لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۵۴

آزمایش «محدود» هسته‌ای آمریکا در صحرای نوادا


آزمایشگاه ملی لوس آلاموس که در آزمایش هسته‌ای نوادا مشارکت داشت
آزمایشگاه ملی لوس آلاموس که در آزمایش هسته‌ای نوادا مشارکت داشت
ایالات متحده آمریکا، اعلام کرد در صحرای نوادا، آزمایش «محدود» هسته‌ای انجام داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت انرژی آمریکا روز جمعه هفدهم آذرماه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این آزمایش هسته‌ای در یک پایگاه زیرزمینی و برای بررسی رفتار مواد هسته‌ای صورت گرفته است.

وزارت انرژی آمریکا می‌گوید، این آزمایش هسته‌ای روز چهارشنبه پانزدهم آذرماه صورت گرفته و به منظور گردآوری داده‌های علمی بوده که به گفته این وزارتخانه «اطلاعات مهمی درباره ایمنی و کارآمدی سلاح‌های هسته‌ای» از این آزمایش حاصل خواهد شد.

در این آزمایش‌های هسته‌ای که اصطلاحا به آنها آزمایش‌های هسته‌ای «ساب‌کریتیکال» می‌گویند، واکنش زنجیره‌ای پایدار هسته‌ای و در نتیجه انفجار هسته‌ای رخ نمی‌دهد.

در این نوع آزمایش هسته‌ای رفتار پلوتونیوم پس از شوک ناشی از انفجار مواد انفجاری با قدرت بسیار بالا، بررسی می‌شود.

توماس داگوستینو، رئیس اداره امنیت ملی هسته‌ای آمریکا، می‌گوید که با این آزمایش‌ها آمریکا می‌تواند بدون اینکه دست به انفجار هسته‌ای زیرزمینی بزند،‌ توانایی‌های خود را برای داشتن زردخانه‌ هسته‌ای کارآمد، ایمن و امن حفظ کند.

متخصصان «پایگاه امنیت ملی نوادا»، «آزمایشگاه ملی لوس آلموس» و «آزمایشگاه‌های ملی ساندیا» در این آزمایش هسته‌ای مشارکت داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه این ۲۷ مین آزمایش هسته‌ای «ساب‌کریتیکال» آمریکا بوده است. آخرین آزمایش‌ها از این نوع در فوریه سال ۲۰۱۱ انجام شده بود.

ایالات متحده سال ۱۹۹۲ آزمایش‌های هسته‌ای زیرزمینی خود را متوقف کرد. تا آن هنگام بنا بر آمار سازمان ملل، ایالات متحده ۱۰۳۲ آزمایش زیرزمینی هسته‌ای انجام داد.

گرچه آزمایش هسته‌ای «محدود» آمریکا در داخل این کشور توجه زیادی را به خود جلب نکرد اما شهردار هیروشیما، به شدت نسبت به این اقدام انتقاد کرد.

کازومی ماتسوئی، شهردار هیروشیما، در این باره گفت: «من در شگفتم که چرا رئیس جمهور اوباما که گفته به دنبال جهان بدون سلاح هسته‌ای است، چنین آزمایشی انجام داده است.»

به گزارش روزنامه تلگراف استرالیا، هیروتامی یامادا، دبیرکل ۸۱ ساله شورای بازماندگان بمب اتمی ناکازاکی نیز گفت: «باعث ناامیدی است که ایالات متحده نمی‌تواند درک کند که بازماندگان بمب اتمی چه احساسی دارند، به رغم اعتراض‌های متعدد ما.»

وی اظهار داشت که این آزمایش «دلیلی است که ایالات متحده هر موقع می‌تواند از سلاح‌های هسته‌ای استفاده کند و چنین کشوری شایسته این نیست که رهبر جهان باشد.»

انجام آزمایش‌های «ساب‌کریتیکال» هسته‌ای که در آن انفجار هسته‌ای رخ نمی‌دهد، ناقض «پیمان منع جامع آزمایش‌های هسته‌ای» نیست. آمریکا این پیمان را در سال ۱۹۹۶ امضا کرده اما آن را اجرایی نکرده است.
XS
SM
MD
LG