شرکت هوش مصنوعی «اوپنایآی» میگوید در دور جدید جذب سرمایهگذاری، ۴۰ میلیارد دلار جمعآوری کرده است که ارزش شرکت سازنده «چتجیپیتی» را به ۳۰۰ میلیارد دلار رسانده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این بزرگترین مورد افزایش سرمایه تا کنون برای یک استارتاپ بوده است.
«اوپنایآی» که مقر آن در سانفرانسیسکو آمریکا است، روز دوشنبه ۱۱ فروردین در پستی در وبسایت خود اعلام کرد که شرکت ژاپنی «سافتبنک گروپ» این سرمایهگذاری را انجام میدهد و «ما را قادر میسازد تا مرزهای تحقیقات هوش مصنوعی را فراتر ببریم».
به گفته این شرکت، «پشتیبانی آنها به ما کمک میکند تا ساخت سیستمهای هوش مصنوعی را دنبال کنیم که اکتشافات علمی را هدایت خواهد کرد، آموزش شخصیسازی شده را امکانپذیر میکند، خلاقیت انسان را تقویت کرده و راه را به سوی AGI (هوش عمومی مصنوعی) هموار خواهد کرد که به نفع همه بشریت است».
«ایجیآی» به یک پلتفرم محاسباتی با هوش در سطح انسانی اشاره دارد.
گروه ژاپنی سافتبنک نیز در بیانیهای گفت که در حال انجام ماموریتی برای تحقق ابرهوش مصنوعی (ASI) است که از هوش انسانی پیشی میگیرد و «اوپنایآی» نزدیکترین شریک برای دستیابی به این هدف است.
این گروه در خصوص دلایل سرمایهگذاری جدید خود افزود: پیشرفت مدلهای هوش مصنوعی اوپنایآی برای دستیابی به «ابرهوش مصنوعی» و «هوش عمومی مصنوعی» و قدرت محاسباتی عظیم، کلیدی و ضروری است.
سافتبنک قرار است در ابتدا، ۱۰ میلیارد دلار به اوپنایآی و ۳۰ میلیارد دلار دیگر را تا پایان سال جاری، بسته به شرایط خاص، به این شرکت تزریق کند.
اوپنایآی میگوید که قصد دارد زیرساختهای خود را گسترش دهد و «ابزارهای قدرتمندی را برای ۵۰۰ میلیون نفری که هر هفته از چتجیپیتی استفاده میکنند، ارائه دهد».
اوپنایآی در حال حاضر روی موفقیت آخرین ویژگیهای تولید تصویر خود به سبک استودیو «جیبلی» سوار شده است.
خبر سرمایهگذاری جدید در همان روزی منتشر شد که اوپنایآی اعلام کرد که در حال ساخت یک مدل هوش مصنوعی مولد بازتر است، زیرا با رقابت فزایندهای از سوی هوش مصنوعی «دیپسیک» چینی و شرکت «متا» در فضای متن باز مواجه است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این حرکت نشاندهنده یک تغییر استراتژیک توسط سازندهٔ چتجیپیتی است که تا کنون مدافع سرسخت مدلهای بسته و اختصاصی بود.
این مدلها به توسعهدهندگان اجازه نمیدهد فناوری پایه را تغییر دهند تا هوش مصنوعی با اهداف خود سازگارتر شود.
اوپنایآی و مدافعان مدلهای بسته که شامل گوگل هم میشود، اغلب مدلهای متن باز را در برابر استفادههای شرورانه توسط بازیگران مخرب یا دولتهای غیرآمریکایی «ریسکپذیرتر» و «آسیبپذیرتر» میدانند.