لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۲۳

حمله اسرائیل به کرانه باختری؛ آمریکا بار دیگر شهرک‌نشینان اسرائیلی را تحریم کرد


یورش سربازان اسرائیلی به اردوگاه نورالشمس در نزدیکی شهر طولکرم در کرانه باختری در روز چهارشنبه
یورش سربازان اسرائیلی به اردوگاه نورالشمس در نزدیکی شهر طولکرم در کرانه باختری در روز چهارشنبه

آمریکا می‌گوید مسئول واحد امنیتی شهرک ییتسهار در کرانه باختری و یک سازمان اسرائیلی دیگر را که در این بخش اشغالی فعال است، تحریم کرده است.

وزارت خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه هفتم شهریور اعلام کرد «هاشومر یوش»،‌ سازمانی غیردولتی که می‌گوید به دفاع از شهرک‌نشینان کمک می‌کند، را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است.

آمریکا این فرد و سازمان را متهم به خشونت و افراط‌گرایی علیه فلسطینی‌های کرانه باختری کرده است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد :«خشونت شهرک‌نشینان افراطی در کرانه باختری باعث آسیب‌های انسانی شده، به امنیت اسرائیل ضربه زده و چشم‌انداز صلح و ثبات در منطقه را به خطر انداخته است.»

او همچنین گفته است ییتزاک لوی فیلانت، هماهنگ‌کننده امنیتی در شهرک ییتسهار گروهی از شهرک‌نشینان مسلح را رهبری می‌کرد تا مانع از دسترسی فلسطینی‌ها به زمین‌های خود شوند و به همین دلیل تحریم شده است.

این تحریم‌ها بر اساس فرمان اجرایی جو بایدن در ماه فوریه برای رسیدگی به خشونت‌های کرانه باختری اعمال شده‌اند.

این فرمان اجرایی برای تحریم کردن شبه‌نظامیان فلسطینی و شهرک‌نشینان اسرائیلی به کار می‌رود.

مرگ ۱۰ فلسطینی در حملات ارتش اسرائیل به کرانه باختری

روز چهارشنبه مقام‌های فلسطینی اعلام کردند که نیروهای اسرائیلی در سراسر کرانه باختری دست به عملیات نظامی زده‌اند که در جریان این حمله دست‌کم ۱۰ تن کشته شده‌اند.

اسرائیل از زمان حمله گروه افراطی حماس به جنوب این کشور در ۱۵ مهر پارسال تقریباً روزانه در کرانه باختری دست به عملیات زده است. حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی روز چهارشنبه هفتم شهریور اعلام کردند که با سربازان اسرائیلی تبادل آتش کردند. کمال ابو الرعب، فرماندار جنین، به رادیو فلسطین گفت که نیروهای اسرائیلی این شهر را به محاصره خود در آورده و مسیرهای خروجی و ورودی به بیمارستان‌ها را مسدود کرده‌اند.

وزارت بهداشت سرزمین‌های فلسطینی می‌گوید که اجساد هفت نفر به بیمارستان شهر طوباس و دو نفر دیگر به بیمارستان جنین منتقل شده‌اند.

ارتش اسرائیل انجام عملیات در شهرهای جنین و طولکرم در کرانه باختری را تأیید کرده ولی جزئیاتی در این زمینه ارائه نکرده است.

به گزارش وزارت بهداشت سرزمین‌های فلسطینی، از زمان آغاز جنگ غزه در ۱۰ ماه پیش دست‌کم ۶۵۲ فلسطینی در جریان درگیری شبه‌نظامیان و سربازان اسرائیلی در کرانه باختری کشته شده‌اند.

نابودی «زیرساخت‌های تروریستی اسلامی- ایرانی»

ییسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، در پیامی در شبکه ایکس با اشاره به عملیات ارتش این کشور در جنین و طولکرم نوشت که «نیروهای اسرائیلی به شدت در حال از بین بردن زیرساخت‌های تروریستی اسلامی- ایرانی هستند که در این نقاط ریشه دوانده‌اند».

به ادعای او، «ایران با تأمین مالی تروریست‌ها و انتقال تسلیحات پیشرفته قاچاقی از طریق اردن، در حال ایجاد یک جبهه تروریستی علیه اسرائیل در کرانه باختری بر اساس الگوی غزه و لبنان است».

وزیر خارجه اسرائیل تصریح کرد «ما باید با این تهدید مقابله کنیم، همان‌طور که با ساختار تروریستی در غزه از جمله با جابه‌جایی موقت ساکنان فلسطینی و انجام اقدامات لازم، انجام‌ داده‌ایم».

او تأکید کرد که «این جنگی برای موجودیت است و ما باید برنده آن شویم».

ارتش اسرائیل می‌گوید انجام این عملیات‌ها برای نابودی حماس و سایر گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی و جلوگیری از حمله به اسرائیلی‌ها ضروری است که از ابتدای جنگ غزه افزایش یافته.

اسرائیل در سال ۱۹۶۷ کرانه باختری، غزه و اورشلیم (بیت‌المقدس) را تصرف کرد. فلسطینی‌ها هر سه این منطقه را بخشی از دولت آینده فلسطینی می‌دانند.

اسرائیل شهرک‌های زیادی در کرانه باختری احداث کرده است که محل زندگی ۵۰۰ هزار یهودی است. آن‌ها شهروندان اسرائیل به شمار می‌روند در حالی که سه میلیون فلسطینی ساکن این منطقه تحت حاکمیت نظامی اسرائیل به سر می‌برند و تشکیلات خودگردان فلسطینی کنترل محدودی بر مراکز جمعیتی فلسطینی‌نشین دارد.

حمله غافلگیرانه حماس و سایر گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی به جنوب اسرائیل در ۱۵ مهر پارسال، حدود ۱۲۰۰ کشته در طرف اسرائیلی برجای گذاشت که اکثریت آن‌ها غیرنظامی بودند. بیش از ۲۵۰ تن از شهروندان این کشور نیز ربوده و به غزه منتقل شدند.

به گزارش منابع فلسطینی، حملات مداوم اسرائیل به غزه در این مدت نیز بیش از ۴۰ هزار کشته برجای گذاشته و ۹۰ درصد از جمعیت این باریکه را آواره کرده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس و رادیو فردا/ک.ر
XS
SM
MD
LG