لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۰۷:۳۹

پزشکیان: ترامپ آمده در منطقه گفته رهبران ایران دزدند؛ زندگی رهبر انقلاب مشخص است


مسعود پزشکیان در واکنش به اظهارات ترامپ مدعی شد که رهبران جمهوری اسلامی «تمام وجود خود را برای خدمت به مردم» گذاشته‌اند
مسعود پزشکیان در واکنش به اظهارات ترامپ مدعی شد که رهبران جمهوری اسلامی «تمام وجود خود را برای خدمت به مردم» گذاشته‌اند

رئیس‌جمهور ایران با انتقاد از اظهارات اخیر دونالد ترامپ گفت: او آمده در منطقه گفته که رهبران جمهوری اسلامی «دزد» هستند، «زندگی و دار و ندار رهبر عزیز انقلاب مشخص است».

مسعود پزشکیان که روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت به کرمانشاه سفر کرده است، در جمع گروهی از مردم این استان گفت: «رئیس‌جمهور آمریکا در منطقه سخنرانی کرد؛ البته من که فرصت ندارم صحبت‌های او را بشنوم و متن صحبتش را دیدم. او مسئولان ایرانی را دزد خواند در حالی که آن‌ها دنیا را غارت می‌کنند».

دونالد ترامپ روز ۲۳ اردیبهشت در نشست سرمایه‌گذاری آمریکا-عربستان گفته بود: «در حالی که کشورهای عربی روی تبدیل شدن به ستون‌های ثبات منطقه‌ای و تجارت جهانی تمرکز کرده‌اند، رهبران ایران روی دزدیدن ثروت مردم خود، تامین مالی تروریسم و خونریزی در خارج متمرکز شده‌اند».

او افزوده بود: «ایران دهه‌ها به خاطر بی‌توجهی و سوءمدیریت، گرفتار بی‌برقی‌های چند ساعته روزانه شده است که همیشه در مورد آن می‌شنوید، در حالی که مهارت‌های شما بیابان‌های خشک را به زمین‌های حاصلخیز تبدیل کرده است».

مسعود پزشکیان در بخش دیگری از واکنش خود به اظهارات آقای ترامپ مدعی شد که رهبران جمهوری اسلامی «تمام وجود خود را برای خدمت به مردم» گذاشته‌اند و به طور تلویحی مخاطب رئیس‌جمهور آمریکا را علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، دانست و گفت: «زندگی و دار و ندار رهبر عزیز انقلاب مشخص است و زندگی آن غارتگران هم مشخص است».

رئیس‌جمهور ایران در حالی از ساده‌زیستی علی خامنه‌ای مثال آورده است که بر اساس گزارش‌های متعدد رسانه‌ای، او بر یک امپراتوری مالی فرمانروایی می‌کند.

در همین زمینه، خبرگزاری رویترز ۲۰ آبان ۱۳۹۲ گزارشی تحقیقی را منتشر کرد که بر اساس آن، رهبر جمهوری اسلامی نظارت بر سازمانی را به نام «ستاد اجرایی فرمان حضرت امام» برعهده دارد که میزان دارایی‌های این سازمان «بالغ بر ۹۵ میلیارد دلار» تخمین زده می‌شود.

به نوشته رویترز، «این رقم چیزی حدود چهل درصد بیشتر از صادرات نفتی ایران در سال ۱۳۹۱ است» و «حتی از ثروت اندوخته شاه سابق ایران هم پیشی می‌گیرد».

علی خامنه‌ای بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی «حرف آخر» را در سیاست داخلی و خارجی می‌زند و بسیاری از نهادهای اقتصادی زیر نظر او مانند بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و آستان قدس رضوی، یا نهادهای نظامی نظیر سپاه پاسداران فقط به او پاسخگو هستند.

بسیاری از این نهادها در سال‌های گذشته درگیر پرونده‌های متعدد فساد اقتصادی بوده‌اند و واکنش علی خامنه‌ای به جنجال‌ها در این زمینه این بوده که «دشمن» در حال «لجن‌پراکنی علیه ارکان انقلاب» است.

در حالی که بسیاری از این نهادها در دهه‌های گذشته توان مالی خود را افزایش داده‌اند، شاخص‌های معیشتی و خط فقر در ایران نشان می‌دهد که بسیاری از مردم دچار فلاکت بیشتری شده‌اند.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس که آبان پارسال منتشر شد، نشان می‌دهد باتوجه به تثبیت نرخِ بیش از ۳۰ درصدی فقر در ایران، یک‌سومِ شهروندان کشور قادر به تأمین نیازهای اساسی خود نیستند.

بر اساس این گزارش، نرخ فقر در ایران از سال ۱۳۹۷ افزایش چشمگیری داشته و از سال ۱۳۹۸ به ۳۱ درصد رسید. نگاهی به تحولات نرخ فقر در پنج سال گذشته نشان می‌دهد که این نرخ تنها در سال ۱۴۰۱ آن هم با اختلاف ۰.۳ واحد درصدی، کمتر از ۳۰ درصد بوده است.

XS
SM
MD
LG