لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۰

سازمان ملل: پناهجویان روهینگیایی در معرض خطر قاچاقچیان انسان هستند


خشونت‌ها در میانمار باعث شده که حدود ۴۲۲ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا به بنگلادش بگریزند.
خشونت‌ها در میانمار باعث شده که حدود ۴۲۲ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا به بنگلادش بگریزند.

آژانس مهاجرت سازمان ملل هشدار داد صدها هزار مسلمان روهینگیایی که از رخدادهای خشونت‌ آمیز در میانمار گریخته‌اند در معرض خطر قاچاقچیان انسان قرار دارند.

خشونت‌ها در استان راخین میانمار باعث شده که حدود ۴۲۲ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا به کشور بنگلادش بگریزند و سرپناه‌هایی را خارج از دو اردوگاهی که دولت بنگلادش برای این جمعیت در نظر گرفته است، برپا کنند.

اما سازمان بین‌المللی مهاجرت می‌گوید که آنها در معرض استفاده قاچاقیان انسان قرار دارند و در این شرایط باید با برپا کردن کمپ‌های پناهندگی جدید و نظارت دقیق بر آن، چنین خطری را کاهش داد.

کریس لوم، یکی از سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت، روز چهارشنبه ۲۹ شهریور به خبرگزاری رویترز گفت: «بسیاری از این پناهجویان نه پولی دارند، نه می‌توانند آب بهداشتی و غذا برای خود تهیه کنند و نه سرپناهی برای خود یافته‌اند که این امر باعث می‌شود آنها هر کمکی را از جانب هر کسی بپذیرند و در نهایت قربانی قاچاقچیان انسان شوند».

وی افزود: «بهترین راه برای به حداقل رساندن چنین مخاطره‌ای، برخورداری از یک نظام مدیریتی کارآمد برای ایجاد کمپ در نقاطی است که پناهجویان مستقر شده‌اند. اما با توجه به شمار بالای جمعیت پناهجویان و سرعت افزایش آنها، سازمان‌های حقوق بشری فعلا امکان برقراری چنین کمپ‌هایی را ندارند».

کریس لوم در نهایت عنوان کرده که سازمان بین‌المللی مهاجرت فعلا کارشناسان خود در زمینه مبارزه با قاچاق انسان را به منطقه اعزام کرده، اما آن‌چه می‌تواند خطر قاچاقچیان انسان را تقریبا رفع کند، تنها ایجاد همین کمپ‌هاست.

دور جدید خشونت‌ها در میانمار با هجوم شماری از شبه‌نظامیان متعلق به اقلیت قومی روهینگیا به یک پایگاه پلیس آغاز شد، اما ارتش میانمار در اقدامات خود برای سرکوب این گروه شبه‌نظامی تا جایی پیش رفت که بسیاری از غیرنظامیان نیز قربانی شدند و صدها هزار نفر برای نجات جان خود از میانمار گریختند.

سازمان ملل متحد اقدامات حکومت میانمار را پاکسازی قومی نامیده است.

XS
SM
MD
LG