برای حسن روحانی رئیسجمهور ایران پیروزی در انتخابات احتمالاً سادهترین چالش بود. پیروزی قاطع او بر رقیب تندروش نشان میدهد که اکثریت رأیدهندگان ایرانی، وعدههای آقای روحانی برای آزادیهای گستردهتر در داخل و گسترش و تعمیق مناسبات ایران با جامعه بینالمللی را ترجیح میدهند.
از پس رقابتی دوقطبیشده میان دو اردوگاه فکری-سیاسی متمایز، حسن روحانی دوازدهمین رئیسجمهور ایران شد. رخدادی که داوری درباره نتایج آن، چه بسا نیازمند صبوری فراتر از چهار سال دولت دوم روحانی باشد. کامیابی روحانی را میتوان از زوایای گوناگون مورد تأمل قرار داد. هفت نکته زیر از آن جمله هستند.
با شروع رای گیری در داخل و خارج ایران، رسانه های بین المللی به پوشش این رویداد مهم سیاسی در ایران پرداختند. پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری بازتاب گسترده ای در رسانه های جهان داشته است.
دوازدهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری در ایران در شرایطی برگزار شد که گذشته از هر دلیل دیگر، به یک دلیل میتواند حائز حساسیتی مضاعف باشد؛ احتمال تعیین رهبر تازهای برای جمهوری اسلامی.
برنامه دولت دوازدهم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، زیر عنوان «دوباره ایران» در ۲۵۵ صفحه و ۱۰ بخش از سوی حسن روحانی منتشر شد. تحلیل فریدون خاوند را از این برنامه در اینجا بخوانید.
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری روزی نیست که در رسانه های ایران از نظرخواهی جدیدی درباره بخت نامزدها و درصد آرای آنها و یا نوسانات افراد مردد و یا کسانی که در انتخابات شرکت نمی کنند منتشر نشود.
رویا کریمی مجد در گزارش ویژه انتخابات ۹۶ نگاهی داشته به فراز و فرود زنان در دوران روسای جمهور ایران،از ابوالحسن بیصدر تا حسن روحانی، روسای جمهور هشتگانهای که هر کدام نگاه و برنامهای خاص برای زنان داشتند. برنامههایی که با موفقیت اجرا شد و برنامههایی که ناکام ماند.
از مهیا کردن امکانهای مختلف نظیر پخش زنده گرفته تا ایجاد فضای بحث و گفتوگو و داغ کردن موضوعات مختلف، انتخابات سال جاری ریاستجمهوری یکی از نخستین نمونههای دسترسی به گردش آزاد اطلاعات توسط شهروندان در آستانه تحولی سیاسی است.
یکی از فاکتورهایی که برخی در باب اهمیت انتخابات پیش رو مطرح میکنند، مبحث آینده رهبری در ایران است. این موضوع را در گفتوگو با محسن کدیور، اسلامشناس و استاد مطالعات دینی در دانشگاه دوک در کارولینای شمالی، بررسی کردهایم.
موضوع دخالت احتمالی نهادهای انتصابی در انتخابات همواره از سوی برخی جریانهای سیاسی داخل و خارج از کشور مطرح بوده است.
بیشتر