لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ تهران ۰۶:۱۰

پلیس به تحصن چند هفته‌ای مدافعان حجاب اجباری در مقابل مجلس پایان داد


تحصن شبانه‌روزی حامیان حجاب اجباری در مقابل مجلس شورای اسلامی با دخالت نیروهای امنیتی و پلیس برچیده شد.

برخی رسانه‌های ایران شامگاه جمعه هشتم فروردین گزارش دادند که «نیروهای فراجا» تجمع‌کنندگان مقابل مجلس را که خواستار اجرای قانون موسوم به حجاب و عفاف بودند «بعد از ۴۸ روز جمع‌آوری شدند».

حمید رسایی، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو جبهه پایداری، با تایید این خبر به شدت از آن انتقاد کرد و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این تصمیم «از طرف هرکس و هر جایگاهی که بوده یا بی‌عقلی است و یا نفوذ».

با این حال امیرابراهیم رسولی،‌ مشاور سیاسی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، از این اقدام استقبال کرد و در توییتی که بعدا حذف شد نوشت: «پایان تحصن غیرقانونی جلوی مجلس پس از صبر مهربانانه…».

تحصن شبانه‌روزی چند تن از مدافعان حجاب اجباری حدود هفت هفته پیش در مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز شد و فرماندار تهران آن را غیرقانونی خواند.

با این حال شماری از اعضای جبهه پایداری و چهره‌های سیاسی تندرو با حضور در جمع تحصن‌کنندگان از اقدام آنها دفاع کردند.

چند نماینده مجلس از جمله جواد نیک‌بین، نماینده کاشمر، اعلام کردند که تحصن‌کنندگان بابت هر شب که در برابر مجلس می‌خوابند «کسانی به آنها پول می‌دهند».

روز شنبه، پس از انتشار خبر «جمع‌آوری» متحصنان از مقابل مجلس، معاون استاندار و فرماندار تهران در واکنش به انتشار فراخوان دیگری برای تجمع مجدد اعلام کرد «هرگونه فراخوان تجمع و یا تحصن در فضای باز به موجب قانون مستلزم اخذ مجوز است و با تجمعات فاقد مجوز در چارچوب قانون برخورد خواهیم کرد».

پیشنهاد پول‌های کلان به تحصن‌کنندگان برای تحمیل «حجاب اجباری»
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

برخی از تحصن‌کنندگان و حامیان آنها اواخر شامگاه جمعه با انتشار ویدئوها و عکس‌هایی در شبکه‌های اجتماعی، از برخورد ماموران امنیتی با آنها به شدت انتقاد کرده‌اند.

در ویدئویی که ظاهرا مربوط به ساعات اولیه این رویداد است یکی از مردان تحصن‌کننده می‌گوید «چهارصد موتور» در حال حرکت به طرف آنها برای پایان دادن به تجمع هستند.

در یک ویدئوی دیگر نیز یکی از زنان تحصن‌کننده با اشاره به اینکه در مقابل آرامگاه روح‌الله خمینی است می‌گوید آنها را با وَن از محل تحصن دور کرده و در نقاط مختلف شهر رها کردند.

او با اشاره به زنی که روی زمین افتاده می‌گوید «چهار صد نفر مامور امنیتی» به تجمع آنها حمله کردند و این زن تحصن‌کننده از ناحیه صورت مجروح شده است.

قربانعلی صلواتیان، چهره سیاسی نزدیک به معاون اجرایی مسعود پزشکیان، انتقال زنانی که اهل تهران نبودند به آرامگاه روح الله خمینی را تایید کرد اما نوشت خونی که بر چهره یکی از زنان تحصن‌کننده منتشر شده «حاصل زخم نیست، بلکه خون مالیده شده به صورت است».

پلیس نیز در اطلاعیه‌ای که روز شنبه در این باره منتشر کرد جراحت این زن را «کاملا ساختگی و خودزنی» نامید. در ادامه این اطلاعیه همچنین آمده است که این زنان «که اکثرا از شهر قم آمده بودند» به درخواست خود به آرامگاه خمینی انتقال یافته‌اند.

قانون موسوم به «حجاب و عفاف» پس از سرکوب اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» تدوین و سپس تصویب شد اما چندی پیش محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، گفت که به دستور شورای عالی امنیت ملی، ابلاغ این قانون به تعویق افتاده است.

محمود نبویان، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز چندی پیش در یک پیام ویدئویی گفت که تصویب این قانون مربوط به پیش از رویدادهای سوریه بود اما با سقوط بشار‌ اسد، رئیس‌جمهور مخلوع این کشور، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی برای جلوگیری از «سوریه‌سازی ایران» دستور به توقف اجرای آن داد.

لایحه حجاب ابتدا از سوی قوه قضاییه در اردیبهشت ۱۴۰۲ با ۹ ماده به دولت تحویل داده شد و کابینه ابراهیم رئیسی آن را با ۱۵ ماده به مجلس فرستاد.

مجلس شورای اسلامی این لایحه را به ۷۱ ماده گسترش داد و اجرای آزمایشی آن را برای سه سال تصویب کرد.

پس از چند بار رفت‌وبرگشت، سرانجام شورای نگهبان مهرماه ۱۴۰۳ اعلام کرد که این قانون به تایید این شورا رسید.

با این حال محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ اعلام کرد که ابلاغ این قانون به دستور شورای عالی امنیت ملی متوقف شده است.

به رغم فشارها و سرکوب‌های حکومتی، نافرمانی مدنی دختران و زنان علیه حجاب اجباری در ایران تداوم یافته است.

منصوره حسینی: عدم ابلاغ قانون «عفاف و حجاب» بازی اصلا‌ح‌طلب و اصولگراست
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:55 0:00
لینک مستقیم
XS
SM
MD
LG