لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ تهران ۱۲:۳۲

اعتصاب کم‌سابقهٔ رانندگان کامیون در ایران وارد ششمین روز شد


اعتصاب رانندگان کامیون در ایران روز سه‌شنبه وارد ششمین روز خود شد؛ اعتصابی کم‌سابقه از نظر مدت و گستره که با هدف بهبود شرایط کاری در یکی از بخش‌های حیاتی اقتصاد ایران آغاز شده است.

این اقدام اعتراضی که هفتهٔ گذشته از بندرعباس آغاز شد، اکنون به دیگر مناطق کشور گسترش یافته است. نهادهای ناظر در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها از ادامهٔ این اعتصاب در نقاط مختلف گزارش داده‌اند.

رانندگان معترض اعلام کرده‌اند که به افزایش حق بیمه، ناامنی در جاده‌ها، قیمت بالای سوخت و پایین بودن کرایه‌های حمل‌ونقل معترض‌اند.

رسانه حقوق بشری هرانا روز سه‌شنبه ۶ خرداد تصاویری منتشر کرده که ده‌ها کامیون متوقف‌شده را در شهر اصفهان و شیراز نشان می‌دهد. همچنین گزارش‌هایی از تداوم اعتصاب در استان تهران و کرمانشاه منتشر شده است. این تصاویر به‌صورت مستقل قابل راستی‌آزمایی نبوده‌اند.

در حالی‌که در جمهوری اسلامی ایران قانون کار اجازهٔ توقف کاری را می‌دهد، چنین اعتصابی به‌لحاظ گستردگی ملی و تداوم زمانی، کم‌سابقه محسوب می‌شود.

روزنامهٔ اصول‌گرای کیهان در واکنش به این اعتراض‌ها، برخی از معترضان را «عناصر فرصت‌طلب» خوانده و مدعی شده که آنان قصد سوءاستفاده از «مطالبات اقتصادی و صنفی فعالان بخش حمل‌ونقل جاده‌ای» را دارند.

بازداشت کامیون‌داران در روز پنجم اعتصابات

اعتصاب کامیون‌داران و رانندگان خودروهای باری روز دوشنبه برای پنجمین روز متوالی در چندین شهر ایران ادامه داشت.

بنا بر اعلام فعالان صنفی، دامنهٔ اعتصاب سراسری رانندگان کامیون در ایران در پنجمین روز متوالی به ده‌ها شهر در سراسر کشور گسترش پیدا کرد.

روز دوشنبه ۵ خرداد تصاویری در شبکه‌های اجتماعی از ادامه این اعتراض از جمله در سبزوار، اردبیل، گلستان و اصفهان منتشر شد.

در همین روز و درپی ادامه این اعتصاب‌ها، دادستان شیراز از بازداشت و تشکیل پرونده برای شماری از کامیون‌داران اعتصاب‌کننده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، کامران میرحاجی بقیه رانندگان کامیون که در اعتصاب به‌سر می‌برند را نیز تهدید به «برخورد جدی» کرد.

کمبود و سه‌نرخی بودن گازوئیل، افزایش شدید نرخ بیمه، پایین بودن کرایه‌ها و مشکلات معیشتی، مهم‌ترین دلایل اعتراض این رانندگان گزارش شده است.

در روزهای اخیر شماری از مقام‌ها از جمله رئیس مجلس شورای اسلامی و مقام‌های وزارت راه و سازمان تأمین اجتماعی وعده رسیدگی به مشکلات این رانندگان را داده‌اند؛ با این حال کانال تلگرامی اتحادیه تشکل‌های کامیون‌داران دربارهٔ جدی بودن این اظهارات ابراز تردید کرد.

دولت مسعود پزشکیان تاکنون واکنشی رسمی به این اعتصاب‌ها نشان نداده است.

سندیکای کارگران شرکت واحد نیز با انتشار بیانیه‌ای، از اعتصاب و خواسته‌های این رانندگان حمایت کرد و اعتصاب را حق قانونی همه کارگران خواند.

کامیون‌داران و رانندگان معترض می‌گویند سهمیه گازوئیل آن‌ها کاهش یافته، بهای بیمه افزایش یافته، کرایهٔ جمل بار پایین نگه داشته شده و دیگر مطالبات صنفی‌شان نیز محقق نشده است.

«پرداخت عادلانهٔ کرایه، تأمین قطعات و خدمات، توزیع سوخت کافی، واقعی شدن هزینهٔ بیمه و عادلانه بودن عوارضی جاده‌ها» ازجمله مطالبات کامیون‌داران و رانندگان خودروهای سنگین اعلام شده است.

اعتصاب گروه‌هایی از کامیون‌داران و رانندگان در حالی است که اعتراضات نانوایان نیز که از ۲۷ اردیبهشت آغاز شده بود، در روزهای پیش همچنان در شماری از شهرهای ایران به‌صورت پراکنده ادامه داشت.

ایران درگیر بحران اقتصادی شدیدی است که بخشی از آن ناشی از سوءمدیریت داخلی و بخشی نیز به‌دلیل تحریم‌های بین‌المللی است. قطع برق در شهرهای بزرگ به مسئله‌ای روزمره بدل شده است.

در سال‌های اخیر، موج‌های متعددی از اعتراضات در کشور شکل گرفته که هر بار با سرکوب شدید نیروهای امنیتی مواجه شده‌اند.

XS
SM
MD
LG