لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۵۵

سه شهروند اسرائیلی به «جاسوسی برای ایران» متهم شدند


رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند سه شهروند این کشور به جاسوسی برای جمهوری اسلامی ایران متهم شده و محاکمه خواهند شد.

بنا بر این گزارش‌ها که روز سه‌شنبه ۲۶ تیر منتشر شده است، این سه تن متهم هستند که به خواست یک عامل اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران اقدامات مشخصی را در ماه‌های گذشته در اسرائیل انجام دادند.

این سه تن از سوی شباک، سازمان امنیت داخلی اسرائیل و واحد تحقیقات بین‌المللی پلیس اسرائیل موسوم به یگان «لهاو ۴۳۳» بازداشت و مدتی مورد بازجویی بوده‌اند. اما خبر اتهام به آنان سه‌شنبه زمانی اعلام شد که دادستانی علیه آن سه کیفرخواست به دادگاه ارائه کرد.

شباک در بیانیه خود به رسانه‌ها بازداشت، تحقیقات و ارائه کیفرخواست دادگاه علیه این سه تن را تأیید کرد.

رسانه‌های اسرائیل کیفرخواست ارائه شده به دادگاه استان اورشلیم را «وخیم» توصیف کردند. با این حال، دو تن از سه مظنون تا آغاز محاکمه به‌طور موقت آزاد شده‌اند.

این گزارش‌ها حاکی است الیملخ اشترن، ۲۱ ساله، از طریق کانال تلگرامی با یک «عامل اطلاعاتی» جمهوری اسلامی ایران در ارتباط بوده، که از او خواسته از جمله سربریده حیوان یا عروسک سربریده به در خانه برخی از اسرائیلی‌ها ببرد.

بر اساس مطالب عنوان شده در کیفرخواست علیه آقای اشترن، او در کانال تلگرامی با فردی که هویت خود را «آنا النا» معرفی کرده بود، در تماس بوده که این فرد اقدامات متفاوتی را به او محول کرد.

آقای اشترن متهم است که اعلامیه‌هایی را در تل‌آویو نصب کرد، بسته‌های پول را در اماکن مشخصی در تل‌آویو و اورشلیم پنهان کرد، عروسک سربریده را با پیام تهدیدآمیز به محلی که به «آنا النا» به او گفته بود، برد. او همچنین به ارتکاب آتش‌سوزی جنگل به خواسته «آنا النا» و موافقت با دریافت پول رمزارز متهم است.

کیفرخواست افزوده است که آقای اشترن دو تن دیگر را به همکاری با خود جلب کرد. نام این دو نفر که تا آغاز محاکمه آزاد شده‌اند، اعلام نشده است.

رسانه‌های متعلق به یهودیان حریدی ماه گذشته خبر داده بودند یک جوان حریدی در شهر «بیت شمش» در مرکز اسرائیل در جریان ورود نیروهای امنیتی به خانه او، به اتهام جاسوسی برای ایران به بازداشت شباک برده شد.

روحانیون حریدی محلی گفته بودند آن جوان «پاک» است و «به زودی بی‌گناهی او ثابت خواهد شد».

اوشری بن‌ییشای، وکیل آقای اشترن، گفت خانواده این جوان در شوک کامل هستند. این خانواده نمی‌دانند این اتهام از کجا بر سر آن‌ها نازل شده زیرا این خانواده عاشق اسرائیل بوده و به جریان‌های افراطی تعلق ندارند و در دوره جنگ جاری نیز به دولت کمک می‌کنند.

یک «مقام ارشد اسرائیلی» که شبکه آی۲۴ نام او را نبرده، روز سه‌شنبه به شهروندان اسرائیلی توصیه کرد «در این وضعیت حساس»، هیچ گونه اطلاعات شخصی خود را منتشر نکرده، مراقب تماس با عوامل مشکوک بوده و از باز کردن پیوندها از این عوامل ناشناس دوری کنند.

الیاهو یوسیان، یک کارشناس امور ایران در اسرائیل و افسر پیشین سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، هفته گذشته گفته بود جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از رویدادهای اعتراضی و تحریکات دوره اخیر در اسرائیل نقش دارد.

شباک و واحد ملی تحقیقات بین‌الملل در پلیس اسرائیل سه‌شنبه گفتند استفاده جمهوری اسلامی ایران از روش تماس با شهروندان اسرائیلی از طریق شبکه‌های اجتماعی یکی از اقدامات شناخته شده نهادهای اطلاعاتی ایران است.

این دو نهاد افزودند پروفایل‌هایی که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایران از آن استفاده می‌کنند، زیر نظر است و اطلاعات زیادی درباره عوامل فعال‌سازی آن‌ها گردآوری شده است.

در حالی که در سال‌های گذشته مواردی از ارائه کیفرخواست علیه شهروندان به اتهام جاسوسی برای ایران به صدور حکم‌های سنگین حبس مانند ماجرای گونن سگو وزیر پیشین منجر شده موارد دیگری با تبرئه مظنونان پایان یافته یا در دادگاه ثابت شده که جرم ارتکابی وخامت کمتری نسبت به مطالب عنوان شده از سوی سازمان امنیت داخلی این کشور داشته است.

دادگاه اورشلیم دو سال پیش پنج زن، از جمله زنان میانسال و سالمند اسرائیلی را که زاده ایران بودند، همراه با شوهر یکی از آن‌ها، به اتهام ارتباط با «رامبد نامدار» که یک «عامل اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران بوده» محاکمه کردند.

قاضی در پایان آن محاکمه جنجالی در حالی که یکی از زنان اقدام به خودکشی نافرجام کرده بود، حکم داد که این زنان قصدی برای لطمه زدن به امنیت اسرائیل نداشتند و از روی سادگی با رامبد نامدار، از طریق شبکه‌های اجتماعی در ارتباط بودند.

از آغاز روی کار آمدن جمهوری اسلامی ایران که اسرائیل را دشمن خود نامیده، موارد متعددی از بازداشت افراد در دو کشور به ظن جاسوسی برای طرف مقابل مطرح شده است.

با این حال، فهرستی طولانی از عملیات منتسب به اسرائیل که در خاک ایران انجام شده، ظاهراً نشان از رخنه اطلاعاتی قوی‌تر اسرائیل در حکومت ایران دارد در حالی که نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران به ارتباط‌گیری با شهروندان اسرائیلی برای انجام برخی اقدامات که ظاهراً ارزش اطلاعاتی زیادی ندارد، مشغول بوده‌اند.

با استفاده از آی۲۴، یدیعوت آحرونوت و جروزالم پست؛ ف. ر/ع.م
XS
SM
MD
LG