لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۲۷

هوک: تعهد آمریکا به امنیت متحدانش در خلیج فارس پابرجاست


برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران

برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، جمعه ۱۹ اردیبهشت گفته است، به رغم کاهش حضور نظامی ایالات متحده در عربستان، تغییری در تعهد واشینگتن نسبت به متحدانش در منطقه خلیج فارس ایجاد نشده است.

برایان هوک در مصاحبه با شبکه «سی ان بی سی» گفته است، هیچ تغییری در ماموریت ما به وجود نیامده است. ما در کنار شرکا و متحدانمان در منطقه ایستاده‌ایم. ما هر چه در توان داریم بکار خواهیم بست تا از منافع آمریکا محافظت کنیم.

این اظهارات در حالی مطرح شده است که یک مقام آمریکایی روز گذشته گفته بود ایالات متحده دو سامانه‌ دفاع موشکی پاتریوت و تعدادی از جنگنده‌های خود را از عربستان سعودی خارج می‌کند. در همین حال برخی گمانه‌زنی در خصوص احتمال کاهش تهدید ایران در منطقه مطرح شده بود.

«سی ان بی سی» می‌گوید، برایان هوک گزارش‌ها در خصوص تغییر در ارزیابی آمریکا نسبت به تهدید ایران را رد کرد.

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران تاکید کرد: خیر٬ این بدان معنی نیست که ایران دیگر تهدید بشمار نمی‌رود.

وی اضافه کرد: شمار نیروهای ما با توجه به وضعیت و شرایط زیاد یا کم می‌شود اما ماموریت ما همان است. هیچ تغییری در ماموریت ما ایجاد نشده است. ما در کنار متحدان و شرکای خود در منطقه ایستاده ایم.

شبکه «سی ان بی سی» می‌گوید بسیاری از مقام‌های آمریکایی معتقدند که شیوع ویروس کرونا باعث تشدید بحران اقتصادی در ایران شده است و حکومت این کشور را زمین گیر کرده است.

برایان هوک با اشاره به دستور دونالد ترامپ برای کشتن قاسم سلیمانی٬ فرمانده نیروی قدس سپاه در عراق تاکید کرد که رئیس جمهوری آمریکا قدرت بازدارندگی نظامی برای دفاع از خود را در منطقه احیا کرد.

این مقام وزارت امور خارجه آمریکا تصریح کرد که ایالات متحده با مشارکت در توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران، موسوم به برجام، قدرت بازدارندگی خود را از دست داد.

برایان تاکید کرده است که آمریکا با خروج از برجام قدرت بازدارندگی خود در منطقه را احیا کرد.

وی تصریح کرد، قدرت بازدارندگی به راحتی می‌تواند از بین برود،‌ اما حفظ آن خط مشی است که می‌بایست هر روز آن را بکار بست و ما با عربستان و امارات و همه متحدان خود در منطقه همکاری خواهیم کرد.

حمله به دو تأسیسات نفتی متعلق به شرکت آرامکو در خاک عربستان سعودی در ۲۳ شهریور باعث شد تا آمریکا به این کشور سامانه های دفاع هوایی و سایر تجهیزات بفرستد.

شبه نظامیان حوثی‌های یمن مسئولیت حملات به تاسیسات نفتی در بقیق و میدان نفتی خریص، در مرکز عربستان سعودی را برعهده گرفتند. ولی آمریکا و عربستان، ایران را مسئول این حملات دانستند.

پس از این حملات دونالد ترامپ و وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون هم اعلام کردند در راستای ارتقای توان بازدارندگی، سامانه دفاع موشکی پاتریوت و نیروهای نظامی بیشتر به منطقه خاورمیانه می فرستند.

برایان هوک گفته است، از بهار سال گذشته تاکنون آمریکا ۱۴ هزار نیرو به خارومیانه اعزام کرده است.

«چیزی از برجام باقی نمی‌ماند»

برایان هوک در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به پرسشی در خصوص رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اظهارات مشاوران جو بایدن، نامزد حزب دموکرات، در خصوص بازگشت به برجام تاکید کرد که تا زمان انتخابات چیزی از این توافق باقی نخواهند ماند.

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران گفت، دیدم برخی از آنهایی که می‌خواهند در انتخابات ریاست جمهوری رقابت کنند وعده می‌دهند که به توافق هسته‌ای با ایران باز خواهد گشت، اما تا زمان چیزی زیادی از آن باقی نخواهد ماند که به آن ملحق شوند.

برایان هوک در ادامه به پایان تحریم تسلیحاتی ایران در تا پنج ماه دیگر اشاره کرد.

وی تاکید کرد که توافق هسته‌ای با ایران به بهای از بین رفتن صلح و امنیت در خاورمیانه حاصل شد.

در همین زمینه، جوبایدن در توییتی در روز جمعه نوشته است، دونالد ترامپ دو سال پیش آمریکا را از برجام خارج کرد و این هفته هم قطعنامه کنگره برای «محدود کردن» اختیارات او برای جنگ با ایران را وتو کرد. تصمیم‌های دونالد ترامپ خطر جنگ را در خاورمیانه افزایش داده است.

توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی در تیرماه سال ۹۴ امضا شد. شش روز پس از آن، ۲۹ تیر، شورای امنیت سازمان ملل با تصویب قطعنامه ۲۲۳۱، بر این توافق صحه گذاشت و شش قطعنامه قبلی علیه ایران را لغو کرد.

ایران از ابتدا از سال ۲۰۰۷ تاکنون حق خرید و فروش جنگ‌افزار ندارد اما براساس برجام و همچنین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، این تحریم تسلیحاتی قرار است ۱۸ اکتبر امسال ( ۲۷ مهر ماه ) به پایان برسد.

آمریکا در هفته‌های اخیر پیش‌نویس قطعنامه‌ای را آماده کرده و خواستار تمدید این تحریم است.

مقام‌های آمریکایی طی هفته‌های اخیر تاکید کرده‌اند که ایالات متحده با استفاده از حق خود در شورای امنیت سازمان ملل مانع به پایان رسیدن تحریم‌های تسلیحاتی ایران خواهد شد.

منابع: «سی ان بی سی» و رادیو فردا

XS
SM
MD
LG