احراز صلاحیت حسن خمینی، معمای انتخابات پنجمین دوره خبرگان رهبری شده، و رد صلاحیت احتمالی او میتواند به چالش کشیدن خانواده بنیانگذار جمهوری اسلامی، و نیز مراجعی باشد که تا کنون به نوه آیتالله خمینی اجازه اجتهاد دادهاند.
در آخرین ساعتهای جمعه چهارم دی ماه، وقتی درهای مراکز ثبتنام داوطلبان نمایندگی مجلس و خبرگان رهبری بسته میشد، پرونده «بررسی صلاحیتها» بار دیگر گشوده میشد تا راند دوم رقابتهای انتخاباتی در دستان اعضای شورای نگهبان باشد.
رکورد ثبتنام در دو انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی و مجلس پنجم خبرگان رهبری زده شد. بنا بر اعلام وزارت کشور ۸۰۱ نفر داوطلب نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری و ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر نیز کاندیدای عضویت در مجلس دهم شورای اسلامی بودند.
وقتی «عصمت سوادی» شناسنامه در دست به دوربین عکاسان مستقر در ساختمان وزارت کشور نگاه میکرد، همزمان با ثبت تصویرش، حق کاندیداتوری زنان یک بار دیگر به موضوع روز محافل فقهی و سیاسی تبدیل میشد.
تنها اعلام خبر کاندیداتوری «سیدحسن خمینی» در انتخابات پنجمین مجلس خبرگان رهبری کافی بود تا نام او به عنوان پدیده انتخابات این دوره در فضای سیاست ایران قرار گیرد. نامزدی نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی واکنشهای متفاوتی داشته و معادلات قدرت در مجلس خبرگان را تحت تأثیر قرار داده است. در حالی که اصلاحطلبان از آن استقبال کردهاند، جریان مقابل به تندی واکنش نشان داده و آن را مقدمه نقشههای بزرگ قلمداد کردهاند.
در هفته گذشته اگر ماجرای حمله به مراسم سخنرانی «آذر منصوری» در یاسوج و چاقوکشی مخالفان، ستادهای انتخاباتی اصلاحطلبان را شوکه کرد، خبر «غلامرضا مصباحی مقدم» از بینتیجه بودن تمام جلسههای تشکلها و بزرگان اصولگرا برای رسیدن به وحدت، آب پاکی را به روی دست این جناح ریخت.
با آغاز شمارش معکوس برای انتخابات، شیب انتخاباتى شدن فضاى سیاسى کشور تندتر مىشود. در این میان موضعگیری چندباره آیتالله خامنهای در مورد نفوذ، موجب شد «پروژه نفوذ» به کدی برای نهادهاى قدرت و تشکلهاى سیاسى تبدیل شد.
کمتر از ۱۰۰ روز تا برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، آرایش انتخاباتی گروهها و چهرههای سیاسی به تدریج مشخص میشود.