لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۶

آلمان هشدار داد اروپا تأمین مالی «اسلام‌گرایی جدید» در سوریه را برعهده نمی‌گیرد


وزیر خارجه آلمان بعد از دیدار با رهبر حکومت جدید سوریه در دمشق
وزیر خارجه آلمان بعد از دیدار با رهبر حکومت جدید سوریه در دمشق

وزیر خارجه آلمان و همتای فرانسوی او برای دیدار با احمد الشرع، رهبر حکومت جدید در سوریه، وارد دمشق، پایتخت این کشور، شدند.

آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، روز جمعه ۱۴ دی بعد از دیدار با احمد الشرع اعلام کرد که اروپا هرچند از سوریه در دوران انتقالی حمایت خواهد کرد، اما «تأمین مالی ایجاد ساختارهای جدید اسلام‌گرایانه در سوریه را بر عهده نخواهد گرفت.»

او در گفت‌وگو با خبرنگاران تصریح کرد این رویکرد نه تنها منافع امنیتی اروپا را تأمین می‌کند بلکه بسیاری از شهروندان سوریه در آلمان و در خارومیانه چنین خواسته‌ای دارند.

وزیر خارحه آلمان همچنین خواستار آن شد که همه همسایگان سوریه به «تمامیت ارضی و حاکمیت» سوریه احترام بگذارند.

خانم بائربوک در ادامه گفت که «امنیت کردها برای صلح و آرامش سوریه حیاتی است».

ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، نیز از حاکمان جدید سوریه خواست تا با مقامات کرد در شمال شرق این کشور به توافقی دست یابند.

او پس از دیدار با نمایندگان جامعه مدنی در دمشق گفت: «باید یک راه‌حل سیاسی با متحدان فرانسه، یعنی کردها، پیدا شود تا آنها به طور کامل در این فرآیند سیاسی که از امروز آغاز می‌شود، ادغام شوند».

وزیر خارجه فرانسه همچنین اعلام کرد که از مقامات انتقالی خواهد خواست تا از سازمان منع سلاح‌های هسته‌ای درخواست کنند هرچه سریع‌تر تیمی به سوریه بفرستد و کار ارزیابی و نابودی ذخایر سلاح‌های شیمیایی را آغاز کند.

سفر این دو مقام عالی‌رتبهٔ اروپایی که اعلام شده «به نمایندگی از اتحادیه اروپا» انجام می‌شود، بالاترین سطح از بازدید مقامات اروپا از سوریه در پی سقوط حکومت بشار اسد است.

دیدار با احمد الشرع و بازدید از زندان بدنام صیدنایا در پایتخت سوریه ازجمله برنامه‌های اصلی وزرای خارجه فرانسه و آلمان در سفر به این کشور اعلام شد.

احمد الشرع که با نام رزمی «ابومحمد الجولانی» فرماندهی شورشی‌های اسلامگرای «هیئت تحریر شام» را به مدت هشت سال در استان ادلب در دست داشت، از روز ۱۸ آذرماه، در پی رسیدن نیروهایش به دمشق و فرار بشار اسد به روسیه، رهبر دوفاکتوی سوریه تلقی شده است.

ژان نوئل بارو که پیش از ظهر جمعه پیش از همتای آلمانی خود به دمشق رسید،‌در گفت‌وگو با رسانه‌ها در داخل سفارت کشورش در این شهر تأکید کرد که دو قدرت اروپایی آلمان و فرانسه در پی «انتقال صلح‌آمیز قدرت» در سوریه هستند.

آقای بارو همچنین برای برپا شدن سوریه‌ای «باثبات و آرام» و همچنین «تحقق آرزوهای تمام سوری‌ها» ابراز امیدواری کرد، اما در عین حال افزود که این «امیدی شکننده است» و نیازمند تلاش همهٔ طرف‌ها.

آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، نیز که به‌نوشته خبرگزاری فرانسه پس از رسیدن به دمشق ابتدا به همراه همتای فرانسوی خود به بازدید از زندان صیدنایا رفت، روز جمعه بیانیه‌ای به مناسبت سفر خود به سوریه منتشر کرد.

زندان صیدنایا در دورهٔ حکومت خاندان اسد، به شکنجه شدید زندانیان و داشتن سلول‌های مخفی و سربه‌نیست شدن زندانیان در آن شهرت داشت.

خانم بربوک در بیانیه‌اش تأکید کرد که آلمان قصد دارد کمک کند تا سوریه به «خانه‌ای امن» برای تمام مردم سوریه بدل شود.

او همچنین گفت که سفر دو مقام عالی‌رتبه اروپایی «سیگنالی آشکار» به دمشق است تا حاکمان جدید این کشور بدانند که رابطهٔ تازه با آلمان و همین‌طور با اتحادیه اروپا «شدنی است».

خانم بائربوک تأکید کرد که کشورش نمی‌خواهد «فرصت حمایت از مردم سوریه در این برهه مهم» را از دست بدهد.

عربستان، قطر و امارات، سه کشور عربی ثروتمند منطقه، همراه با ترکیه به حاکمیت جدید سوریه برای بازسازی اقتصاد این کشور قول داده‌اند و ترکیه پس از دو سفر وزیر خارجه‌اش به دمشق در کمتر از دو هفته، گروه‌های مختلف فنی و مهندسی را راهی سوریه کرده است.

فرانسه و آلمان هم پیشتر در ماه گذشته میلادی دو هیئت در سطحی پایین‌تر را راهی دمشق کرده بودند.

احمد الشرع که با عنوان «فرماندهی کل اداره جدید سوریه» معرفی می‌شود، پیشتر گفته است که برگزاری انتخابات در سوریه می‌تواند بیش از چهار سال و تهیهٔ پیش‌نویس قانون اساسی جدید ممکن است تا سه سال طول بکشد.

XS
SM
MD
LG