لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۹

عراق: حمله موشکی سپاه تلفات نداشت؛ اروپا خواستار پایان دادن به چرخه خشونت شد


جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه ضمن محکوم کردن حملات موشکی ایران به پایگاه‌های عراقی که در آن سربازان آمریکایی مستقرند، خواستار پایان دادن به «چرخه خشونت» شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، او به خبرنگاران گفت: «حملات تازه موشکی به پایگاه‌های هوایی عراق که مورد استفاده نیروهای آمریکایی و ائتلاف و از جمله نیروهای اروپایی است، نمونه دیگری از افزایش تنش و رویارویی است.»

پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد چهارشنبه، ۱۸ دی‌ماه، از حمله تلافی‌جویانه به پایگاه‌های نیروهای نظامی ایالات متحده در عراق خبر داد.

این حمله به‌ویژه به سمت پایگاه هوایی عین‌الاسد، بزرگ‌ترین پایگاه نیروهای نظامی ایالات متحده در عراق انجام شد که در استان انبار، در غرب عراق قرار دارد.

در واکنش به این تحول، وزیر دفاع آلمان حملات موشکی ایران را به شدت محکوم کرد و بریتانیا نیز که در عراق پرسنل دارد، این اقدام ایران را محکوم کرده‌ است.

ساعتی پس از حمله، وزارت دفاع آمریکا تأیید کرد که بیش از دوازده موشک به پایگاه عین‌الاسد و یک پایگاه دیگر در اربیل شلیک شده است. گزارشی از تلفات حملات موشکی سپاه منتشر نشده است.

در پی این حمله، وزیران دفاع آلمان، دانمارک، نروژ و لهستان گفته‌اند که هیچ‌یک از سربازان آنها در عراق صدمه ندیده‌اند. در پایگاه عین‌الاسد ۱۳۰ سرباز دانمارکی مستقر هستند.

در یکی از پایگاه‌های مورد حمله تازه ایران سربازان کانادایی نیز مستقرند و روز چهارشنبه ژنرال جاناتان ونس، رئیس ستاد مشترک وزارت دفاع کانادا، گفت که همه سربازان این کشور در عراق سالم‌اند.

اسکات موریسون، نخست‌ وزیر استرالیا، نیز گفت که تمام نیروهای این کشور و کارمندان دیپلماتیک استرالیایی در عراق، پس از شلیک موشک به دو پایگاه نظامی در آنجا، سالم‌اند. استرالیا در عراق حدود ۳۰۰ پرسنل دفاعی دارد.

عبدالکریم خلف، سخنگوی نیروهای مسلح عراق، اعلام کرد حمله موشکی جمهوری اسلامی به دو پایگاه در این کشور تلفات جانی، چه در بین عراقی‌ها و چه از نیروهای بین‌المللی، دربر نداشت.

او گفت: اندکی پس از نیمه‌شب عادل عبدالمهدی، [نخست‌وزیر عراق]، پیامی شفاهی از طرف جمهوری اسلامی دریافت کرد که از شروع حمله خبر می‌داد و می‌گفت «صرفاً به اماکن محل استقرار نیروهای آمریکایی محدود می‌شود».

ژنرال خلف همچنین گفت: در همان زمان طرف آمریکایی نیز با ما تماس گرفت و موشک‌ها نیز به بخش‌هایی خاص از نیروهای آمریکایی در دو پایگاه «عین‌الاسد» در استان انبار و «حریر» در استان اربیل و مناطقی دیگر اصابت کردند.

ارتش عراق نیز می‌گوید در نتیجه حمله موشکی ایران به پایگاه‌های مورد استفاده آمریکا در عراق، تلفاتی در بین سربازانش گزارش نشده‌ است.

از مجموع گزارش‌ها چنین برمی‌آید که این حملات هیچ تلفاتی نداشته است. ساعتی پس از حمله خبرگزاری فارس ادعا کرده بود که «۸۰ سرباز آمریکایی» در حملات سپاه جان باخته‌اند.

ارتش عراق در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه توسط خبرگزاری دولتی مخابره شد، گفت: «این حمله نیم ساعت به طول انجامید و از ساعت ۱:۴۵ دقیقه به وقت محلی آغاز شد و در جریان آن ۲۲ موشک شلیک شده‌ است. ۱۷ موشک به پایگاه هوایی الاسد اصابت کرد که دو فروند از آنها که در منطقه هیتان در غرب شهر هیت فرود آمده بود عمل نکرد. پنج موشک دیگر نیز به منطقه اربیل در شمال برخورد کرده است.»

لغو پروازها، هشدار به شهروندان، وضعیت نفت

وزیر انرژی امارات متحده عربی نیز روز چهارشنبه گفت: «امید همه ما کاهش تنش است و من فکر می‌کنم با وجود این تنش‌ها، عقلانیت پیروز خواهد شد.»

سهیل المزروعی در ابوظبی به خبرنگاران گفت: «در حال حاضر وضعیت جنگی نیست» و هیچ کمبود فوری در تأمین نفت نمی‌بیند، اما افزود که در صورت بروز مشکل اوپک فراخوانده می‌شود.

در همین حال شرکت‌های هواپیمایی امارات روز چهارشنبه اعلام کردند که پس از شلیک موشک‌های ایران، «به دلایل عملیاتی» پروازهای خود به بغداد را لغو کرده‌اند.

ژاپن نیز از کشورهای جهان خواسته‌ است تمام تلاش خود را برای کمک به کاهش تنش‌ها در پی حمله موشکی ایران انجام دهند.

سخنگوی اصلی هیئت وزیران ژاپن، یوشیهیده سوگا، روز چهارشنبه گفت که دولت وی «با دولت‌های مرتبط برای جمع‌آوری اطلاعات هماهنگی خواهد داشت، و در همین حال به دنبال تأمین امنیت شهروندان ژاپنی در منطقه هستیم.»

وی افزود که ژاپن در جریان گسیل یک ناو جنگی به خلیج فارس است تا به حفاظت از کشتی‌ها و نفتکش‌های ژاپنی در حال گذر از این منطقه یاری برساند.

سازمان هوانوردی فدرال آمریکا نیز در حال حاضر پرواز هواپیماهای مسافربری آمریکایی در حریم هوایی عراق، ایران و برخی از مناطق خلیج فارس را ممنوع کرده‌ است.

این سازمان در مورد «احتمال محاسبه غلط یا شناسایی اشتباه» هواپیماهای غیرنظامی در میان تنش‌های شدید میان ایالات متحده و ایران هشدار داده‌ است.

هند نیز روز چهارشنبه به شهروندان خود هشدار داد که به خاطر افزایش تنش‌ میان ایران و ایالات متحده به عراق سفر نکنند.

ایالات متحده هنوز واکنشی رسمی در مورد این حمله نداشته و رئیس جمهوری این کشور قرار است امروز بیانیه‌ای در مورد این حمله صادر کند.

محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه هشدار داد که هرگونه واکنش نظامی آمریکا به این اقدام «پاسخی کوبنده‌تر و قاطع‌تر در پی خواهد داشت».

وی گفت که به باور او «وقت آن رسیده است» تا سران ایالات متحده «هرچه سریع‌تر نیروهای ارتش» خود را از منطقه خارج کنند.

منابع: خبرگزاری‌های فرانسه و آلمان، رویترز/ پ. پ./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG