لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۲۵

معاون وزارت بهداشت از کمبود شدید خوابگاه و کلاس‌ برای دانشجویان پزشکی خبر داد


معاون وزارت بهداشت می‌گوید افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی از کنکور ۱۴۰۵ متوقف خواهد شد
معاون وزارت بهداشت می‌گوید افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی از کنکور ۱۴۰۵ متوقف خواهد شد

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش می‌گوید برای دانشجویان پزشکی کمبود شدید خوابگاه وجود دارد و کلاس‌های پزشکی گاهی «با ۲۰۰ نفر» برگزار می‌شود.

جلیل حسینی روز یک‌شنبه ۹ دی‌ماه در نشست خبری وزارت بهداشت گفت برخی دانشجویان پزشکی در خوابگاه در اتاق‌های ۱۰ تا ۱۴ نفره به سر می‌برند.

آقای حسینی همچنین بر کمبود فضای دانشگاهی برای این دانشجویان تأکید کرد و گفت صف‌های سلف طولانی هستند و کلاس‌هایی که باید با ۵۰ نفر برگزار شوند گاهی با ۲۰۰ نفر برگزار می‌شدند.

او در ادامه با بیان این‌که با وجود سیاست افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی، تأمین منابعی انجام نشده، گفت: «ما با هشت هزار پذیرش شروع کردیم و الان ۱۵ هزار پذیرش داریم.»

معاون وزارت بهداشت همچنین گفت افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی از کنکور ۱۴۰۵ متوقف خواهد شد.

این در حالی است که در سال‌های گذشته مقامات جمهوری اسلامی بر کمبود نیروهای پزشکی و کادر درمان در ایران تأکید و از مهاجرت پزشکان و پرستاران انتقاد کرده‌اند.

با این حال پیش از این مقامات وزارت بهداشت از پذیرش دانشجویان کشورهای همسایه برای تحصیل در ایران خبر داده‌اند و مقامات حکومتی نیز به تازگی بر استقبال خود از پذیرش دانشجو از عراق و لبنان تأکید زیادی کرده‌اند.

دو روز پیش از گزارش‌دهی معاون وزارت بهداشت در مورد کمبود شدید خوابگاه و کلاس برای دانشجویان ایرانی، حسین سیمایی، وزیر علوم روز هفتم دی گفت که «آماده‌ایم دانشجویان مستعد و با انگیزه عراقی را در بهترین دانشگاه‌ها پذیرش کنیم.»

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ۲۶ آبان امسال در گزارشی با موضوع دانشجویان خارجی در ایران به‌نقل از هاشم دادا‌ش‌پور نوشت تاکنون «۵۶ هزار دانشجو از عراق» و «۳۳ هزار دانشجو از افغانستان» در ایران جذب شده‌اند.

این در حالی است که براساس آمار مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی در سال ۱۴۰۰ تنها «حدود ۹ هزار دانشجوی افغانستانی» در دانشگاه‌ها مشغول تحصیل بودند و با آمار تفکیک‌نشده‌‌ای که در گزارش تسنیم نقل شده، مشخص نیست چه تعداد از «۳۳ هزار دانشجو از افغانستان» اکنون در مراکز دانشگاهی مشغول تحصیل‌اند.

در همین حال مشخص نیست از جمعیت ۵۶ هزار نفری دانشجویان عراقی نیز که به‌گفتهٔ آقای داداش‌پور در ایران تحصیل می‌کنند، چه تعدادی از آن‌ها طلبه یا از اعضای نیروهای حشدالشعبی هستند.

حسین موسوی بخاتی، معاون تعلیم و تربیت حشدالشعبی، تیرماه پارسال در سفری به تهران و پس از جلسه‌ای با حضور رئیس دانشگاه تهران و بسیج اساتید این دانشگاه، از «توافق و همکاری با دانشگاه تهران» خبر داده بود.

محمد زلفی‌گل، وزیر علوم دولت ابراهیم رئیسی، نیز چند روز پس از آن در واکنش به این اعتراضات، گفت که پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های ایران به روش‌های مختلف انجام می‌شود و مدعی شد که در ورود اعضای حشد الشعبی به دانشگاه تهران، «استاندارد‌های علمی» رعایت خواهد شد.

XS
SM
MD
LG