لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۳۴

پرز: دلیلی ندارد مردم ایران و اسرائیل دشمن یکدیگر باشند


شيمون پرز می گوید: آيت الله ها حقوق بشر را نمی شناسند.
شيمون پرز می گوید: آيت الله ها حقوق بشر را نمی شناسند.
شيمون پرز، رييس جمهوری اسرائيل، در سخنانی که يک پيام ويژه خطاب به ملت ايران توصيف شده است، از ايرانيان خواسته است که دوستی خود با ملت يهود و مردم اسرائيل را همانند گذشته های تاريخی حفظ کنند و تأکيد کرده است که هيچ دليلی ندارد که اين دو ملت باستانی مانند دشمن و خصم يکديگر رفتار کنند.

شيمون پرز روز چهارشنبه در نشست گشايش دوره زمستانی کنست، پارلمان اسرائيل، به مناسبت آغاز شصت و سومين سال مجلس قانونگذاری این کشور، در همان نخستين جملات نطق خود به آنچه که آن را «تهديد ايران» ناميد، اشاره کرد و آن را «خطری پرقدرت» توصيف نمود.

آقای پرز گفت: «خطرات از ناحيه حکومت حاکم بر ايران مقابله ای جدی را که متضمن ترکيبی از سنجش درست و شهامت باشد، می طلبد. زيرا ايران خطری تنها برای اسرائيل نيست و امروزه به تهديدی جدی برای همه بشريت مبدل شده است و حکومت ايران که جاه طلبی های امپرياليستی دارد، می خواهد هر چه زودتر قدرت غالب در تعيين هژمونی منطقه باشد».

شيمون پرز در ادامه چنين گفت: «آيت الله ها حقوق بشر را نمی شناسند. آنها حاضر هستند که به هر انسانی لطمه بزنند و حتی هر ملتی را که مانعی بر سر راه خود تشخيص دهند، زير پا له کنند. اين حکومت فاسد ترين نظام از منظر اخلاقی در سراسر کره خاکی است؛ حکومتی است که مردم خود را بدون محاکمه اعدام می کند؛ بذر نفرت و ترور را در سرزمين هايی که متعلق به ايران نيست می پراکند؛ هر عاملی را که در راستای هدف های خود تشخيص دهد و از جمله حزب الله وحماس را که بازوان اهريمنی تروريستی اش هستند، به سلاح تجهيز می کند؛ حکومتی است که تنها به بيزاری و نفرت، تهديد، خرابکاری، آتشباری، بی احترامی به انسان و زندگی بشری، فراخوان می دهد و جامعه جهانی موظف است که از فجايع مشابهی که نازی ها بوجود آوردند، پند بياموزند».

شيمون پرز همچنين گفت که «خوشبختانه امروزه ديگر يک کشور يهودی قوی و جدی وجود دارد که در همان حال که گذشته فجايعی را که بر سرش رفته است، فراموش نخواهد کرد بلکه نخواهد گذاشت که ديگر آن فجايع (مانند زمان نازی ها) تکرار شود».

رييس جمهوری اسرائيل در ادامه گفت که «نبرد غير نظامی در برابر حکومت حاکم بر ايران آغاز شده است».

آقای پرز همچنين اظهار داشت که «ملت ايران بايد بداند تا زمانی که تصميم به رهايی خود و صلح بگيرد، تنها نخواهد بود».

رييس جمهوری اسرائيل در اين بخش از سخنان خود «پيام ويژه» به ملت ايران را بيان کرد و افزود: «من از اين تريبون استفاده کرده و روی خود را به ملت ايران نموده و می گويم: ما برای دشمنی به دنيا نيامده ايم و هيچ دليلی ندارد که مانند دشمن زندگی کنيم و شما ايرانيان نگذاريد که پرچم های برافراشته شده دشمنی، ميراث تاريخی ايران و ملت ايران را که همواره مردمانی علاقمند به دوستی و صلح و آرامش بوده اند، زير سايه خصومت و جنگ ببرند».

اين چندمين بار در هفته های اخير است که آقای پرز با صراحت لهجه و حرارت زیادی «خطاب به ملت ايران» سخن می گويد. او در روزهای اخير نيز ديدگاه های مشابهی را بيان کرده است.

آقای پرز از جمله در ديدار با کاترين اشتون، رييس سياست خارجی اتحاديه اروپا گفته بود که بايد ميان ملت ايران و حکومت ايران تفاوت قائل شد و سپس در سخنان ديگری، از مردم ايران خواست که حکومت حاکم بر ايران را به زير بکشانند و «حکومتی که شايسته ايرانيان باشد» ايجاد کنند.

پيام ويژه آقای پرز در چهارشنبه شب خطاب به مردم ايران از تريبون کنست اين کشور، در حالی است که اسرائيل همچنان از برنامه های اتمی ايران و سياست های اين کشور ابراز نگرانی می کند و سران ايران نيز به اسرائيل و حاميان آن در جهان، بويژه در آمريکا، نسبت به عواقب هر گونه حمله ای به ايران، هشدار داده اند.

آيت الله خامنه ای در نماز جمعه هفته گذشته تهران به اسرائيل و آمريکا نسبت به حمله احتمالی علیه ایران هشدار داد و تأکيد کرد که آمريکا ده برابر بيشتر از ايران از عواقب يک حمله رنج خواهد برد.

نخست وزير اسرائيل اوايل اين هفته از همه وزيران و مقامات اين کشور خواست که از «وراجی» کردن در باره سياست ها و گام های احتمالی اسرائيل در قبال ايران خودداری کنند؛ چرا که در روزهای پيش از اين دستور آقای نتانياهو، يک سلسله سخنان جديد از سوی شماری از وزيران اين کشور بيان شده بود و از جمله، ژنرال مشه يعلون، وزير امور راهبردی اسرائيل، گفته بود که می توان حمله ای موفق را به تأسيسات هسته ای ايران انجام داد.

باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، روز يکشنبه در مصاحبه با شبکه سی بی اس آمريکا گفت که احساس می کند اسرائيل هنوز در قبال يک حمله احتمالی به (تأسيسات اتمی) ايران تصميم نگرفته است.

روزنامه آمريکايی «نيويورک تايمز» روز پنجشنبه نوشت که مقامات بلندپايه آمريکايی از ملاقات های روزهای اخير خود با نخست وزير اسرائيل درک کردند که بنيامين نتانياهو، قبل از عملی کردن يک حمله احتمالی به ايران، حاضر است که فرصت بيشتری قائل شود تا تحريم های جديد جامعه جهانی عليه حکومت ايران اثرگذاری خود را نشان دهد و شايد سران ايران از مسير خود در برنامه اتمی شان دور شوند.

اين در حالی است که روز پنجشنبه اعلام شد که آژانس بين المللی انرژی اتمی ماه آينده گزارش جديدی در زمينه ماهيت برنامه های هسته ای ايران منتشر خواهد کرد که از هم اينک ديپلمات ها ارزيابی کرده اند اين گزارش برای ايران «وخيم تر» از گزارش سه ماه قبل خواهد بود.

ايران اين هفته دو آبشار جديد؛ هر يک با داشتن ۱۷۴ سانتريفيوژ را برای غنی سازی اورانيوم در حد غلظت ۲۰ درصد، در تأسيسات غنی سازی جديد «فردو» در دل کوههای قم، بدون برخورد کردن با مشکلی خاص، راه اندازی کرد.

اسرائيل می گويد که ايران اکنون از اورانيوم غنی شده برای ساخت چهار بمب اتمی برخوردار است.
XS
SM
MD
LG