادند.
پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ در ایران، زنان حق تماشای فوتبال در استادیومهای ورزشی را ندارند.
در یک مورد استثنایی در فینال قهرمانی باشگاههای آسیا در آذرماه پارسال به چند صد تماشاچی زن اجازه داده شد که در سکوهای جدا از مردان، این مسابقه را در ورزشگاه آزادی تهران تماشا کنند.
فعالان حقوق زنان میگویند این گروه از زنان گزینشی انتخاب شده بودند.