لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۳۹

نیویورک تایمز: نگرانی از احتمال حملات سایبری ایران در پی خروج آمریکا از برجام


روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی از افزایش نگرانی در ایالات متحده و اسرائیل از حمله سایبری هکرهای ایرانی در پی خروج دونالد ترامپ از برجام خبر داد.

بر اساس این گزارش که روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه، منتشر شد، کارشناسان امنیت سایبری در آمریکا و اسرائیل این نگرانی را دارند که تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا به خروج از برجام به مقابله به مثل از سوی ایران در فضای اینترنت بینجامد.

از همین رو واحد امنیت سایبری در وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، و واحد اطلاعات سایبری در اسرائیل از هفته گذشته، به گفته نیویورک تایمز، «ترافیک اینترنت از داخل به خارج ایران را به دقت زیر نظر دارند».

روز سه‌شنبه هفته گذشته دونالد ترامپ رسماً اعلام کرد که ایالات متحده از توافق اتمی با ایران خارج شده و تحریم‌های تعلیق شده علیه تهران را باز خواهد گرداند.

نیویورک تایمز می‌گوید که تنها ساعاتی پس از اعلام رسمی این تصمیم محققان در یک شرکت امنیتی آمریکایی هشدار داده‌اند که شاهد «تغییری چشمگیر» در فعالیت سایبری ایران بوده‌اند.

از جمله این فعالیت‌ها یکی هم ارسال ایمیل‌هایی حاوی بدافزار توسط «هکرهای ایرانی» به دیپلمات‌هایی از کشورهای متحد آمریکا و همچنین کارمندان شرکت‌های مخابراتی «برای نفوذ به سیستم کامپیوترشان» بوده است.

در همین زمینه ژنرال کیت الکساندر، مدیر سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، ان‌اس‌ای، به نیویورک تایمز گفته است: «حال که برجام پاره شد، کشور ما و متحدان ما باید برای چیزی که در گذشته هم دیده‌ایم آماده باشند».

اشاره آقای الکساندر به حملات سایبری هکرهای ایرانی به بخش انرژی و سازمان‌های دولتی آمریکا در گذشته است که از جمله یک سد در نزدیکی نیویورک را هدف قرار داده بود.

در تأیید این گفته، مت السن مشاور سابق سازمان ان‌اس‌ای، نیز در گفت‌وگو با نیویورک تایمز اشاره کرده که توانایی‌های سایبری ایران «خیلی سریع افزایش یافته» و «می‌توان پیش‌بینی کرد که از این توانایی‌ها علیه آمریکا استفاده شود».

این نخستین بار نیست که کارشناسان و شرکت‌های امنیت سایبری در مورد افزایش توانایی جمهوری اسلامی در اینترنت هشدار می‌دهند.

پیشتر در سال ۹۳ نیز شرکت آمریکایی امنیت سایبری ماندیانت در آخرین گزارش خود اعلام کرده بود که حملات سایبری یک سال اخیر هکرهای ایران به بخش انرژی و سازمان‌های دولتی در ایالات متحده نشان از افزایش خطر آنها برای آمریکا دارد.

آقای السن همچنین از بخش انرژی در آمریکا به عنوان یکی از اهداف احتمالی هکرهای ایرانی یاد کرده است.

دولت آمریکا سال‌هاست که فعالیت سایبری هکرهایی را که گفته می‌شود با جمهوری اسلامی مرتبط هستند زیر نظر دارد و در مواردی برخی از آنها را تحریم کرده یا تحت تعقیب قضایی قرار داده است.

از جمله در فروردین‌ماه سال جاری، وزارت خزانه‌داری آمریکا یک موسسه و ده ایرانی را به اتهام هک کردن صدها دانشگاه آمریکایی و بین‌المللی تحریم کرد.

این نهاد و ۱۰ ایرانی به هک بیش از ۳۱ ترابایت اطلاعات دانشگاهی از ۱۴۴ دانشگاه آمریکایی و ۱۷۶ دانشگاه بین‌المللی در ۲۱ کشور متهم هستند.

پیش از این بنیاد کارنگی درآمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که نهادهای امنیتی در ایران، به طور فزاینده‌ای در زمینه جاسوسی سایبر و حملات تخریبی ورزیده شده‌اند و دامنه اقدامات آنها از مخالفان حکومت ایران در داخل و خارج از کشور، و نهادهای مدنی در ایران، تا سازمان‌های دولتی، دفاعی، تجاری و دیپلماتیک در آمریکا، اسرائیل، آلمان و عربستان سعودی را در بر می‌گیرد.

این گزارش با تمرکز بر اقدامات تخریبی حکومت ایران در فضای سایبر، از جمله اشاره کرده بود که این قبیل عملیات تهاجمی، در پوشش حساب‌های کاربری عمومی گمراه‌کننده‌ای دنبال می‌شود تا حکومت ایران ضمن نمایش توانایی خود در این زمینه، از مسئولیت چنین اقداماتی شانه خالی کند.

با استفاده از گزارش‌های نیویورک‌تایمز و رادیوفردا؛ ف.دو./م.ا.
XS
SM
MD
LG