لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۴

فرمانده نیروی دریایی ایران از اعزام ناوشکن‌ به اقیانوس اطلس خبر داد


ناوشکن الوند در حال عبور از کانال سوئز در اسفند ماه سال ۱۳۸۹
ناوشکن الوند در حال عبور از کانال سوئز در اسفند ماه سال ۱۳۸۹
چند روز پس از آن که جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفت که کشتی های نیروی دریایی ایران می‌توانند تا ۱۲ مایلی سواحل آمریکا هم بروند، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی از طرح اعزام ناوشکن‌های ایرانی به اقیانوس اطلس خبر داد.

بر اساس گزارشی که خبرگزاری فارس منتشر کرده است، دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران، روز دوشنبه از برنامه این نیرو برای اعزام ناوگروه به اقیانوس اطلس خبر داد و گفته است: «در صورت تصویب نهایی، ناوگان دریایی ارتش به اقیانوس اطلس اعزام خواهند شد.»

فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران اظهار داشت: «حضور در دریای مدیترانه، کانال سوئز، جنوب اقیانوس هند و دریاهای آزاد همچنان در دستور کار این نیرو قرار دارد.»

هفته گذشته غلامعلی رشید، جانشین رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح، در سخنانی در همایش نیروی دریایی راهبردی با بیان این که رهبر جمهوری اسلامی بر ایجاد نیروی دریایی راهبردی تاکید کرده، گفته بود: «ایجاد یک نیروی دریایی مقتدر می‌تواند در انتقال محدوده نبرد به سرزمین دشمن بسیار مؤثر باشد.»

وی همچنین با تاکید بر نقش بازدارندگی یک «نیروی دریایی راهبردی» افزوده بود: «به همین دلیل هر کشور می‌تواند برای توسعه اهداف خود حتی در زمینه نظامی، بدون اینکه مزاحم دولت‌ها شود از دریاها استفاده کند، بنابراین ما می‌توانیم تا ۱۲ مایلی سواحل آمریکا نیز برویم.»

در اسفند ماه سال گذشته دو فروند ناو نیروی دریایی ارتش ایران شامل ناوشکن الوند و ناو تدارکاتی خارک، با عبور از کانال سوئز وارد دریای مدیترانه شده و در بندر لاذقیه سوریه پهلو گرفتند.

پس از پیروزی انقلاب بهمن ۱۳۵۷ این نخستین باری بود که کشتی‌های جنگی ایران با عبور از کانال سوئز به دریای مدیترانه اعزام می شدند.

اقدام ایران در اعزام ناوهای خود به دریای مدیترانه واکنش مقام‌های اسرائیلی را در پی داشت که با «تحریک‌‌آمیز» توصیف کردن این ااقدام ایران، اعلام کرده بودند، نگران طرح‌های جمهوری اسلامی برای استقرار کشتی‌های جنگی خود در دریای مدیترانه، دریای سرخ و خلیج عدن هستند.

این در حالی است که از حدود دو سال پیش کشتی‌های جنگی ایران برای مقابله با دزدان دریایی در آب‌های بین‌المللی و از جمله خلیج عدن حضور دارند و به گفته فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، حضور ناوهای ایرانی در آب‌های آزاد ادامه خواهد یافت.

اندکی پیش از اعزام دو ناو ایرانی به دریای مدیترانه در اسفند ماه سال گذشته، وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا اعلام کرده بود که این کشور تحرکات ناوهای ایرانی را در دریای مدیترانه از نزدیک زیر نظر دارد و بر اساس برخی گزارش‌ها همزمان با ورود دو ناو ایرانی به دریای مدیترانه ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس اینترپرایز» آمریکا نیز با تغییر مسیر خود به آب‌های منطقه نزدیک شده بود.

در این میان به نظر می‌رسد، طرح نیروی دریایی ارتش ایران برای فرستادن ناوشکن به اقیانوس اطلس که قاره اروپا را به آمریکا وصل می‌کند، با توجه به اهمیت این منطقه، با حساسیت به مراتب بیشتری از سوی ایالات متحده دنبال خواهد شد.

هر چند فرمانده نیروی دریایی ایران نگفته است، که ناوهای ایرانی از کدام مسیر وارد اقیانوس اطلس می‌شوند، اما نزدیک‌ترین مسیر برای رسیدن به اقیانوس اطلس برای ناوهای ایرانی کانال سوئز و دریای مدیترانه است.
XS
SM
MD
LG