لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۴

حدود ۳۰۰ هزار کاربر ایرانی ، قربانی جاسوسی اینترنتی


دولت هلند در گزارشی که روز دوشنبه منتشر کرد اعلام کرد که در حدود ۳۰۰ هزار کاربر ایرانی اینترنت طی ماه گذشته قربانی جاسوسی توسط یک یا چند هکر شده‌اند و به‌ویژه پست‌های الکترونیکی آنها در معرض هک قرار داشته‌است.

گزارش‌ها حاکی است که در پی سرقت و جعل گواهینامه‌های شرکت هلندی «دیجینوتار» (DigiNotar)، ارتباطات اینترنتی نزدیک به ۳۰۰ هزار نشانی اختصاصی کامپیوتری (آی‌پی) در ایران ممکن است با رخنه و نفوذ مواجه شده‌باشند.

نشریه کامپیوتری «پی‌سی ورلد» خبر داد که شرکت «فاکس-ایت»، از شرکت‌های هلندی امنیت فناوری اطلاعات، روز دوشنبه در گزارشی به این تعداد اشاره کرده و افزوده‌است که لیستی از این نشانی‌های آی‌پی قرار است به شرکت گوگل ارائه شود.

بنا به این گزارش، گوگل قصد دارد پس از در اختیار گرفتن این لیست، کاربرانی که ایمیل‌هایشان ممکن است از این طریق هک شده‌باشد را از این مسئله خبردار کند.

مسئولان فاکس-ایت در گزارش خود توصیه می‌کنند که کاربران ایرانی بهتر است از حساب‌های ایمیلی خود یک‌بار خروج و ورود (لاگ‌آوت و لاگ‌این کنند) و حتی بهتر آن است که رمز عبور خود را تغییر دهند.

هفته گذشته اعلام شد که گواهینامه‌های دیجیتال شرکت «دیجینوتار» که برای قفل کردن و امن‌سازی اطلاعات صادر شده‌اند در ماه ژوئیه از سوی کسانی که گمان می‌رود در ایران هستند جعل شده و این جاعلان به این وسیله توانسته‌اند وارد مکاتبات جیمیل شمار زیادی از ایرانیان بشوند.
کاربران ایرانی بهتر است از حساب‌های ایمیلی خود یک‌بار خروج و ورود (لاگ‌آوت و لاگ‌این کنند) و حتی بهتر آن است که رمز عبور خود را تغییر دهند.

تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان می‌دهد که بخش اعظم کاربران اینترنتی که در تاریخ ۲۸ اوت گواهینامه دیجیتال دیجینوتار را بارگذاری کرده‌اند از ایران بوده‌اند اما روز ۳۰ اوت به ناگهان بیشتر رفت‌وآمد اینترنتی از ایران به دیجینوتار قطع شد و در دوم سپتامبر دیگر هیچ مراجعه‌ای از ایران به این گواهینامه دیجیتال ثبت نشده‌است.

اینکه این سارقان و جعل‌کنندگان و رخنه‌گران اینترنتی چه کسانی هستند هنوز آشکار نیست اما روزنامه‌های هلندی گزارش می‌دهند که هکرهای نام‌برده در سایت‌های دیجینوتار و دامنه‌های جعل‌شده با امضای «سرباز گمنام» با اشاره به آیت‌الله خامنه‌ای پیام‌هایی چون «جانم فدای رهبر» و «عمر منی، جان منی» قرار داده‌اند.

گزارش روز دوشنبه «فاکس-ایت» می‌افزاید «نه تنها ایمیل‌ها بلکه کوکی‌های ورود به صندوق‌های پست الکترونیکی هم ممکن است هک شده‌باشد» و با این کار هکر می‌تواند مستقیماً وارد صندوق پستی ایمیل افراد و دیگر سرویس‌های گوگلی بشود.

فاکس-ایت در ادامه می‌نویسد این مسئله که ۹۹ درصد فهرست دامنه‌های اینترنتی و کاربرانی که از طریق گواهینامه‌های جعلی به گوگل وارد شده‌اند در ایران قرار دارند نشان می‌دهد که قصد هکرها رخنه به اطلاعات شخصی ایرانیان است.

شرکت هلندی دیجینوتار صادرکننده گواهینامه‌های امنیتی برای بسیاری از تشکیلات حیاتی دولت هلند، زیرساخت‌های شهری -صنعتی و حتی سامانه‌های امنیتی و حساس مدیریت هویت افراد می‌باشد و رخنه به گواهینامه‌های این شرکت هم‌اینک نگرانی زیادی را در هلند ایجاد کرده‌است.

وزارت کشور هلند روز دوشنبه اعلام کرد که در پی مواجهه دیجینوتار با هک، هم‌اینک با آغاز عملیات تعویض گواهینامه‌ای دیجیتال در هلند، بسیاری از سایت‌های دولتی این کشور طی سه تا چهار روز با اختلال روبه‌رو خواهند بود.

دولت هلند اعلام کرده‌است که درباره نقش احتمالی ایران در هک کردن وب‌سایت‌های دولتی و سرقت گواهینامه‌های دیجیتال تحقیق می‌کند.
XS
SM
MD
LG