لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۶

گاردین: سکینه محمدی آشتیانی در زندان تحت فشار است


سکینه محمدی آشتیانی از سال ۱۳۸۴ در زندان تبریز به سر می‌برد
سکینه محمدی آشتیانی از سال ۱۳۸۴ در زندان تبریز به سر می‌برد
در حالی که پس از تلاش‌های فعالان حقوق بشر و برگزاری کمپین‌های مختلف به منظور لغو حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی، اجرای حکم وی به طور موقت متوقف شده است، روزنامه گاردین می‌نویسد که خانم محمدی در یک ماه گذشته توسط مسئولین زندان تحت فشار بوده است تا این فعالان حقوق بشر را معرفی کند.

به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، این مادر ۴۳ ساله که اکنون در زندان تبریز به سر می‌برد در طول یک ماه گذشته بارها مورد بازجویی قرار گرفته تا در مورد چگونگی درز اخبار مربوط به وی به خارج از زندان و همچنین نحوه دستیابی رسانه‌ها به عکس او توضیح داده و افرادی را که به انتشار این اخبار کمک کرده اند معرفی کند.

روزنامه گاردین به نقل از یکی از نزدیکان خانم محمدی آشتیانی که نخواسته است نامش فاش شود می‌نویسد که اخیراً خانم آشتیانی تحت بازجویی بوده و به او گفته شده است که به فرزندانش توصیه کند تا در مورد وضعیت مادرشان با رسانه‌ها گفت‌وگو نکنند که در غیر این صورت، بازداشت خواهند شد.

این روزنامه می‌نویسد که سجاد، پسر ۲۲ ساله خانم آشتیانی، که پیش از این نیز در نامه سرگشاده‌ای خواستار آزادی مادرش شده بود، در هفته گذشته دو بار توسط وزارت اطلاعات احضار شده و مقامات جمهوری اسلامی به او گفته‌اند که تلفن همراه خود را خاموش کند و هیچ گونه اطلاعاتی در مورد مادرش در اختیار رسانه‌ها قرار ندهد.

همچنین محمد مصطفایی، وکیل خانم آشتیانی، نیز به تازگی توسط وزارت اطلاعات احضار شده است تا برای «روشن شدن برخی مسائل» به زندان اوین مراجعه کند.

روزنامه گاردین همچنین می‌افزاید که جمهوری اسلامی در هفته گذشته انتشار هرگونه خبر در مورد خانم آشتیانی در رسانه‌های داخلی را ممنوع اعلام کرده است.

با این اوصاف تلاش برای جلوگیری از اعدام خانم آشتیانی کماکان در داخل ایران و همچنین در سطح جهانی ادامه دارد.

بیانیه‌ای که به منظور آزادی خانم سکینه محمدی آشتیانی تهیه شده و در وب‌سایت کمپین آزادی خانم محمدی آشتیانی قرار دارد تاکنون به امضای بیش از ۱۲۴ هزار نفر رسیده است که در میان آن‌ها می‌توان به نام شیرین عبادی، حقوقدان و برنده نوبل صلح، برنار هانری لوی، فیلسوف فرانسوی، پیتر گابریل، خواننده بریتانیایی، و مایکل داگلاس، بازیگر هالیوود، اشاره کرد.

علاوه بر این ۹۰ شخصیت سیاسی و هنری نظیر کاندولیزا رایس، وزیر خارجه پیشین آمریکا، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و ژولیت بینوش، بازیگر نام‌آور فرانسوی، نیز با امضای نامه‌ای خواستار لغو حکم سنگسار خانم محمدی آشتیانی شدند.

خانم سکینه محمدی آشتیانی به اتهام زنای محصنه از سال ۱۳۸۴ در زندان به سر می‌برد. وی پیش از این برای این اتهام به ۹۹ ضربه شلاق محکوم شده بود که این حکم در مورد وی اجرا شده، اما بار دیگر با باز شدن پرونده قتل همسرش، پرونده پیشین خانم آشتیانی بار دیگر به جریان افتاد.

در این دادگاه خانم محمدی آشتیانی به اتهام زنای محصنه به سنگسار و به اتهام قتل همسرش به اعدام به وسیله دار محکوم شد.

در حال حاضر حکم سنگسار خانم محمدی آشتیانی متوقف شده است، اما به دار آویختن وی کماکان قابل اجراست.

محمد مصطفایی در بیانیه‌ای در اعتراض به حکم اعدام توسط دار وی اظهار کرده است که خانم محمدی آشتیانی پیش از این از اتهام قتل همسرش تبرئه شده و در حکم رسمی نهایی وی نیز سخنی از به دار آویختن وی به میان نیامده بود.

پیش از این نیز، سازمان عفو بین‌الملل از مقامات دولت جمهوری اسلامی ایران خواست تا سکینه محمدی آشتیانی را اعدام نکنند و اعلام کرد که تغییر در روش اعدام، مشکل خانم محمدی آشتیانی را حل نمی‌کند.

قرار بر این است که طی ۲۰ روز آینده، پرونده خانم محمدی آشتیانی در دادگاه عالی مورد تجدید نظر قرار گیرد.
XS
SM
MD
LG