سخنگوی ریاستجمهوری لبنان میگوید تعلیق پروازها میان ایران و لبنان را تمدید کرده، اما تاریخ مشخصی را برای پایان این محدودیت اعلام نکرده است.
این تصمیم را نجات شرفالدین، سخنگوی ریاستجمهوری روز دوشنبه ۲۹ بهمن و در پی برگزاری جلسه کابینه لبنان اعلام کرد و گفت به وزیر حمل و نقل این کشور دستور داده شد مدت تعلیق پروازها را تمدید کند.
این محدودیت قرار بود روز ۳۰ بهمن به پایان برسد.
سخنگوی ریاستجمهوری لبنان همچنین خبر داد مقامهای این کشور به نیروهای امنیتی به شکل مستقیم دستور دادهاند که اجازه بسته شدن مسیر فرودگاه بیروت را ندهند و بازرسی از همه هواپیماها در فرودگاه را تشدید کنند.
دولت لبنان پنجشنبه و جمعه هفته گذشته از فرود هواپیماهای متعلق به شرکت ماهان در بیروت خودداری کرد که به تنش میان تهران و بیروت منجر شد.
اسرائیل تهران را متهم کرده است که از هواپیماهای مسافربری برای قاچاق پول نقد برای گروه حزبالله استفاده میکند.
این در حالی است که خبرگزاری فرنسه روز یکشنبه به نقل از یک منبع امنیتی نوشت که لبنان در پی هشدار ایالات متحده درباره احتمال هدف قرار گرفته شدن هواپیماهای شرکت هوایی ایرانی ماهان، طی یک هفته مانع از ورود دو پرواز این شرکت به فرودگاه بیروت شد.
این منبع امنیتی گفت آمریکا هشدار داده که «احتمال دارد» به دلیل این پروازها، اسرائیل فرودگاه بیروت را هدف قرار دهد.
از سوی دیگر رئیس سازمان هواپیمایی ایران در همان روز اعلام کرد مقامهای لبنانی خواستهاند «به دلیل شرایط امنیتی» فرودگاههای این کشور، تا ۳۰ بهمن هیچ پروازی از ایران به لبنان انجام نشود.
اکنون و با تصمیم دولت لبنان، توقف پروازها میان دو کشور تا اطلاع ثانوی تمدید شده است.
لغو پروازهای ایرانی به بیروت باعث شد مقامهای جمهوری اسلامی در تصمیمی متقابل اجازه فرود هواپیماهای لبنانی در تهران را صادر نکنند.
از سوی دیگر حزبالله لبنان که از گروههای مورد حمایت ایران است، به این تصمیم اعتراض کرد و هواداران این گروه سه روز جاده منتهی به فرودگاه رفیق حریری بیوت را مسدود کردند.
روز شنبه ارتش لبنان اقدام به متفرق کردن این افراد گرفت و به سمت آنها گاز اشکآور شلیک کرد.
این اتفاق پس از آن رخ داد که کاروان خودروهای حامل نیرویهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان، یونیفیل، و منقوش به آرم این سازمان شامگاه جمعه در مسیر فرودگاه بیروت مورد حمله خشونتآمیز قرار گرفت؛ در این حمله یکی از خودروها به آتش کشیده و دو نفر زخمی شدند.
حزبالله نقش داشتن خود در این حمله را رد کرد.
حزبالله یک گروه شبهنظامی و در عین حال یک حزب سیاسی است که بخش بزرگی از جنوب لبنان را تحت کنترل داشت، اما به دنبال جنگ با اسرائیل و کشته شدن تعداد زیادی از کادر رهبری این گروه، موقعیت آن تضعیف شده است.
ایالات متحده حزبالله را یک سازمان تروریستی میداند، اما اتحادیه اروپا شاخهٔ نظامی آن را در فهرست سیاه قرار داده و حزب سیاسی آن را تروریستی نمیداند. شاخه سیاسی حزبالله در پارلمان لبنان هم نمایندگانی دارد.