لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۳۴

پومپئو: جعلیات خامنه‌ای درباره ویروس ووهان ایرانی‌ها را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد


وزیر خارجه آمریکا می‌گوید که شرکت ماهان پس از شیوع کرونا در چین دست‌کم ۵۵ پرواز به آن کشور داشته است که باعث شده شهروندان ایرانی به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شوند.
وزیر خارجه آمریکا می‌گوید که شرکت ماهان پس از شیوع کرونا در چین دست‌کم ۵۵ پرواز به آن کشور داشته است که باعث شده شهروندان ایرانی به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شوند.

وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا سخنان رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر نقش این کشور در تولید ویروس کرونا را «کذب» خواند و تاکید کرد که این نوع اظهارات زندگی مردم ایران و جهان را بیشتر به خطر می‌اندازد.

مایک پومپئو روز دوشنبه چهارم فروردین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «جعلیات خامنه‌ای درباره ویروس ووهان خطرناک هستند و ایرانی‌ها و مردم سراسر جهان را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد».

او با بیان اینکه «مسئله، بیان حقایق است» فهرستی از اقدامات موثر در شیوع ویروس کرونا را منتشر کرده است که به گفته او، حکومت ایران می‌خواهد از چشم جهانیان پنهان سازد.

این بیانیه در وهله نخست با هدف قرار دادن شرکت هواپیمایی ماهان می‌گوید که این شرکت پس از شیوع کرونا در چین دست‌کم ۵۵ پرواز به آن کشور داشته است که باعث شده شهروندان ایرانی به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شوند.

به گفته آقای پومپئو، «دستکم در پنج کشور موارد ابتلا به ویروس مستقیما از ایران وارد شده بودند و این زندگی میلیون‌ها نفر را در معرض خطر قرار داده است».

پیش از این رادیو فردا در گزارشی اختصاصی نوشته بود در حالی که مقامات جمهوری اسلامی می‌گفتند پرواز به چین متوقف شده، هواپیمایی ماهان طی سه هفته ۵۵ پرواز به شهرهای پکن، شانگهای، شنژن و گوانگجو داشته است.

ایران جزو پنج کشوری است که بالاترین آمار مرگ‌ومیر ناشی از ویروس کرونا را داشته و طبق آمار رسمی، شمار جان‌باختگان در کشور به هزار و ۸۱۲ نفر رسیده است.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز سوم فروردین در یک سخنرانی تلویزیونی بدون ارائه شواهدی اظهار داشت که گفته می‌شود آمریکا ویروس کرونا را تولید کرده است، اتهامی که همان روز واکنش سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده را به دنبال داشت که آن را «صد در صد غلط» و «تئوری توطئه» نامید.

وزیر خارجه آمریکا نیز در بیانیه خود حکومت جمهوری اسلامی ایران را به پنهان‌کاری درباره شیوع ویروس کرونا در کشور متهم ساخت و گفت جمهوری اسلامی هشدارهای مسئولان بهداشت و درمان خود را نادیده گرفت و اولین مورد مرگ‌ومیر ناشی از این ویروس را برای مدت ۹ روز مخفی کرد.

آقای پومپئو افزوده که جمهوری اسلامی همچنان به مردم ایران و جهان درباره شمار واقعی قربانیان و مبتلایان به ویروس کرونا دروغ می‌گوید و آمار واقعی باید بیش از آمار رسمی باشد.

بر اساس آماری که رادیو فردا پیشتر از اظهارات پراکنده مقام‌های رسمی محلی و منابع وزارت بهداشت جمع‌آوری کرده بود، ۵۱ هزار و ۸۸۰ نفر به دلیل داشتن علائم بالینی کرونا در ۳۱ استان ایران بستری شده یا تحت نظر قرار گرفته‌اند.

این گزارش همچنین می‌گوید که ۲۳۷۲ نفر در ۳۱ استان ایران جان خود را از دست داده‌اند.

مایک پومپئو در ادامه بیانیه‌اش افزوده است: «در حالی که رژیم ایران درخواست منابع بیشتر مالی را مطرح می‌کند، باید اشاره کرد که ایران از سال ۲۰۱۲ بیش از ۱۶ میلیارد دلار صرف ترور در خارج کرده و از کاهش تحریم‌ها پس از برجام برای تقویت گروه‌های نیابتی‌اش استفاده کرده است».

به گفته وزیر خارجه آمریکا، «مقام‌های رژیم [ایران] بیش از یک میلیارد یورو پول برای کالاهای پزشکی را دزدید‌‌ه‌اند و ماسک‌های مورد نیاز، دستکش‌ها و سایر تجهیزات پزشکی را برای فروش وارد بازار سیاه کرده‌اند».

او در بیانیه خود به پیشنهاد ایالات متحده برای کمک به ایران برای مقابله با بحران کرونا اشاره و تاکید کرده است که واکنش جمهوری اسلامی به این پیشنهاد و رد آن به خاطر «تئوری‌های توطئه‌ای» است که آیت‌الله خامنه‌ای «بی‌وقفه» به آن مشغول است.

این مقام آمریکایی تصریح کرده که «تحریم‌های ایالات متحده واردات مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی از سوی ایران یا کالاهای بشردوستانه را در بر نمی‌گیرد. اسناد و مدارک ایران نشان می‌دهد که شرکت‌های بهداشتی آن از ماه ژانویه توانسته‌اند بدون موانع تحریم‌ها، کیت‌های تست [کرونا] را وارد کنند».

آقای پومپئو می‌گوید که «آمریکا بیش از یکصد میلیون دلار کمک‌های پزشکی را به کشورهای خارجی از جمله مردم ایران پیشنهاد کرده است و دانشمندان ما «بی‌وقفه» در حال کار روی ساخت واکسن هستند. خامنه‌ای دست رد به این کمک زده است چرا که بی‌وقفه در حال کار روی تئوری‌های توطئه است و اولویت را به ایدئولوژی می‌دهد تا مردم ایران».

رهبر جمهوری اسلامی ایران در اظهارات روز یکشنه خود مدعی شد که ممکن است داروی آمریکا «یک وسیله‌ای باشد برای اینکه این بیماری را بیشتر گسترش بدهد...»

او خطاب به دولت آمریکا گفته بود: «ممکن است یک دارویی را شماها تجویز کنید، یا وارد کشور بکنید که این ویروس را ماندگار کند و مانع تمام شدنش بشود...یا اگر کسی را به عنوان درمان‌کننده و پزشک بخواهید بفرستید، ممکن است او بخواهد بیاید اینجا، اثر عملی سمّی را که تولید کرده‌اند را از نزدیک ببیند».

با استفاده از وبسایت وزارت خارجه آمریکا و گزارش‌های رادیو فردا/ س.ن/ ک.ر
XS
SM
MD
LG