لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۱۰

فیس‌بوک در ایران فیلتر شد


سایت فیس بوک در ایران فیلتر شد
سایت فیس بوک در ایران فیلتر شد
وب‌سایت فیس‌بوک روز شنبه، ۲۰ روز مانده به انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران، به آن دسته از سایت‌های اینترنتی پیوست که به مردم ایران فقط یک پیغام می‌دهند: «‌دسترسی به این سایت ممکن نیست.»

در حالی که تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری آغاز شده است،‌ خبرگزاری کار ایران، ‌ایلنا، از «هجوم دولت و فیلترینگ» برخی سایت‌های اینترنتی از جمله سایت‌های فیس‌بوک و توییتر خبر داده است.

بیشتر بخوانید:
به گفته خبرگزاری ایلنا، دستور فیلترینگ سایت فیس‌بوک و دیگر وب‌سایت‌های فیلترشده را صبح شنبه کمیته مصادیق صادر کرده است. این کمیته متشکل از نمایندگانی از بعضی وزارتخانه‌ها از جمله اطلاعات و کشور و قوه قضاییه است.

دو سایت فیس‌بوک و یوتیوب که از ابتدای فراگیر شدن در ایران ممنوع بودند در بهمن‌ماه سال گذشته رفع فیلتر شدند و بلافاصله به‌ویژه در میان جوانان ایرانی به محبوبیت فراوان دست یافتند.

این در حالی است که هواداران برخی از نامزدهای ریاست جمهوری از جمله میرحسین موسوی و مهدی کروبی با ایجاد صفحه‌ای در این وب‌سایت مبارزات انتخاباتی خود را به عرصه اینترنت نیز کشانده‌اند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان تعداد حامیان و طرفداران میرحسین موسوی در سایت فیس‌بوک را بیش از پنج هزار نفر اعلام کرده است.

بهزاد مرتضوی، رئیس ستاد انتخاباتی آقای موسوی، در مورد دلیل استفاده از تکنولوژی‌های نو به روزنامه فایننشال تایمز گفت: «به این دلیل از این تکنولوژی‌ها استفاده می‌کنیم که این قدرت را به مردم می‌دهند که ای‌میل‌ها و پیامک‌ها را برای دیگران هم فوروارد کنند و در فیس‌بوک دیگران را به حمایت از نامزدها دعوت کنند.»

سخنگوی سایت فیس‌بوک در بیانیه‌ای در همین زمینه ضمن ابراز تاسف از فیلتر شدن این سایت در ایران گفت:‌«به باور ما،‌ مردم سراسر جهان باید بتوانند از فیس‌بوک برای ارتباط برقرار کردن و مشارکت در اطلاعات بهره‌مند شوند.»

فیس‌بوک: «مایه تاسف است که گرایشات سیاسی و فرهنگی بعضی کشورها باعث می‌شود که فرصت مشارکت و اظهار نظر در اینترنت از مردم گرفته شود.»
در این بیانیه همچنین آمده است: «مایه سرافکندگی و تاسف است که گرایشات سیاسی و فرهنگی بعضی کشورها باعث می‌شود که فرصت مشارکت و اظهار نظر در اینترنت از مردم گرفته شود.»

به گفته روزنامه فایننشال تایمز،‌ از جمعیت جوان و تقریبا ۷۰ میلیونی ایران، ۴۷ میلیون نفر موبایل دارند و ۲۱ میلیون نفر به اینترنت دسترسی دارند. این روزنامه متوسط سن افراد در ایران را ۲۷ سال اعلام کرده است.

در ایران حدود ۴۶ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن و حاضر شدن پای صندوق‌های رای در روز ۲۲ خردادماه هستند.

سایت ارتباط اجتماعی فیس‌بوک که در سال ۲۰۰۴ توسط مارک زوکربرگ ابداع شد و در حال حاضر آن قدر محبوبیت پیدا کرده است که بیش از ۲۰۰ میلیون مشترک دارد در مبارزات انتخاباتی باراک اوباما برای ریاست جمهوری ایالات متحده بسیار به کار آمد.

بیش از ۴۵ میلیون کاربر فعال فیس‌بوک در سن رای دادن هستند و بیش از ۵۰ درصد کاربران آن بالای ۳۵ سال سن دارند.

رادیو فردا نیز حدود یک ماه و نیم پیش صفحه فیس بوکی راه اندازی کرده که حدود هزار و پانصد عضو دارد.

رادیوفردا: برای گذشتن از سد فیلترینگ در ایران و مشاهده تمامی وب‌سایت‌ها از جمله فیس‌بوک نرم‌افزار فیلترشکن «نسیم» رادیوفردا را پیاده‌سازی و نصب کنید.
XS
SM
MD
LG