لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۰۳

تشکیل «ستاد ویژه مقابله با ایران» در برنامه راهبردی جدید ارتش اسرائیل


به اعتقاد آویو کوخاوی، باید بتوان «دشمن را در دو سه روز فلج کرد».
به اعتقاد آویو کوخاوی، باید بتوان «دشمن را در دو سه روز فلج کرد».

ستاد ارتش اسرائیل در یک برنامه راهبردی جدید پنج ساله برای نیروهای مسلح از تشکیل «ستاد ویژه مقابله با ایران»، تعیین یک سرلشکر در راس این ستاد و نیز تعیین راهکارهایی برای ارتقاء سرعت و «توانمندی در کشندگی در ابعاد و دقت زیاد» خبر داد.

بر اساس مجموعه‌ای از گزارش‌های تفصیلی که شامگاه پنج‌شنبه، ۲۴ بهمن‌ماه، در چند رسانه داخل اسرائیل از جمله چند شبکه تلویزیونی بازتاب یافت، هدف از برنامه چند ساله‌ای که با نام «مومنتوم» تدوین شده، مقابله بسیار سریع با خطرات از سوی «دشمنان» و «کشتن هر چه بیشتر با دقت بالا» در کمترین زمان است.

به گفته رئیس ستاد ارتش اسرائیل، دیگر زمان جنگ‌های ۳۳ روزه و ۵۰ روزه به پایان رسیده و اکنون باید بتوان «دشمن را در دو سه روز فلج کرد».

ارتش اسرائیل در برنامه راهبردی جدید خود تشکیل یک ستاد ویژه برای رویارویی با ایران را نیز در نظر گرفته است.

یک ژنرال در سطح سرلشکر فرماندهی ستاد مقابله با ایران را بر عهده خواهد داشت. ماموریت اصلی این ستاد، تجزیه و تحلیل «تهدیدهای نظامی مرتبط با ایران» تعریف شده است.

در رسانه‌های اسرائیلی این احتمال مطرح شده است که «ستاد ایران» در ارتش اسرائیل قرار است معادل نیروی قدس سپاه پاسداران و عملا نهادی برای خنثی کردن اهداف و ماموریت‌های این نیرو باشد.

نیروی قدس سپاه شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و کمتر از دو ماه پیش فرمانده خود یعنی قاسم سلیمانی را از دست داد.


با وجود کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، به دست آمریکا به نظر می‌رسد که رویارویی با اهداف نیروی قدس که حامی عمده حزب‌الله لبنان، جهاد اسلامی فلسطین در غزه و مجموعه‌ای از متحدان ایران در عراق، سوریه، یمن و دیگر نقاطآسیای غربی و جهان است، برای اسرائیل در بالاترین رده اولویت باقی مانده است.

وب‌سایت خبری وای‌نت این هفته در گزارش مشروحی با اشاره به اراده ایران و سوریه برای ادامه همکاری نظامی، وجود زرادخانه قوی راکتی که حزب‌الله از آن برخوردار است و نیز حضور نیروهای متحد ایران در عراق، یمن و مسائل مرتبط نوشت که اسرائیل ظاهرا در شرایط امنیتی خوبی قرار دارد، اما این وضعیت فرضی است زیرا از همه مرزها و حتی دریای مدیترانه که مرز غربی‌اش است، با مخاطرات بسیار جدی روبه‌روست.

بر اساس برنامه جدید نظامی، اسرائیل می‌خواهد در صورت مورد حمله قرار گرفتن با استفاده از توان شدید کشندگی و با سرعت زیاد، امکانات طرف مقابل و نیروهای آن را در ابعاد گسترده منهدم کند.

به نوشته وای‌نت، «افزایش چشمگیر تعداد اهدافی که در عملیات باید منهدم شود و کیفیت انهدام» برای کسب برتری نظامی در کمترین زمان ممکن بر دشمن، از حماس در غزه گرفته تا خطرات بزرگ‌تر منطقه‌ای، دنبال می‌شود.

آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش، روز پنج‌شنبه در محل وزارت دفاع اسرائیل در تل‌آویو گفت دورانی که اسرائیل در عملیات نظامی ۳۳ روزه و ۵۰ روزه با دشمنان درگیر می‌شد به پایان رسیده و باید دشمن را در دو سه روز فلج کرد.


بر اساس این برنامه، دو اسکادران جدید در نیروی هوایی برپا می‌شود که یکی از آنها نهادی جدید است و دیگری جایگزین یکی از اسکادران‌های قدیمی خواهد شد؛ این در حالی است که دو اسکادران دیگر از جنگنده‌های اف ۳۵ آمریکایی برای مقابله با ایران، تنها در چهار سال گذشته در ارتش اسرائیل راه‌اندازی شده بود.

برنامه جدید نظامی شامل تعطیل کردن تیپ‌های زرهی، کوچک و چابک کردن نیروهای دیگر و در عین حال، ارتقای چشمگیر توان نیروهای زمینی و تجهیز تانک‌ها به فناوری‌های جدید است.

نیروی دریایی نیز با دریافت زیردریایی‌هایی که به ادعای تایید نشده برخی از رسانه‌های غربی توان تهاجم اتمی دارد، همراه با ناوچه‌ها و فناوری‌های نظارتی بر خطرات دریایی «در دور و نزدیک»، بخشی از ارتقای توان ارتش خواهد بود.

مجموعه امکانات نیروهای هوایی، زمینی و دریایی و فناوری‌های جنگی همراه با افزایش توان جنگ سایبری و نبرد الکترونیک،‌ باید ارتش اسرائیل را از «توان انهدام شدید در ابعاد بزرگ و پی‌درپی» برخوردار کند.

در همین زمینه ارتش ارزیابی کرده که به ده میلیادر دلار بودجه اضافی برای عملی کردن دگرگونی در شیوه‌های رزمی‌اش نیاز دارد.

رسانه‌های اسرائیل تاکید کرده‌اند که رئیس ستاد ارتش برای ارائه راهبرد چند ساله نیروهای مسلح منتظر تشکیل دولت جدید و تصویب لایحه آتی بودجه نشده و لذا، تخصیص منابع بودجه ممکن است با موانعی روبه‌رو باشد.

ستاد ارتش اما با تایید نفتالی بنت، وزیر دفاع در دولت موقت، طرح راهبردی جدید را به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر ارائه کرده و قرار است او آن را در کابینه‌اش مطرح کند.

این در حالی است که در بن‌بست بی‌سابقه سیاسی اسرائیل، دولت کنونی هنوز دولت گذار است و معلوم نیست انتخاباتی که روز ۱۲ اسفند برگزار خواهد شد، سومین انتخابات در کمتر از یک سال، به تشکیل دولت منجر شود.

با وجود این، نظر به این ‌که برای هر دولتی در اسرائیل، امنیت بالاترین اولویت را دارد، احتمال تخصیص هر بودجه درخواستی برای ارتش امکان‌پذیر است. آقای بنت در مورد تامین بودجه لازم ابراز اطمینان کرده است.

XS
SM
MD
LG