لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۳۲

خامنه‌ای: این‌که از داخل خود ما می‌گویند با دنیا قهر هستیم، هوچی‌گری است


سخرانی روز چهارشنبه چهارم مهرِ علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی
سخرانی روز چهارشنبه چهارم مهرِ علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی

همزمان با اظهارات مسعود پزشکیان مبنی بر ارائه تصویری «غیرواقعی» از ایران توسط رسانه‌ها، علی خامنه‌ای هم انتقادها از «داخل» خود بدنه حکومتی مبنی بر «قهر و بد» بودن جمهوری اسلامی با دنیا را «خلاف واقع» دانست.

رهبر جمهوری اسلامی این اظهارات را روز چهارشنبه، چهارم مهر در جمعی از افرادی که رسانه‌ها آنها را «پیشکسوتان و فعالان عرصه جهاد و مقاومت» نامیده‌اند، بیان کرد.

علی خامنه‌ای گفت: «امروز بعضی‌ها جمهوری اسلامی را ملامت می‌کنند از داخل خودمان که جمهوری اسلامی با دنیا بد است و با دنیا قهر است؛ این خلاف واقع است، چنین چیزی نیست. اگر منظور این است که ما با دنیا کار سیاسی، کار اقتصادی، تعامل و رفت و آمد نداریم، که خب این واضح است که خلاف واقع است.»

او افزود که «ما امروز با مجموعه‌هایی کار می‌کنیم که بیش از نیمی از مردم دنیا در این مجموعه‌ها، در این کشورها زندگی می‌کنند. رفت و آمد داریم، تعامل داریم، تجارت داریم. نه، این هوچی‌بازی‌هایی که گاهی مشاهده می‌شود از بعضی‌ها که «آقا با همه قهریم، با همه بدیم»، نه، با همه قهر نیستیم، بد نیستیم.»

اظهارات رهبر جمهوری اسلامی در مورد «تعامل و تجارت» داشتن با دنیا در حالی بیان می‌شود که ایران مدت‌ها است با تحریم‌های شدید و فزاینده بین‌المللی روبه‌رو است.

توضیحات رهبر جمهوری اسلامی در مورد مشکل وجهه جهانی نظام جمهوری اسلامی و تأکیدات او بر «قهر نبودن» با دنیا همزمان است با تلاش‌های رئیس جمهور ایران در نیویورک برای اعلام آمادگی «تعامل» با طرف‌های توافق قبلی هسته‌ای.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، در آستانه سفر خود برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک مدعی شده بود: «تصویری که رسانه‌ها از ایران ارائه می‌کنند، با واقعیت منطبق نیست.»

او در سازمان ملل هم گفت که ایران آمادهٔ «تعامل» با همهٔ طرف‌های توافق برجام است و ادعا کرد که تهران نمی‌خواهد عامل بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه باشد.

مسعود پزشکیان کمتر از دو هفته پس از پیروزی او در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران گفته بود که رشد هشت درصدی اقتصادی که در برنامه‌های توسعه ایران آمده است، بدون روابط خارجی امکان‌پذیر نیست.

او اما پس از تصدی منصب ریاست‌جمهوری همواره بر گسترش حمایت دولت خود از شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در منطقه تأکید کرده که می‌تواند ایجاد روابط بهتر خارجی را دشوارتر کند.

رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش، مدعی شد که «مسئله انرژی هسته‌ای، حقوق بشر و حقوق زن و این حرف‌ها... بهانهٔ» غرب است.

این اظهارات در شرایطی بیان می‌شود که فارغ از فعالیت‌های موشکی و هسته‌ای جمهوری اسلامی و دخالت‌های منطقه‌ای از طریق گروه‌های نیابتی، در هر دوره از اعتراضات مردمی، خشونت‌ها علیه معترضان افسارگسیخته‌تر شده است.

به‌دنبال ناکامی شهروندان در دسترسی به دادگاه‌های عادلانه، بسیاری از اسناد خشونت‌ها و نقض حقوق بشر، حقوق زنان و حقوق اقلیت‌ها به سازمان‌های بین‌المللی و گروه‌های حقوق بشری ارسال شده و جمهوری اسلامی بابت اقدامات خود، بارها محکوم شده است.

با این حال حکومت ایران هرگز مسئولیت‌های خود در قبال این اتفاقات و نقض حقوق بشر را نپذیرفته و با بی‌اعتنایی به اسناد مستند، آنها را به «دشمن» نسبت داده است.

خامنه‌ای: عناصر مؤثر و ارزندۀ حزب‌الله کشته شدند

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از اظهاراتش، به درگیری‌ها میان گروه حزب‌الله لبنان که مورد حمایت ایران قرار دارد و اسرائیل اشاره کرد.

او همچون حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، تأیید کرد که در حملات اخیر اسرائیل، «عناصر مؤثر و ارزنده» این گروه، کشته شدند، اما افزود که به باور او، «این خسارتی نبود که حزب‌الله را از پا بیندازد».

درپی انفجار مشکوک هزاران پیجِر، بی‌سیم‌ و تجهیزات ارتباطی دیگر متعلق به نیروهای حزب‌الله در لبنان، دبیر کل حزب‌الله روز پنج‌شنبه ۲۹ شهریور در یک سخنرانی گفت که گروه او از این بابت «ضربه‌ای سخت و بی‌سابقه» متحمل شده است.

حسن نصرالله در سخنرانی خود گفت که «واقع‌گرا هستیم و این ضربه بزرگی از نظر انسانی و امنیتی به ما بود.»

خامنه‌ای در ادامه به‌طور مستقیم به برتری اسرائیل از نظر فناوری اشاره کرد و گفت: «آمریکا پشت سر اوست، آمریکایی‌ها می‌گویند: ما دخالتی نداریم، خبر نداریم، خلاف واقع می‌گویند. هم خبر دارند، هم دخالت دارند.»

او بدون اشاره به تلفات انسانی گسترده در غزه و ویرانی‌های آن و نیز وضعیت لبنان، حزب‌الله را «پیروز» درگیری با اسرائیل معرفی کرد.

در روزهای اخیر، همزمان با اوج‌گیری حملات اسرائیل علیه حزب‌الله لبنان، وب‌سایت اکسیوس به نقل از منابع آگاه از درخواست این گروه شبه‌نظامی از تهران برای حمله به اسرائیل خبر داد.

اکسیوس روز سه‌شنبه سوم مهرماه در گزارشی به نقل از دو مقام اسرائیلی و یک دیپلمات غربی نوشت که حزب‌الله لبنان در پی حملات فزاینده اسرائیل در روزهای گذشته از تهران خواسته است که به اسرائیل حمله کند اما ایران تاکنون از این کار خودداری کرده است.

حزب‌الله با کشته‌شدن بسیاری از فرماندهان ارشد نظامی و به خطر افتادن دستگاه‌های ارتباطی آن، متحمل خسارات گسترده شده است.

به گفته مقامات اسرائیلی این کشور بخش بزرگی از زرادخانه موشکی این گروه شبه نظامی را در چند روز گذشته منهدم کرده است.

با استفاده از گزارش‌های وب‌سایت علی خامنه‌ای، ایسنا و رادیو فردا؛ ب.ب/پ.پ
XS
SM
MD
LG