لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۳۵

نروژ به توقيف جايزه نوبل شيرين عبادی اعتراض کرد


سخنگوی وزارت امور خارجه نروژ، روز پنجشنبه گفت: با احضار کاردار ايران در اسلو نسبت به خبر مصادره جايزه صلح نوبل شيرين عبادی، حقوقدانان و فعال مدافع حقوق بشر، اعتراض کرده است.

شيرين عبادی در ۲۸ آبان سال جاری در گفت‌وگو با راديوفردا ضمن اشاره به اين که تمام حساب‌های بانکی و حقوق بازنشستگی خود او و همسرش در ايران ضبط و توقيف شده است گفته بود که ماموران دولت جمهوری اسلامی حتی «مدال نوبل، مدال لژيون دونور، انگشتر آزادی بيان و جوايز ديگر را که در گاوصندوق همسرم بوده» ضبط کرده‌اند.

يوناس گاهر استوره، وزير خارجه نروژ روز پنجشنبه با «باور نکردنی» خواندن اين خبر گفته است: اين نخستين باری است که مقامات يک کشور اقدام به مصادره و توقيف جايزه نوبل فرد برنده می کند.

راينارد امرسلند، سخنگوی وزارت امور خارجه نروژ نيز می گويد: با احضار کاردار ايران در اسلو نسبت به اين اقدام اعتراض کرده است.

خانم عبادی در گفت وگو ی خود با راديو فردا دليل «عصبانيت جمهوری اسلامی» را ادامه فعاليت‌های حقوق بشری خود «فارغ از جانب‌داری سياسی» دانسته و گفته بود مقامات دولت ايران می‌خواهند «به خيال خودشان از اين طريق بر من فشار بياورند».

خانم عبادی در عين حال به دولت ايران هشدار داد: «اگر جمهوری اسلامی از ارائه اين گزارش‌ها ناراحت می‌شود بهتر است وضعيت حقوق بشر را در ايران بهتر کند.»

شيرين عبادی که از پيش از انتخابات رياست جمهوری اخير در خارج از ايران به سر می‌برد از زمان آغاز اعتراضات مردم در داخل کشور بر شدت فعاليت‌های خود افزوده و از جمله با دبيرکل سازمان ملل ديدار کرده است.

خانم عبادی همچنين از بان کی – مون خواسته است که برای مشاهده «موارد نقض مکرر حقوق بشر» خود به ايران سفر کند.

برنده ايرانی جايزه صلح نوبل همچنين از پيگيری حقوقی توقيف اموال خود در ايران خبر داد، اما افزوده بود: «هيچ قاضی تاکنون جرات نکرده است به شکايت ما رسيدگی کند.»

او در عين حال هشدار داده است: «بدانند که اگر در ايران عدالت را اجرا نکنند، در جای ديگر عدالت اجرا خواهد شد.»

شيرين عبادی در سال ۲۰۰۳ جايزه صلح نوبل را به خاطر تلاش‌هايش در راه دموکراسی و حقوق بشر و به‌ويژه «دفاع از حقوق زنان و کودکان» دريافت کرد
XS
SM
MD
LG