لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۶

ایران پیشنهاد برزیل درباره سکینه محمدی را احساسی و از روی بی اطلاعی خواند


در حالی که آمریکا با استقبال از پیشنهاد برزیل برای پذیرش سکینه محمدی آشتیانی، خواستار قبول این پیشنهاد از سوی ایران شد، ایران بار دیگر با تأکید بر مسلم بودن تخلف خانم آشتیانی اعلام کرد که پیشنهاد رئیس‌جمهور برزیل «احساسی» و از روی بی‌اطلاعی است.

ایالات متحده روز دوشنبه، از جمهوری اسلامی خواست تا پیشنهاد برزیل برای دادن پناهندگی به سکینه محمدی آشتیانی، زن محکوم به اعدام را به عنوان یک «حرکت انسانی» مد نظر قرار دهد.

فیلیپ جی کراولی، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در این زمینه گفت: «اکنون که برزیل پا پیش گذاشته است و تمایل خود برای حل این مسئله را ابراز کرده است، ما امیدواریم که ایران به این پیشنهاد گوش فرا دهد».

این در حالی است که رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز سه‌شنبه، در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، در پاسخ به سؤال خبرنگار نیویورک‌تایمز در مورد تأثیر احتمالی درخواست برزیل، برای پناهندگی خانم محمدی، بر روابط دو کشور گفت: «با توجه به شناختی که ما از جناب آقای داسیلوا داریم وی شخصیتی بسیار انسانی و عاطفی است که احتمالاً اطلاعات کافی درباره این پرونده به دستش نرسیده است».

لوییز ایناسیو داسیلوا، رئیس جمهوری برزیل، روز شنبه، ۹ مردادماه از محمود احمدی‌نژاد‌ و آیت ‌الله خامنه‌ای، رئیس جمهوری و رهبر ایران خواست تا اگر سکینه محمدی آشتیانی برای ایران ایجاد مشکل و ناراحتی می‌کند، اجازه بدهند وی به برزیل بیاید و از این کشور پناهندگی بگیرد.

آقای داسیلوا در ادامه اظهار کرد که می‌داند که باید به قوانین ایران احترام بگذارد. با این‌حال وی از مقامات ایران خواست که اگر دوستی و احترامی که او برای رئیس جمهور ایران و مردم ایرن قائل است ارزشی داشته باشد، درخواست او را پذیرفته و خانم محمدی آشتیانی را به برزیل بفرستند.

با این حال آقای مهمانپرست روز سه شنبه اظهار کرد که پرونده‌ای که در ایران وارد روند قضایی شده است، «بر اساس جرائمی که به صورت مسلم شناخته شده» مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه تصریح کرد که در خصوص پیشنهاد آقای داسیلوا کاری که می‌شود انجام داد این است که وی را در جریان «جزئیات جرائم فردی که متخلف بوده و محکوم شده است» قرار داد.

ایران درخواست‌های بین‌المللی در توقف اعدام یا سنگسار سکینه محمدی را بی‌تأثیر می‌داند و از جمله چندی پیش محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران اظهار کرده بود که اعتراض‌های صورت گرفته «هیچ تأثیری در نظر قضات» نخواهد داشت.

سکینه محمدی آشتیانی به اتهام زنای محصنه از سال ۱۳۸۴ در زندان به سر می‌برد. وی پیش از این برای این اتهام به ۹۹ ضربه شلاق محکوم شده بود که این حکم در مورد وی اجرا شد، اما با باز شدن پرونده قتل همسرش، پرونده پیشین خانم آشتیانی بار دیگر به جریان افتاد.

در این دادگاه خانم محمدی آشتیانی به اتهام زنای محصنه به سنگسار و به اتهام قتل همسرش به اعدام به وسیله دار محکوم شد.

انتشار خبر حکم سنگسار خانم محمدی آشتیانی، اعتراضات گسترده‌ای را در سطح جهانی برانگیخت؛ ایالات متحده حکم سنگسار وی را «مجازاتی وحشیانه» خواند و بریتانیا با «قرون وسطایی» خواندن این حکم خواستار توقف اجرای این حکم شد.

همچنین سازمان عفو بین‌الملل نیز طی بیانیه‌ای خواستار لغو حکم سنگسار خانم محمدی آشتیانی شد و ۹۰ شخصیت برجسته سیاسی و هنری جهان نیز در نامه دیگری به این حکم اعتراض کردند.

به دنبال اعتراضات گسترده، رئیس دادگستری آذربایجان شرقی اعلام کرد که اجرای حکم خانم محمدی آشتیانی به دستور رئیس دستگاه قضیی متوقف شده است اما تصریح کرد که «دستگاه قضايی در اجرای قوانين و مقررات مصمم است و هر زمان رياست محترم دستگاه قضايی مصلحت بدانند، بدون توجه به جوسازی رسانه‌های غربی حکم وی را اجرا خواهد کرد».
XS
SM
MD
LG