لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۸

هزاران معترض در مونیخ در محکومیت «راست افراطی» تجمع کردند


برگزارکنندگان تجمع می‌گویند بیش از ۳۰۰ هزار نفر در آن شرکت کردند
برگزارکنندگان تجمع می‌گویند بیش از ۳۰۰ هزار نفر در آن شرکت کردند

در ادامه تجمع‌های اعتراضی در آلمان در مخالفت با فعالیت و محبوبیت احزاب موسوم به «راست تندرو»، در این آخر هفته تجمع مردم در شهر مونیخ بیشترین توجه را به خود جلب کرد.

پس از آن که هفته گذشته حدود ۱۶۰ هزار نفر در برلین، پایتخت آلمان، به خیابان‌ها آمدند، روز شنبه، ۲۰ بهمن، بیش از ۲۵۰ هزار نفر از مردم در مونیخ علیه سیاست‌های این دست از احزاب در این کشور شعار دادند.

این در حالی است که برگزارکنندگان این تجمع می‌گویند دست‌کم ۳۲۰ هزار نفر روز شنبه در این تجمع شرکت کرده‌اند.

تجمع مونیخ با شعار «دموکراسی به تو نیاز دارد» دو هفته پیش از برگزاری انتخابات مجلس آلمان روی داد که با این بیم و نگرانی همراه است که حزب دست راست آ. اف‌. د.، «آلترناتیو برای آلمان»، بتواند به تعداد کرسی‌های خود بیفزاید.

دولت ائتلافی چپ میانه اولاف شولتس در آذرماه گذشته در پی جدا‌ شدن حزب دموکرات آزاد از ائتلاف سه‌جانبه و برکناری وزیر دارایی عضو این حزب سقوط کرد و تاریخ پنجم اسفند برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی تعیین شده است.

نظرسنجی‌ها در آلمان حاکی است که حزب آ. اف. د. ممکن است با کسب ۱۹ درصد بعد از حزب تحت رهبری فردریش مرتس در جایگاه دوم قرار گیرد.

سازمان اطلاعات داخلی آلمان، ادارهٔ محافظت از قانون اساسی، حزب «آلترناتیو برای آلمان» را به عنوان یک سازمان راست‌گرای افراطی تحت نظر دارد.

حزب «آلترناتیو برای آلمان» در سال ۲۰۱۳، به عنوان گروهی مخالف اتحادیه اروپا تشکیل شد، اما به مرور به یک حزب مهاجرستیز تغییر ماهیت داد. این حزب با سابقه کار ۱۱ ساله در ایالت‌هایی که تا پیش از اتحاد شرق و غرب آلمان، در قلمرو حکومت کمونیستی آلمان شرقی بودند، محبوبیت بالایی دارد.

حزب «آلترناتیو» با بهره‌ گرفتن از محبوبیت بسیار پایین دولت ائتلافی اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در ماه‌های گذشته توانسته است در انتخابات ایالتی به موفقیت چشمگیر دست یابد.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، معترضان روز شنبه به تمام احزاب در مورد همکاری با حزب آلترناتیو هشدار داده‌اند.

بر اساس قانون نانوشته‌ای موسوم به «سد آتش» از زمان تأسیس جمهوری فدرال آلمان، احزاب دموکراتیک از همکاری با احزاب راست افراطی امتناع می‌کنند.

این همان قانونی است که به گفته معترضان، فردریش مرتس، رهبر «اتحادیه دموکرات مسیحی»، زیر پا گذاشته و تلاش کرد تا لایحه ضد مهاجرت خود را با کمک آ. اف. د. به تصویب برساند.

با این حال نمایندگان پارلمان آلمان، بوندستاگ، روز جمعه،‌۱۲ بهمن، لایحهٔ جنجالی احزاب محافظه‌کار برای محدودیت مهاجرت به این کشور را رد کردند.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که آ. اف. د. پس از حزب «اتحادیه» ۲۰ تا ۲۲ درصد آرا را در انتخابات پیشِ رو از آن خود خواهد کرد. پس از این دو، احزاب سبزها و همین طور سوسیال دموکرات‌ها به رهبری اولاف شولتس هستند که حدود ۱۵ درصد از آرا را خواهند داشت.

در این میان «ائتلاف زارا واگن‌کِنِشت» نیز هست که تنها پس از شش ماه پس از تأسیس توانست به پارلمان راه یابد. خانم واگن‌کنشت که از پدری ایرانی متولد شده قبلا چپگرا بوده، اما اکنون هم به سیاست‌های احزاب چپ و هم به سیاست‌های آ. اف. د. انتقاد دارد.

XS
SM
MD
LG