معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری میگوید: مبدأ پیامکهای ارسالی تذکر حجاب به زنان هنوز نامعلوم است.
خبرگزاری ایلنا روز سهشنبه ۱۶ اردیبهشت به نقل از زهرا بهروزآذر خبر داد: «در حال حاضر در پی آن هستیم تا بدانیم دقیقاً کدام نهاد این کار را انجام میدهد. دنبال این هستیم که مشخص شود مبدأ این پیامکها کجاست و با چه هدفی ارسال میشوند و ذیل کدام قانون است. این اطلاعات هنوز دقیق جمعآوری نشده است».
در روزهای گذشته پیامکهای هشدارآمیزی در مورد حجاب به زنان در استانهای تهران، اصفهان، فارس، گیلان و آذربایجان شرقی ارسال شده که اعتراضهای زیادی را به همراه داشته است. این پیامکها نه تنها به رانندگان یا سرنشینان خودرو، بلکه به زنان عابر پیاده در سطح شهر نیز ارسال میشوند.
گفته میشود که پیامکهای هشدار حجاب توسط پلیس امنیت اخلاقی ارسال میشود، اما سیاستگذاری و هماهنگی آن بهطور مشخص در حوزه فعالیت ستاد امر به معروف و نهی از منکر قرار دارد. این نهاد، با هماهنگی پلیس و نهادهایی مانند شهرداری، دادستانی و شورای فضای مجازی، اجرای طرحهای موسوم به «حجاب هوشمند» را دنبال میکند. اما سخنگوی دولت در مقابل این پرسش گفته است نمیداند که این پیامکها از سوی کدام نهاد، به زنان فرستاده میشود.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با تأکید بر «حفظ آرامش عمومی»، از تعدد دستگاههای مسئول در موضوع حجاب سخن گفته، اما پاسخی روشن دربارهٔ فرستندهٔ این پیامکها نداده است.
همزمان گزارشهایی از آغاز نظارت ویدئویی در معابر عمومی و استفاده از دوربینها و هلیشاتها برای شناسایی زنان منتشر شده، اما مشخص نیست این اقدامات از سوی کدام نهاد رسمی انجام میشود.
ازجمله روزنامه «اعتماد» روز ۱۴ اردیبهشت در این مورد نوشت که «مسافران نوروزی از ثبت تصاویر خود توسط افراد و گروههایی خبر میدادند که در حال استفاده از خصوصیترین دادههای اطلاعاتی شهروندان بودند، بدون اینکه برای ارتکاب یک چنین رفتارهایی، مصوبه قانونی در اختیار داشته باشند.»
در پی نادیدهگرفتن گستردهٔ قانون حجاب از سوی بسیاری از زنان در شهرهای بزرگ ایران، که بخشی از آن در اعتراض و بخشی در راستای حق انتخاب شخصی صورت میگیرد، دولت اقدام به استفاده از دوربینهای نظارتی کرده است.