لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۲۹

«اعزام با ترکیب ناقص به مسابقات»؛ واکنش تاریخی فدراسیون کشتی ایران به بی‌پولی


2018 Asian Games - Men's Greco-Roman - Akzhol Makhmudov - Akjol Mahmudov - Mohammadali Geraei
2018 Asian Games - Men's Greco-Roman - Akzhol Makhmudov - Akjol Mahmudov - Mohammadali Geraei

فدراسیون کشتی ایران اعلام کرد در صورت رفع نشدن مشکلات اقتصادی، چاره‌ای جز اعزام با ترکیب ناقص تیم‌های ملی به مسابقات جهانی ندارد.

کشتی آزاد و فرنگی ایران امسال از هشت حضور جهانی و آسیایی در رده‌های سنی مختلف، موفق به کسب هفت جام قهرمانی شده‌اند.

نتایجی که باعث شده این رشته با اختلافی چشمگیر، موفق‌ترین رشته ورزشی ایران در سال ۱۳۹۷ باشد.

اما با توجه به خزانه خالی فدراسیون کشتی، این اختیار به مدیر تیم‌های ملی داده شده است که در صورت تصمیم برای اعزام تیم با ترکیب ناقص، مسئولیت حذف نفرات را به عهده بگیرد.

در کشتی فرنگی مسلم نادری خادم، مهرداد مردانی، محسن حاجی‌پور، برادران گرایی، پژمان پشتام، سعید عبدولی، حسین نوری، مهدی علیاری و شهاب قوره جیلی برای اعزام به رقابت‌های جهانی در مجارستان انتخاب شده‌اند.

ترکیب تیم کشتی آزاد نیز این هفته اعلام خواهد شد که طبق فهرست حاضر در اردو انتخاب رضا اطری، باقر یخکشی، حسین یزدانی و مجتبی (مازندران) یونس امامی (تهران) علیرضا کریمی (البرز) و پرویز هادی از آذربایجان شرقی قطعی است.

اما برخی از این کشتی‌گیران ممکن است با وجود انتخاب فنی، به دلایل مالی از رقابت در بوداپست محروم شوند.

در بیانیه فدراسیون کشتی آمده است «با توجه به تنگناهای مالی و هزینه‌ غیر قابل پیش‌بینی ارز، بلیت و تدارکات مربوط اعزام» شاید تیم ملی با ترکیب کامل اعزام نشود.

این در حالی است که کشتی آزاد ایران حتی در دوران جنگ هشت ساله نیز هرگز با ترکیب ناقص در مسابقات جهانی حضور نیافت.

سال ۱۹۸۱ در اسکوپیه، ۱۹۸۲ ادمونتون، ۱۹۸۳ کی‌یف و ۱۹۸۵ بوداپست آزادکاران با ترکیب کامل به میدان رفتند. سال‌هایی که جنگ در جریان بود و فدراسیون‌ها بودجه ناچیزی داشتند.

کشتی فرنگی ایران نیز طی سال‌هایی که با ترکیب کامل اعزام نشده، نه به دلیل مسئله مالی بلکه به خاطر سطح پایین این رشته ورزشی در ایران بود.

طی سال‌های دهه هشتاد و نود میلادی، ایران در برخی وزن‌های کشتی فرنگی حتی در آسیا هم شانس مدال نداشت.

رسول خادم می‌گوید: «جریان‌هایی موافق حضور تیم‌ ملی در مسابقات جهانی نیستند. می‌گویند ورزش جزو اولویت‌های دولت نیست. اعلام می‌شود ارز ثانویه به فدراسیون‌ها تعلق خواهد گرفت اما بانک مرکزی پاسخی به فدراسیون‌ها برای ارز ثانویه نداده.»

خادم گفت مردم با وجود همه مشکلات معیشتی نتایج ورزشکاران را دنبال می‌کنند چون تنها دلخوشی آنهاست. عدم اعزام تیم‌ها شاید اغراض برخی جریانات را پوشش دهد اما امید را از مردم می‌گیرد.

رییس فدراسیون کشتی در مصاحبه با رادیو تهران تاکید کرد: «مجبور شدیم هفت رویداد بین‌المللی را حذف کنیم تا جوانان را به مسابقات جهانی بفرستیم. مجبور شدیم یوروی بیش از شانزده هزار تومانی را از صرافی‌ بخریم. مگر چند رشته در المپیک توکیو از آبروی کشور دفاع می‌کنند؟»

اعزام با ترکیب ناقص به خاطر مشکل مالی، تصویر ناخوشایندی از ایران را در مجامع جهانی ورزشی به نمایش خواهد گذاشت.

اتفاقی که هرگاه در رشته‌های مختلف برای کشورهایی با بنیه ضعیف اقتصادی رخ می‌دهد، بازتاب جهانی پیدا می‌کند.

عدم اعزام با ترکیب کامل، یعنی تیم ملی شانس رفتن به روی سکوی تیمی را از دست خواهد داد.

ضمناً نفراتی که با وجود قهرمانی در انتخابی به مسابقات جهانی اعزام نمی‌شوند، انگیزه تلاش برای عضویت مجدد در تیم ملی را از دست می‌دهند.

حذف قهرمانی که انتخابش قطعی شده آسان نیست. از اعتراض خودش و هوادارانش گرفته تا اداره کل ورزش و جوانان استان مربوطه. موضوعی که فدراسیون و تیم ملی را وارد حاشیه‌ای مخرب در آستانه رقابت‌های جهانی خواهد کرد.

فشار روانی روی نفرات اعزامی هم سنگینی خواهد کرد. زیرا ترجیح آنها به سایر وزن‌ها یعنی حتماً باید به موفقیت برسند و در غیر این صورت، شیوه حذف و انتخاب نفرات، زیر سوال خواهد رفت.

XS
SM
MD
LG