لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۰۰:۲۴

کارنامه آبان ماه ۹۸

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در آبان ماه ۹۸ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۱۲:۲۴ ۲۴.۸.۱۳۹۸

انتقاد خانه کارگر از «سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌های نادرست در عرصه اقتصادی»

هیئت‌های اجرایی خانه‌های کارگر سراسر ایران در پایان نشست سالیانه خود از آنچه سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌های نادرست در عرصه اقتصادی نامیدند، انتقاد کردند و گفتند که این وضعیت به دامنه و حجم مشکلات اضافه می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، در بیانیه این نشست با توصیف شوک ارزی دو سال‌ گذشته به عنوان تکرار تجربه ناموفق و یکی از بی‌سابقه‌ترین سیاست‌های تعدیل اقتصادی آمده است: سقوط ارزش پول ملی، قدرت خرید اقشار مزدبگیر را ۷۰ درصد کاهش داد و سبد معیشت کارگران را به شدت کوچک کرد.

هیئت‌های اجرایی خانه‌های کارگر با انتقاد از اینکه دولت هیچ اقدامی برای اتخاذ سیاست‌ جبرانی نکرد، اضافه کردند: اگر شخصی نمی‌تواند این ثبات را تضمین کند بهتر است صحنه را ترک و جای خود را به دیگری بسپارد.

در این بیانیه بر لزوم تقویت سبد معیشت کارگران و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی،‌ توقف خصوصی‌سازی، و بازگردانده شدن مالکیت شرکت‌های خصوصی شده به دولت، متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان و پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی تاکید شده است.

هیئت‌های اجرایی خانه‌های کارگر همچنین اشاره کردند که افزایش قیمت حامل‌های انرژی سبب افزایش تورم و کوچک‌تر شدن سبد معیشتی حقوق‌بگیران از جمله کارگران و مستمری‌بگیران می‌شود.

مخالفت با تغییر قانون کار هم از دیگر نکاتی بود که در این بیانیه مورد تاکید قرار گرفته است.

۱۷:۳۲ ۲۳.۸.۱۳۹۸

اعتصاب و تجمع کارگران تمام بخش‌های شرکت نیشکر هفت‌تپه

سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه خبر داد که کارگران تمام بخش‌های این واحد کشاورزی – صنعتی روز پنجشنبه اعتصاب و تجمع کردند.

دور جدید اعتصاب و تجمع کارگران نیشکر هفت‌تپه ۱۱ روز پیش آغاز شد.

یک هزار تن از کارگران این شرکت روز چهارشنبه در محوطه بازار هفت‌تپه تجمع کرده بودند.

اعتصاب و تجمع کارگران نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه دستمزد معوقه، تمدید نشدن دفترچه‌های تامین اجتماعی، نداشتن امنیت شغلی و عدم بازگشت به کار همکاران اخراجی برگزار شده است. آنها همچنین خواستار لغو مالکیت خصوصی شرکت نیشکر هفت‌تپه هستند.

۱۵:۵۸ ۲۳.۸.۱۳۹۸

انتقاد سندیکای کارگران شرکت واحد تهران از فشار فراقانونی بر رانندگان

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه از آنچه فشار فراقانونی حراست و مدیریت این شرکت بر رانندگان برای عدم مصاحبه با رسانه‌ها نامید، انتقاد کرد.

پیش از این، به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، محسن پور سیدآقایی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، گفته بود: رانندگان تنها مجاز به مصاحبه با رسانه‌های داخلی و مورد تایید نظام هستند.

او این سخنان را در واکنش به انتشار خبر و عکس تعهدنامه‌ای که حراست شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه از اتوبوس‌رانان تهرانی برای مصاحبه نکردن با رسانه‌ها گرفته بود، ابراز داشت.

این مقام شهرداری تهران گفته بود که برخی رسانه‌های به توصیف او، معاند، با اتوبوس‌رانان شرکت واحد مصاحبه کرده بودند که تصمیم بر آن شد تا تعهدی از رانندگان گرفته شود.

وی با اعلام اینکه این اقدام در جهت حفظ ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی گرفته شده است،‌ گفت: منظور از این تعهدنامه، ممنوعیت مصاحبه با رسانه‌های معاند است و نه مطبوعات و رسانه‌های داخلی.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه با متهم کردن محسن پور سیدآقایی به دروغ پردازی،‌ گفت که در تعهدنامه ای که از رانندگان گرفته شده است، هیچ تفکیکی بین مصاحبه با خبرنگاران داخلی و برون مرزی وجود ندارد.

این تشکل کارگری، مدیریت شرکت واحد و حراست را متهم به تلاش برای خاموش کردن صدای حق طلبی رانندگان و کارگران شرکت و پرونده‌سازی امنیتی - قضایی برای آنان کرد.

۱۷:۳۶ ۲۲.۸.۱۳۹۸

یک هزار کارگر نیشکر هفت‌تپه در محوطه بازار این منطقه تجمع کردند

سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه خبر داد که بیش از یک هزار تن از کارگران این واحد در محوطه بازار هفت‌تپه تجمع کردند.

تجمع کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه دستمزد معوقه، نداشتن امنیت شغلی و عدم بازگشت به کار همکاران اخراجی برگزار شد. آنها همچنین خواستار لغو مالکیت خصوصی شرکت نیشکر هفت‌تپه شدند.

دور جدید اعتراض کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه از ۱۰ روز پیش آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، یکی از کارگران نیشکر هفت‌تپه گفت: اعتراض‌ را به خارج از شرکت انتقال دادیم تا شاید صدای‌مان به گوش مسئولان برسد.

یک کارگر تجمع کننده به ایلنا گفت: درصورتی‌که به خواست‌های کارگران پاسخ مثبت داده نشود، اعتراض‌ها ادامه خواهد داشت.

۲۲:۵۸ ۱۸.۸.۱۳۹۸

اعتصاب در شرکت نیشکر هفت‌تپه برای ششمین روز ادامه یافت

شماری از کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه روز شنبه و برای ششمین روز، به دور جدید اعتصاب خود ادامه دادند.

به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه،‌ تعداد زیادی از کارگران که بخش بزرگی از آنان از بخش کشاورزی بودند، در اعتصاب شرکت کردند.

بر اساس این گزارش، خواست‌های کارگران شامل پرداخت فوری حقوق و مزایای معوقه، جلوگیری از تجزیه شرکت و املاک، لغو خصوصی‌سازی و واگذاری شرکت به دولت با نظارت نمایندگان مستقل کارگران هفت‌تپه هستند.

بازگشت به کار کارگران اخراجی و لغو احکام و تعقیب قضایی علیه کارگران نیشکر هفت‌تپه از دیگر خواست های آنان است.

۲۲:۲۶ ۱۸.۸.۱۳۹۸

ابراز امیدواری وزیر آموزش و پرورش نسبت به پرداخت ۵۰۰۰ میلیارد تومان از مطالبات معوقه فرهنگیان شاغل و بازنشسته

وزیر آموزش و پرورش نسبت به پرداخت پنج هزار میلیارد تومان از مطالبات معوقه فرهنگیان شاغل و بازنشسته در ایران ابراز امیدواری کرد.

محسن حاجی میرزایی به خبرگزاری صدا و سیما گفت: پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته سال ۹۷ به طور کامل، و بخشی از حق‌التدریس معلمان و حق ماموریت کارکنان اداری پرداخت شده است.

او افزود: برای رتبه‌بندی معلمان، دو هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده که مربوط به شش ماهه دوم سال است و برای سال آینده نیز در بودجه ۹۹ پیش بینی خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد که طرح رتبه‌بندی معلمان در نیمه دوم امسال اجرا خواهد شد.

محسن حاجی میرزایی اشاره کرد: آیین نامه طرح رتبه‌بندی معلمان در یکی دو هفته آینده در دستور کار دولت قرار خواهد گرفت.

وی گفت: طرح رتبه‌بندی در هر زمان که به تصویب دولت برسد زمان افزایش حقوق معلمان از اول مهرماه محاسبه خواهد شد.

بر اساس این گزارش، در این طرح، معلمان براساس مدرک تحصیلی، سابقه خدمت و صلاحیت‌های حرفه‌ای به پنج رتبه تقسیم می‌شوند و از مزایای آن بهره‌مند خواهد شد.

۲۲:۱۱ ۱۸.۸.۱۳۹۸

تجمع ۱۲۰ کارگر پروژه مرمت ارگ قدیم بم

حدود ۱۲۰ کارگر پروژه مرمت ارگ قدیم بم روز شنبه در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه مطالبات مزدی خود در مقابل در ورودی پایگاه ارگ قدیم تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، این کارگران که زیرمجموعه‌ سازمان میراث فرهنگی محسوب می‌شوند، صبح امروز مقابل در ورودی پایگاه ارگ قدیم تجمع کردند.

کارگران معترض می‌گویند: سازمان میراث فرهنگی، بودجه معینی برای ترمیم و مرمت بناهای فرهنگی مانند ارگ قدیم بم درنظر نگرفته است و برای همین پایگاهای میراث فرهنگی ماهانه برای تامین منابع مالی پروژه‌هایی که در دست مرمت هستند، دچار مشکل می‌شوند.

به گفته کارگران تجمع‌کننده، پایگاه ارگ بم از چندین سال پیش دچار کمبود منابع مالی است و هر سه تا چهار ماه یک‌بار، با تامین اعتبار، دستمزد کارگران زیرمجموعه خود را می‌پردازد.

این کارگران اشاره کردند که به دلیل طولانی‌تر شدن موعد دریافت مطالبات معوقه‌شان، بیشتر زیر بار قرض می‌روند.

به نوشته ایلنا، محسن موحد، مدیر پایگاه ارگ بم، با تایید سه ماه معوقات مزدی کارگران این پروژه گفت: آنها حق دارند پیگیر مطالبات خود باشند.

وی با بیان اینکه منابع و اعتبارات کافی برای ساخت پروژه و پرداخت حقوق کارگران وجود ندارد، افزود: دفتر امور پایگاهای میراث جهانی کشور به صورت جدی پیگیر مطالبات کارگران است و به محض دریافت پول آن را به حساب کارگران انتقال می‌دهد.

پروژه مرمت ارگ قدیم بم مربوط به بازسازی بناهایی است که حدودا ۱۶ سال پیش در جریان وقوع زلزله سال ۸۲ ویران شدند.

۲۱:۴۸ ۱۸.۸.۱۳۹۸

دهها کارگر شرکت قند شوش تجمع کردند

دهها تن از کارگران شرکت قند شوش روز شنبه در محوطه این واحد صنعتی تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مشکلات و بازگشت به کار خود شدند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، یکی از کارگران گفت که آنها از حدود ۱۰ روز پیش به دلیل نبود چغندرقند، دو روز در هفته کار می‌کنند.

وی افزود: مدیریت کارخانه اعلام کرده است اگر تا ۱۰ روز آینده چغندرقند تامین نشود، ۲۰۰ کارگران این شرکت اخراج خواهند شد.

همچنین به گزارش خبرگزاری ایلنا، تجمع کنندگان گفتند در پی افزایش مشکلات شرکت قند شوش، کارفرما، گروهی از کارگران را به مرخصی اجباری فرستاده است و مشخص نیست این وضعیت تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.

این کارگران اشاره کردند که شمار زیادی از کارگران شرکت قند شوش، قراردادی هستند و این نگرانی وجود دارد که کارفرما قرارداد کار آنها را تمدید نکند.

۱۶:۵۲ ۱۶.۸.۱۳۹۸

۳۰ گروه صنفی بازنشستگان خواستار حل مشکلات بازنشستگان شدند

بیش از ۳۰ گروه از بازنشستگان از سراسر ایران با انتشار بیانیه‌ای مشترک به فقدان‌های معیشتی اشاره کردند و خواستار حل مشکلات بازنشستگان شدند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، این گروه‌های صنفی، از دولت حسن روحانی و مجلس به دلیل آنچه سرباز زدن از اجرای قوانین نیم‌بند تصویب شده‌ به بهانه عدم تامین بودجه کافی نامیدند، انتقاد کردند.

آنها دولت و مجلس را متهم کردند که تعرض مداوم به سطح زیست و معیشت بازنشستگان را ادامه می‌دهند و هیچ اقدام جدی از جمله برای کاهش نرخ تورم و افزایش و ترمیم حقوق بازنشستگان و پرداخت بدهی‌های دولت به صندوق های بازنشستگان انجام نداده‌اند.

این ۳۰ گروه صنفی بازنشستگان همچنین از این موضوع که مشکلات بهداشت و درمان عمق بیشتری یافته و مطالبه درمان مناسب و بیمه کارآمد و موثر همچنان بی‌پاسخ مانده است، انتقاد کردند.

آنها در بیانیه خود نوشتند که مانند سایر اقشار زحمتکش جامعه، سال‌هاست با زندگی حداقلی و زیر خط فقر دست و پنجه نرم کرده و به جز تصویب افزایش دستمزدی تحقیرآمیز برای هرسال و سرکوب، بازداشت، وثیقه و زندانی کردن فعالان جنبش های مطالباتی، پاسخ دیگری نگرفته‌اند.

در سالیان اخیر،‌ بازنشستگان بارها در مقابل ساختمان های دولتی تجمع کرده و خواستار بهبود وضعیت معیشتی خود شده‌اند.

۱۴:۳۰ ۱۴.۸.۱۳۹۸

پرداخت نشدن مطالبات مزدی کارگران نیشکر هفت‌تپه، تجمع آنها را به دنبال داشت

کارگران بخش‌های کشاورزی و صنعتی نیشکر هفت‌تپه روز سه‌شنبه در اعتراض به آنچه پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود از سوی کارفرمای خصوصی این شرکت نامیدند،‌ تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، تجمع کارگران رسمی، قراردادی و روزمزدی در مقابل دفتر مدیریت شرکت نیشکر هفت‌تپه برگزار شد.

تجمع‌کنندگان به پرداخت نشدن دو ماه دستمزد سال جاری خود اعتراض کردند و گفتند که کارفرما هنوز به وعده‌هایی که در پرداخت به موقع مطالبات کارگران به آنها داده‌‌ بود، عمل نکرده است.

آنان ضمن اعتراض به حذف و کاهش مزایای عرفی و قانونی کارگران هفت‌تپه از سوی کارفرما در چند سال اخیر افزودند که حق بیمه آنها از سوی کارفرما به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

شرکت نیشکر هفت‌تپه که در سالیان اخیر شاهد اعتراض‌های کارگری بوده است. این اعتراض‌ها به ویژه پس از خصوصی‌سازی این شرکت و افزایش مشکلات کارگران در زمستان سال ۹۴ شدت گرفته است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG