لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۰۱:۵۵

موج قطعی برق در ایران همزمان با دومین ماه بهار به تهران رسید


قطعی برق در ایران در سال‌های اخیر به امری عادی تبدیل شده و روند زندگی شهروندان را مختل کرده است
قطعی برق در ایران در سال‌های اخیر به امری عادی تبدیل شده و روند زندگی شهروندان را مختل کرده است

شرکت توزیع برق تهران بزرگ خبر داد که قطعی برق از امروز سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت در پایتخت ایران آغاز شده است.

این شرکت در اطلاعیه خود از انتشار جدول خاموشی‌ها در سامانه‌های هوشمند خود خبر داده است.

قطعی برق در ایران که در سال‌های اخیر به امری عادی تبدیل شده و روند زندگی شهروندان را مختل کرده است، امسال بسیار زودتر و در ماه دوم فصل بهار آغاز شده که هنوز کشور با موج گرما روبرو نشده است.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت مسعود پزشکیان، روز سه‌شنبه گفت کشور با «ناترازی‌های متعددی مواجه هست» و دولت «برای این‌که بتواند مشکل را حل کند به زمان نیاز دارد».

مقام‌های جمهوری اسلامی برای اشاره کمبود شدید برق، آب و گاز در کشور از واژه «ناترازی» استفاده می‌کنند.

سخنگوی دولت پزشکیان اشاره نکرده که دولت چقدر زمان برای حل مشکل کمبود انرژی نیاز دارد و در حالی که مصرف برق، سالانه حدود هفت درصد (معادل پنج هزار مگاوات) افزایش می‌یابد چگونه قرار است این کسری‌ها را از بین ببرد.

کارشناس انرژی: ایران در کوتاه‌مدت هیچ راه‌حلی برای مشکل برق ندارد
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:35 0:00
لینک مستقیم

در همین حال، جعفر بندی شربیانی نمایندهٔ شورای شهر تهران با اشاره به تجمعات در مقابل ادارهٔ برق شهرری در روز دوشنبه گفته که «از جنوب خیابان انقلاب ساعات قطع برق بالاتر است. در منطقهٔ ۲۰ حدود پنج ساعت در روز برق قطع می‌شود که از عدالت به دور است».

نرخ مصرف برق در ایران طی سال ۱۴۰۲ در اوج خود به بالای ۷۲ هزار مگاوات رسید. این در حالی است که توان تولیدی واقعی نیروگاه‌ها کمتر از این مقدار و نرخ تولید در فصل گرم حداکثر ۶۰ هزار مگاوات بود.

مصطفی رجبی‌مشهدی، سخنگوی صنعت برق ایران، می‌گوید مصرف برق در اردیبهشت امسال به میزان کم‌سابقه‌ای افزایش داشته و به گفته او، ۹ هزار مگاوات بیش از سال قبل بوده است.

دالغا خاتین اوغلو، کارشناس انرژی، در گفت‌وگو با رادیو فردا می‌گوید: ایران در کوتاه‌مدت هیچ راه‌حلی برای مشکل کمبود برق ندارد و اگر رشد تولید برق خود را سه تا چهار برابر کند، شاید در دههٔ آینده بتواند به یک تراز برسد.

او افزود: ایران بهشت تولید انرژی خورشیدی است، چون ۳۰۰ روز آفتابی دارد. بهشت تولید انرژی بادی است، چون سواحل گسترده و مناطق کوهستانی بادگیر زیادی دارد. اما توجهی نکرده است.

آقای دالغا تصریح کرد: سهم انرژی خورشیدی و بادی در تولید برق ایران هم کماکان یک درصد است.

از سه سال پیش که کمبود برق در ایران شدت گرفته، دولت برای مدیریت توزیع برق تصمیم به قطع برق صنایع در فصل تابستان گرفته است. در نتیجه این تصمیم، بیشترین فشار ناشی از قطع برق به شرکت‌های فعال در شهرک‌های صنعتی وارد شده، تا جایی که بسیاری از صنایع کوچک و نوپا در این شهرک‌ها ناگزیر به اخراج کارگران خود، آن هم در فصل کار شده‌اند.

XS
SM
MD
LG