لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۰۵

ایران احتمالا پشت «حمله سایبری» به بزرگترین شرکت خدمات ارتباطاتی اسرائیل است


رسانه‌های اسرائیل روز چهارشنبه ۳۱ شهریور خبر دادند که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های ارائه دهنده خدمات ارتباطاتی این کشور در روزهای گذشته هدف حمله سایبری هکرهای خارجی قرار گرفته است.

این رسانه‌ها احتمال قوی داده‌اند که این حمله از سوی هکرهای مورد حمایت ایران صورت گرفته است.

شرکت ارائه دهنده خدمات ارتباطاتی «وویسِنتر» تایید کرده که در آغاز این هفته هدف یک حمله سایبری قرار گرفته بود.

در حالی که این شرکت مدعی است هک آن به نشت اطلاعات منجر نشده است، دستکم یک هکر یا گروه هکری با نام مستعار «دئوس» در یک تالار گفت‌وگوی اینترنتی مدعی شده که ۱۵ ترابایت از داده‌های این شرکت را در اختیار دارد و آن را به فروش گذاشته است.

دئوس بخشی از اطلاعات، شامل مکالمات تلفنی ضبط شده میان کارکنان شرکت وویسنتر و مشتریان را روی اینترنت قرار داده است.

به نوشته روزنامه اسرائیلی هاآرتص، حمله سایبری در شب عید مذهبی یهودی این هفته انجام شد که کشور به حالت تعطیل درآمده بود.

با وجود این‌که دئوس برای فروش اطلاعات به سرقت برده از وویسنتر مبلغ یک‌ونیم میلیون دلار پیشنهاد کرده است، کارشناسان اسرائیلی گفته‌اند ممکن است انگیزه‌هایی فراتر از امور مالی در پشت این حمله سایبری بوده باشد.

به نوشته هاآرتص، این کارشناسان اسرائیلی احتمال داده‌اند که ایران در این حمله دست داشته است. آن‌ها گفته‌اند که هدف ایران شرمسار کردن اسرائیل است.

موتی کریستال، یک مذاکره‌کننده میانجی‌گر بین شرکت‌هایی که هدف حملات سایبری بوده‌اند با هکرها، در صفحه توئیتری خود نوشته است که عملکرد مهاجمان به وویسنتر شباهتی با انگیزه‌های مالی ندارد.

نیتزان گوتمن، بنیانگذار وویسنتر، گفته است داده‌های شرکت در مقر ذخیره‌ها در منطقه «پتح‎‌تیکوا» در حومه تل‌آویو، برای پیدا کردن شواهدی از عوامل حمله در دست بررسی است.

وویسنتر نه با مشتریان معمولی بلکه با شرکت‌های عمده دیگری که خود هر یک ارائه دهنده خدمات مختلف هستند، ارتباط دارد.

شرکت آمریکایی- اسرائیلی «چک پوینت» که پیشگام شناسایی و رهگیری بسیاری از حملات سایبری در سال‌های اخیر به نهادهای اسرائیلی بوده، یکی از شرکت‌هایی است که از وویسنتر خدمات می‌گرفته است.

وویسنتر بستر خدمات به شرکت بزرگ اپراتور موبایلی اسرائیل به نام «پارتنر» یا «اورنج» سابق را نیز تامین می‌کند. میلیون‌ها اسرائیلی ارتباط تلفنی خود را با پارتنر انجام می‌دهند.

شرکت‌های عمده دیگری مانند موبایل‌آی، ای‌تورو، اکسپون، سیمیلار وب، گِت و وی‏۴جی که هر کدام به میلیون‌ها یا صدها هزار تن خدمات رسانی می‌کنند، وابسته به شرکت وویسنتر بوده‌اند.

این حمله تنها چند روز پس از نفوذ هکرها به سامانه‌های دانشگاه مهم بر- ایلان در مرکز اسرائیل روی داده است. هکرها گفته بودند که اطلاعات اساتید و شماری از دانشجویان آن دانشگاه را به سرقت برده‌اند.

برخی از افسران ارتش دوران تحصیل خود را به موازات خدمت نظامی در این دانشگاه می‌گذرانند.

اسرائیل خود را معمولا یکی از غول‌های نفوذناپذیر و امن در امور اینترنتی و حفظ داده‌های مشتریان در شرکت‌هایش معرفی می‌کند اما در روندی رو به افزایش، حملات هکری به آن تکرار و گسترش یافته است.

در ماه‌های گذشته پس از آن‌که شرکت بیمه «شیریبت» مورد حمله عمده سایبری قرار گرفت، مسئولان آن روزهای متمادی مدعی شدند که ایران عامل آن بوده ولی بعدا معلوم شد که اهمال مسئولین شرکت در مراقبت از داده‌های مشتریان باعث نشت اطلاعات بوده است. هکرها درخواست پول کرده بودند.

دولت اسرائیل اما سال گذشته رسما ایران را عامل حمله سایبری به شرکت آب، با هدف «مسموم» کردن عامدانه شهروندان خود در اوج بحران کرونا معرفی کرد. ارتش اسرائیل تیرماه پارسال در واکنش به این حمله، به اسکله بندر رجایی در جنوب ایران حمله سایبری وسیعی کرد.

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیل و سایت رادیو فردا/ف.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG