دختر جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی، میگوید جسد پدرش که در زندان جمهوری اسلامی درگذشت، به برلین رسیده است.
غزاله شارمهد روز پنجشنبه ۱۸ بهمنماه در شبکهٔ اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) از ریچارد گرنل که دونالد ترامپ او را به عنوان نمایندهٔ خود در مأموریتهای ویژه منصوب کرده است، خواست تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کند.
خانم شارمهد همچنین از آقای گرنل درخواست کرد «تروریستهایی» که پدرش را «ربودند و به قتل رساندند»، در این زمینه پاسخگو کند.
جمشید شارمهد، فعال سیاسی، در جریان سفری تجاری در دوران همهگیری کووید ۱۹، به ناچار در هتلی در دوبی اقامت داشت که بهدست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.
اسفند ۱۴۰۱ دادگاه انقلاب او را به «اعدام» محکوم کرد و در نهایت هفتم آبان ماه خبر جان باختن او توسط خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائيه جمهوری اسلامی منتشر شد.
وزیر خارجهٔ جمهوری اسلامی ۱۸ آبان گفته بود خانوادهٔ آقای شارمهد میتوانند دربارهٔ کالبدشکافی جسد و انتقال آن به هرجایی که مایل باشند درخواست بدهند.
دوزن تکال، روزنامهنگار و فعال آلمانی، نیز روز جمعه ۱۹ بهمن، به نقل از غزاله شارمهد در صفحهٔ خود در اینستاگرام نوشت جسد این زندانی سیاسی به مقامات آلمانی تحویل داده شده است و دادستانی شهر کوتبوس در آلمان قصد دارد برای بررسی دلیل مرگ جسد را کالبدشکافی کند.
دختر آقای شارمهد ۱۴ آبان در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد پدرش «ممکن است مسموم شده باشد، چیزی به او تزریق شده باشد، بهدلیل بدرفتاری در بیش از ۱۵۰۰ روز انفرادی درگذشته باشد، به دار آویخته شده باشد یا ممکن است زنده باشد».
وزیر خارجه جمهوری اسلامی چند روز پس از آن با رد شکنجه این زندانی سیاسی مدعی شد که در زمان دستگیری ممکن است اتفاقی بیافتد ولی در طول بازداشت هیچ شکنجهای رخ نداده است.
عباس عراقچی در گفتوگو با مجلهٔ اشپیگل آلمان به مبهم بودن اطلاعیه منتشرشده توسط دادستانی تهران دربارهٔ مرگ آقای شارمهد اذعان کرد و افزود اگر لازم باشد قوه قضاییه ایران در این خصوص اطلاعات بیشتری منتشر خواهد کرد.
در بیانیهٔ دادستانی تهران که توسط خبرگزاری میزان منتشر شد، آمده بود این زندانی سیاسی «با حکم دادگاه صالح محکوم» و روز هفتم آبان «به سزای اعمالش رسید» اما به شکل مستقیم به اجرای حکم اعدام او اشاره نشد.
چند روز بعد، سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعلام کرد جمشید شارمهد اعدام نشد، بلکه پیش از اجرای حکم، «فوت» کرده بود.