لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۸

انتقال ۳۰ تن دیگر از اعضای سازمان مجاهدین خلق از عراق به آلبانی


اردوگاه حریه (آزادی یا لیبرتی) در نزدیکی فرودگاه بغداد.
اردوگاه حریه (آزادی یا لیبرتی) در نزدیکی فرودگاه بغداد.
وزارت خارجه ایالات متحده روز دوشنبه، ۱۳ خرداد، با انتشار اطلاعیه‌ای از انتقال سی تن دیگر از اعضای سازمان مجاهدین خلق از عراق به آلبانی خبر داد.

در این اطلاعیه که از سوی جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، منتشر شده آمده است که این سی تن در تاریخ ۳۱ ماه مه (۱۰ خرداد) اردوگاه حریه در عراق را ترک کرده و برای اقامت دائم عازم آلبانی شده‌اند.

این دومین گروه از اعضای این سازمان است که از عراق به آلبانی منتقل می‌شوند؛ وزارت خارجه آمریکا روز ۲۶ اردیبهشت نیز از انتقال گروهی ۱۴ نفره از مجاهدین خلق از اردوگاه حریه به آلبانی خبر داده بود.

به دنبال فراخوان سازمان ملل و ایالات متحده به کشورها برای پذیرش اعضای سازمان مجاهدین خلق ساکن در عراق، دولت آلبانی اعلام کرد که حاضر است حدود ۲۱۰ تن از آنها را بپذیرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اطلاعیه روز دوشنبه خود از این اقدام آلبانی قدردانی کرده و آن کشور را «از هم‌پیمانان قوی ایالات متحده در امر برقراری صلح و ثبات در عراق» نامیده است.

در ادامه این اطلاعیه آمده است که ایالات متحده بار دیگر از سازمان مجاهدین خلق می‌خواهد تا در امر انتقال سریع اعضایش از اردوگاه حریه به آلبانی نهایت همکاری را با کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل داشته باشد.

این اطلاعیه می‌افزاید که «رهبران مجاهدین خلق وظیفه دارند مشارکت کامل ساکنان این اردوگاه در مصاحبه‌ها و جلسات مشاوره کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل را تسهیل کنند».

در بخش دیگری از اطلاعیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که «نقل مکان افراد اردوگاه حریه به محلی دیگر برای سکونت دائمی، برای تأمین امنیت آنها اهمیتی اساسی دارد، به‌ویژه پس از حمله تروریستی نهم فوریه که جان هشت تن را گرفت.»

اردوگاه حریه (آزادی) که در نزدیکی بغداد، پایتخت عراق، قرار دارد روز ۲۱ بهمن ۹۱، هدف حمله موشکی و خمپاره‌ای قرار گرفت که در جریان آن جز تعدادی کشته، بیش از ۵۰ نفر نیز زخمی شدند.

جن ساکی گفت: «این وظیفه رهبران مجاهدین خلق است که دسترسی آزاد و بدون مانع ساکنان [اردوگاه حریه] به ناظران حقوق بشر سازمان ملل را تسهیل کنند.»

پیشتر در اواخر فروردین‌ماه سال جاری جان کری، وزیر خارجه آمریکا، از روند کند انتقال اعضای سازمان مجاهدین و خودداری آنها از انتقال به آلبانی گفته بود، گفته‌ای که از سوی یکی از سخنگویان این سازمان رد شد.

سازمان مجاهدین خلق حدود سه دهه پیش در جریان جنگ ایران و عراق به حمایت از صدام حسین برخاست و در نزدیکی بغداد مستقر شد.

این سازمان که به کشتار شهروندان ایرانی و هدف قرار دادن منافع سیاسی و تجاری آمریکایی متهم است، سال‌های طولانی در فهرست گروه‌های تروریستی واشینگتن قرار داشت، اما آمریکا سال ۲۰۱۲ نام این سازمان را از فهرست گروه‌های تروریستی خود خارج کرد.

شورای ملی مقاومت هم‌اینک در آمریکا و در نزدیکی کاخ سفید دفتری تاسیس کرده است. این دفتر روز ۲۲ فروردین‌ماه افتتاح شد.
XS
SM
MD
LG