«قانون کار برای چهار میلیون کارگر کارگاههای کوچک ایران اجرا نمیشود»
غلامرضا عباسی، قائممقام دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران، اعلام کرد که قانون کار برای چهار میلیون کارگر شاغل در کارگاههای کوچک ایران اجرا نمیشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، او با درخواست برای اصلاح قانون کار افزود که کارگران مناطق آزاد هم همین شرایط را دارند.
قائممقام دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در عین حال اشاره کرد که قراردادهای کوتاه مدت با کارگران، امنیت شغلی آنها را آسیبپذیر کرده است.
به گفته شماری از تشکلهای کارگری، دستکم ۹۷ درصد کارگران در ایران با قرارداد موقت، کار میکنند.
سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران خواستار آزادی اسماعیل بخشی، ندا ناجی و عسل محمدی شد
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با استقبال از آزادی شش تن از حامیان کارگران، خواستار آزادی اسماعیل بخشی، نماینده کارگران نیشکر هفتتپه، و ندا ناجی و عسل محمدی، دو تن دیگر از حامیان کارگران، شد.
سپیده قلیان، فعال مدنی، امیرحسین محمدیفرد، ساناز الهیاری و امیر امیرقلی، از بازداشتشدگان هفتتپه، و عاطفه رنگریز و مرضیه امیری، از بازداشتشدگان روز جهانی کارگر در تهران، روز شنبه از زندان آزاد شدند.
آزادی موقت آنان با وثیقه های چند صد میلیون تومانی انجام شده است.
بدهی دولتی به سازمان تامین اجتماعی به ۲۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است
نایب رئیس هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی روز دوشنبه اعلام کرد که بدهی دولتی به این سازمان تا پایان سال ۹۷ به ۲۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی حیدری همچنین گفت که بدهی جاری سالانه دولت که به بدهیهای قبلی اضافه میشود، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است.
او اشاره کرد که دولت موظف است بدهی ۳۰ هزار میلیارد تومانی خود را در طول سال ۹۷ یا ابتدای سال ۹۸ پرداخت کند اما تاکنون آن را تسویه نکرده است.
سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران برخوردها با کارگران، معلمان و حامیان کارگری را محکوم کرد
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران آنچه برخوردهای پلیسی و امنیتی با کارگران نیشکر هفتتپه، هپکو، آذر آب و معلمان و حامیان کارگران نامید، محکوم کرد و خواستار آزادی تمامی کارگران و فعالان کارگری زندانی شد.
این تشکل با اشاره به اعتراضها در کارخانهها و شرکتها و آنچه سرکوب کارگران معترض از سوی عوامل امنیتی و قضایی توصیف کرد، نوشت: دهها فعال کارگری یا در زندان هستند و یا با پروندهسازیهای سنگین منتظر صدور و اجرای احکام هستند.
این سندیکا اضافه کرد که سرکوب کارگران در حالی صورت میگیرد که فقر، گرانی و تورم در جامعه بیداد میکند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اشاره به خالیتر و کوچکتر شدن سفره روزانه کارگران و حداقلبگیران افزود که میانگین شکاف طبقاتی در ایران بیسابقه است.
این تشکل کارگری با انتقاد از خصوصیسازی در ایران، نتیجه آن را به تاراج رفتن سرمایههای کشور و ورشکستگی کارخانههای مطرح در خاورمیانه دانست.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از کارگران خواست به سوی ایجاد تشکلهای مستقل از کارفرمایان و دولت و نهادهای دولتی کارگری حرکت کنند تا بتوانند برای معیشت و زندگی بهتر تلاش کنند.
پرداخت نشدن مطالبات مزدی کارگران نیشکر هفتتپه، تجمع آنها را به دنبال داشت
کارگران بخشهای کشاورزی و صنعتی نیشکر هفتتپه روز سهشنبه در اعتراض به آنچه پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود از سوی کارفرمای خصوصی این شرکت نامیدند، تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، تجمع کارگران رسمی، قراردادی و روزمزدی در مقابل دفتر مدیریت شرکت نیشکر هفتتپه برگزار شد.
تجمعکنندگان به پرداخت نشدن دو ماه دستمزد سال جاری خود اعتراض کردند و گفتند که کارفرما هنوز به وعدههایی که در پرداخت به موقع مطالبات کارگران به آنها داده بود، عمل نکرده است.
آنان ضمن اعتراض به حذف و کاهش مزایای عرفی و قانونی کارگران هفتتپه از سوی کارفرما در چند سال اخیر افزودند که حق بیمه آنها از سوی کارفرما به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
شرکت نیشکر هفتتپه که در سالیان اخیر شاهد اعتراضهای کارگری بوده است. این اعتراضها به ویژه پس از خصوصیسازی این شرکت و افزایش مشکلات کارگران در زمستان سال ۹۴ شدت گرفته است.
۳۰ گروه صنفی بازنشستگان خواستار حل مشکلات بازنشستگان شدند
بیش از ۳۰ گروه از بازنشستگان از سراسر ایران با انتشار بیانیهای مشترک به فقدانهای معیشتی اشاره کردند و خواستار حل مشکلات بازنشستگان شدند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، این گروههای صنفی، از دولت حسن روحانی و مجلس به دلیل آنچه سرباز زدن از اجرای قوانین نیمبند تصویب شده به بهانه عدم تامین بودجه کافی نامیدند، انتقاد کردند.
آنها دولت و مجلس را متهم کردند که تعرض مداوم به سطح زیست و معیشت بازنشستگان را ادامه میدهند و هیچ اقدام جدی از جمله برای کاهش نرخ تورم و افزایش و ترمیم حقوق بازنشستگان و پرداخت بدهیهای دولت به صندوق های بازنشستگان انجام ندادهاند.
این ۳۰ گروه صنفی بازنشستگان همچنین از این موضوع که مشکلات بهداشت و درمان عمق بیشتری یافته و مطالبه درمان مناسب و بیمه کارآمد و موثر همچنان بیپاسخ مانده است، انتقاد کردند.
آنها در بیانیه خود نوشتند که مانند سایر اقشار زحمتکش جامعه، سالهاست با زندگی حداقلی و زیر خط فقر دست و پنجه نرم کرده و به جز تصویب افزایش دستمزدی تحقیرآمیز برای هرسال و سرکوب، بازداشت، وثیقه و زندانی کردن فعالان جنبش های مطالباتی، پاسخ دیگری نگرفتهاند.
در سالیان اخیر، بازنشستگان بارها در مقابل ساختمان های دولتی تجمع کرده و خواستار بهبود وضعیت معیشتی خود شدهاند.
دهها کارگر شرکت قند شوش تجمع کردند
دهها تن از کارگران شرکت قند شوش روز شنبه در محوطه این واحد صنعتی تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مشکلات و بازگشت به کار خود شدند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، یکی از کارگران گفت که آنها از حدود ۱۰ روز پیش به دلیل نبود چغندرقند، دو روز در هفته کار میکنند.
وی افزود: مدیریت کارخانه اعلام کرده است اگر تا ۱۰ روز آینده چغندرقند تامین نشود، ۲۰۰ کارگران این شرکت اخراج خواهند شد.
همچنین به گزارش خبرگزاری ایلنا، تجمع کنندگان گفتند در پی افزایش مشکلات شرکت قند شوش، کارفرما، گروهی از کارگران را به مرخصی اجباری فرستاده است و مشخص نیست این وضعیت تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.
این کارگران اشاره کردند که شمار زیادی از کارگران شرکت قند شوش، قراردادی هستند و این نگرانی وجود دارد که کارفرما قرارداد کار آنها را تمدید نکند.
تجمع ۱۲۰ کارگر پروژه مرمت ارگ قدیم بم
حدود ۱۲۰ کارگر پروژه مرمت ارگ قدیم بم روز شنبه در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه مطالبات مزدی خود در مقابل در ورودی پایگاه ارگ قدیم تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، این کارگران که زیرمجموعه سازمان میراث فرهنگی محسوب میشوند، صبح امروز مقابل در ورودی پایگاه ارگ قدیم تجمع کردند.
کارگران معترض میگویند: سازمان میراث فرهنگی، بودجه معینی برای ترمیم و مرمت بناهای فرهنگی مانند ارگ قدیم بم درنظر نگرفته است و برای همین پایگاهای میراث فرهنگی ماهانه برای تامین منابع مالی پروژههایی که در دست مرمت هستند، دچار مشکل میشوند.
به گفته کارگران تجمعکننده، پایگاه ارگ بم از چندین سال پیش دچار کمبود منابع مالی است و هر سه تا چهار ماه یکبار، با تامین اعتبار، دستمزد کارگران زیرمجموعه خود را میپردازد.
این کارگران اشاره کردند که به دلیل طولانیتر شدن موعد دریافت مطالبات معوقهشان، بیشتر زیر بار قرض میروند.
به نوشته ایلنا، محسن موحد، مدیر پایگاه ارگ بم، با تایید سه ماه معوقات مزدی کارگران این پروژه گفت: آنها حق دارند پیگیر مطالبات خود باشند.
وی با بیان اینکه منابع و اعتبارات کافی برای ساخت پروژه و پرداخت حقوق کارگران وجود ندارد، افزود: دفتر امور پایگاهای میراث جهانی کشور به صورت جدی پیگیر مطالبات کارگران است و به محض دریافت پول آن را به حساب کارگران انتقال میدهد.
پروژه مرمت ارگ قدیم بم مربوط به بازسازی بناهایی است که حدودا ۱۶ سال پیش در جریان وقوع زلزله سال ۸۲ ویران شدند.
ابراز امیدواری وزیر آموزش و پرورش نسبت به پرداخت ۵۰۰۰ میلیارد تومان از مطالبات معوقه فرهنگیان شاغل و بازنشسته
وزیر آموزش و پرورش نسبت به پرداخت پنج هزار میلیارد تومان از مطالبات معوقه فرهنگیان شاغل و بازنشسته در ایران ابراز امیدواری کرد.
محسن حاجی میرزایی به خبرگزاری صدا و سیما گفت: پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته سال ۹۷ به طور کامل، و بخشی از حقالتدریس معلمان و حق ماموریت کارکنان اداری پرداخت شده است.
او افزود: برای رتبهبندی معلمان، دو هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده که مربوط به شش ماهه دوم سال است و برای سال آینده نیز در بودجه ۹۹ پیش بینی خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد که طرح رتبهبندی معلمان در نیمه دوم امسال اجرا خواهد شد.
محسن حاجی میرزایی اشاره کرد: آیین نامه طرح رتبهبندی معلمان در یکی دو هفته آینده در دستور کار دولت قرار خواهد گرفت.
وی گفت: طرح رتبهبندی در هر زمان که به تصویب دولت برسد زمان افزایش حقوق معلمان از اول مهرماه محاسبه خواهد شد.
بر اساس این گزارش، در این طرح، معلمان براساس مدرک تحصیلی، سابقه خدمت و صلاحیتهای حرفهای به پنج رتبه تقسیم میشوند و از مزایای آن بهرهمند خواهد شد.
اعتصاب در شرکت نیشکر هفتتپه برای ششمین روز ادامه یافت
شماری از کارگران شرکت نیشکر هفتتپه روز شنبه و برای ششمین روز، به دور جدید اعتصاب خود ادامه دادند.
به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، تعداد زیادی از کارگران که بخش بزرگی از آنان از بخش کشاورزی بودند، در اعتصاب شرکت کردند.
بر اساس این گزارش، خواستهای کارگران شامل پرداخت فوری حقوق و مزایای معوقه، جلوگیری از تجزیه شرکت و املاک، لغو خصوصیسازی و واگذاری شرکت به دولت با نظارت نمایندگان مستقل کارگران هفتتپه هستند.
بازگشت به کار کارگران اخراجی و لغو احکام و تعقیب قضایی علیه کارگران نیشکر هفتتپه از دیگر خواست های آنان است.