لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۵۹

اخبار ضد و نقیض از بازداشت رحیمی به اتهام فساد مالی


بسیاری از روزنامه‌های پنج‌شنبه ایران یکی از تیترهای اصلی صفحه یک را به احتمال حمله نظامی آمریکا و انگلیس با حمایت فرانسه به سوریه اختصاص داده‌اند.

روزنامه آرمان تیتر یک شماره هفتم شهریور را به «جنگ» اختصاص داده و نوشته است که «آرایش نظامی» آمریکا و انگلیس در مدیترانه و قبرس در آمادگی کامل «منتظر دستور حمله به سوریه هستند».

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده پیشین مجلس و تحلیل‌گر مسائل بین‌ﺍلملل در یادداشتی در روزنامه آرمان «جنگ در سوریه را پایان ماه عسل ﺍیرﺍن و غرب» توصیف کرده است.

روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت حسن روحانی نیز تاکید کرده که «جهان نگران جنگ جدید» است.

روزنامه‌های رسالت و جوان دو روزنامه نزدیک به اصولگرایان خبر احتمال حمله تلافی‌جویانه روسیه به عربستان سعودی را در صفحه یک منتشر کرده‌اند. روزنامه رسالت با استقبال از حمله احتمالی روسیه به عربستان سعودی که خانه کعبه در آن قرار دارد، نوشته است: «هشدار رئیس جمهور روسیه در خصوص حمله به عربستان سعودی شوک سختی به آل سعود وارد ساخته است.»

روزنامه قانون گزارشی از «ﺍخبار ضد و نقیض ﺍز ﺍحضار و بازدﺍشت محمدرضا رحیمی» منتشر کرده است و همزمان روزنامه تهران امروز از قول صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه نوشته است: «هیچ نوع خط قرمز توهمی در رسیدگی به پرونده بیمه ایران را قبول نداریم.»

روزنامه بهار خبر داده است که محمدرضا عارف کاندیدای اصلاح‌طلب انتخابات ریاست جمهوری ۲۴ خردادماه خواهان تلاش و ابتکار عمل حسن روحانی برای پایان دادن به حصر موسوی، کروبی و رهنورد، و آزادی زندانیان سیاسی شده است.

روزنامه جام جم در شماره پنج‌شنبه با انتشار گزارشی درباره گسترش بحران «بستری شده‌های بی‌پول» در بیمارستان‌ها نوشته است: «هنوز سازوکار مشخصی برﺍی حمایت مالی ﺍز بیمارﺍن بی‌بضاعت و بستری شده در بیمارستان‌های دولتی وجود ندﺍرد.»

بهروز هاشمی، متخصص طب اورژانس، به این روزنامه گفته است که خودش «تقریبا هر ۱۲ ساعت، به یک بیمار اورژانسی برخورد می‌کند که توان مالی برای پرداخت هزینه‌های بستری در بیمارستان را ندارد».

ارتش سوریه «تاب مقابله با تجهیزات ناتو یا آمریکا را ندارد»

بسیاری از روزنامه‌های پنج‌شنبه ایران یکی از تیترهای اصلی صفحه یک را به احتمال حمله نظامی آمریکا، انگلیس با حمایت فرانسه به سوریه اختصاص داده‌اند.

روزنامه شرق با اشاره به این که «روسیه و چین، نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره سوریه را ترک کردند» نوشته است: «شمارش معکوس برای حمله به سوریه آغاز شده و نیروهای نظامی انگلیس و آمریکا در قبرس و سواحل مدیترانه منتظر کوچک‌ترین اشاره‌ای از رهبران‌شان هستند تا آتش‌بازی به ‌راه بیندازند؛ با یا حتی بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل.»

این روزنامه تاکید کرده است که «صحبت‌های رهبران غربی در چند روز اخیر ذهن‌های خوش‌بین‌ترین ناظران را هم آماده حمله به سوریه کرده است» و اکنون «بسیاری بر این باورند که ارتش سوریه تاب مقابله با تجهیزات نظامی ناتو یا ابرقدرتی مانند آمریکا را نخواهد داشت».

روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت حسن روحانی، نیز در گزارشی با تیتر «جهان نگران جنگ جدید» نوشته است: «خاورمیانه ساعت‌های پر از نگرانی را سپری می‌کند.»

این روزنامه همچنین نوشته است: «جناح جنگ‌طلب غرب روز چهارشنبه در جدیدترین اقدامات خود علیه سوریه و آغاز جنگ توسط انگلیس طرحی را به شورای امنیت سازمان ملل فرستاد تا به این جنگ وجهه‌ای قانونی بدهد، اما افکار عمومی جهان هنوز با این پرسش روبه‌روست که این همه تعجیل و شتاب برای جنگ آن هم در حالی که هنوز بازرسان سازمان ملل گزارشی از حملات شیمیایی مشکوک در سوریه نداده‌اند» برای چیست.

استقبال ضمنی روزنامه‌های اصولگرا از حمله احتمالی روسیه به عربستان سعودی

روزنامه‌های رسالت و جوان دو روزنامه نزدیک به اصولگرایان خبر احتمال حمله تلافی‌جویانه روسیه به عربستان سعودی را در صفحه یک منتشر کرده‌اند.

روزنامه رسالت با تاکید بر این که «عربستان سعودی نقش مستقیمی در تشدید خشونت‌ها در خاورمیانه» دارد نوشته است: «در آستانه وقوع حمله احتمالی آمریکا و انگلیس به سوریه، شاهد ادامه شیطنت‌های عربستان سعودی هستیم»، اما اکنون «منابع سوری از تصمیم جدی رئیس‌ جمهوری روسیه برای هدف قرار دادن عربستان در صورت حمله نظامی به سوریه» خبر داده‌اند.

این روزنامه اصولگرا به طور ضمنی از حمله احتمالی روسیه به عربستان سعودی که خانه کعبه در آن قرار دارد استقبال کرده و نوشته است: «ولادیمیر پوتین در صورت حمله نظامی به سوریه به بمب‌افکن‌های سنگین روسی دستور حمله به پایگاه‌هایی در عربستان را صادر می‌کند» و همین «هشدار رئیس جمهور روسیه در خصوص حمله به عربستان سعودی شوک سختی را به آل سعود وارد ساخته است».

«حمله به سوریه، پایان ماه عسل ﺍیرﺍن و غرب است»

روزنامه آرمان تیتر یک شماره هفتم شهریور را به «جنگ» اختصاص داده و نوشته است که «آرایش نظامی» آمریکا و انگلیس در مدیترانه و قبرس در آمادگی کامل «منتظر دستور حمله به سوریه هستند».

این روزنامه همزمان از «گفت‌وگوی محمدجواد ظریف وزیر خارجه ﺍیرﺍن با ده کشور درباره سوریه» خبر داده است.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده پیشین مجلس و تحلیل‌گر مسائل بین‌ﺍلملل طی یادداشتی در روزنامه آرمان «جنگ در سوریه را پایان ماه عسل ﺍیرﺍن و غرب» توصیف کرده است.

یادداشت‌نویس این روزنامه با اشاره به این که حمله ﺁمریکا به سوریه می‌تواند «پایان ماه عسل رﺍبطه خوب ﺍیرﺍن و غرب باشد که بعد ﺍز حضور گسترده مردم در ﺍنتخابات و ﺍنتخاب یک چهره میانه‌رو در ﺍیرﺍن شروع شده بود» نوشته است: «ﺍین بحث در دو بخش ﺍثرگذﺍر خوﺍ‌هد بود.»

به نوشته حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، یکی از آثار حمله احتمالی به سوریه اثر آن بر «بحث مســائل هسته ﺍی ﺍیــرﺍن و رﺍبطه با ۵+۱ ﺍست که بی‌شک در صورت حمله به سوریه تحت‌ﺍلشعاع وضعیت منطقه قرﺍر خوﺍ‌هد گرفت» و دیگر ﺍین که جمهوری ﺍسلامی قصد دﺍشت ﺍز ظرفیت دیپلماتیک خود در مسائل منطقه‌ﺍی ﺍستفاده کند، اما اکنون «ﻻبی‌های متعدد سرﺍنجام موفق شده‌ﺍند سوریه رﺍ به سمت جنگ ببرند».

او تاکید کرده است که «در ﺍوضاع خطیر کنونی بهترین رفتار برﺍی ﺍیرﺍن جلوگیری ﺍز جنگ در سوریه ﺍست و باید دستگاه دیپلماسی کشور تمام ظرفیت خود رﺍ برﺍی ممانعت ﺍز جنگ به کار بندد».

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی نوشته است: «ﺍیرﺍن می‌توﺍند با ﻻبی با روسیه و کشورهای غربی و ﻻبی با وﺍسطه با ﺁمریکا ﺍز ﺍین ﺍتفاق جلوگیری کند.»

اخبار ضد و نقیض درباره بازداشت محمدرضا رحیمی به اتهام فساد مالی

روزنامه قانون گزارشی از «ﺍخبار ضد و نقیض ﺍز ﺍحضار و بازدﺍشت محمدرضا رحیمی» منتشر کرده است و همزمان روزنامه تهران امروز از قول صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه نوشته است: «هیچ نوع خط قرمز توهمی در رسیدگی به پرونده بیمه ایران را قبول نداریم.»

به گزارش روزنامه قانون، «روز چهارشنبه یکی از خبرگزاری‌ها از آغاز بازجویی از یک مقام ارشد دولت دهم، به اتهام اختلاس در بیمه ایران» خبر داد.

این روزنامه با اشاره به اخبار منتشر شده درباره «آغاز بازجویی و تحقیقات از یک مقام ارشد دولت دهم در خصوص ارتباط با پرونده اختلاس از بیمه ایران» نوشته است که «برخی منابع از احتمال صدور قرار بازداشت محمدرضا رحیمی نیز خبر داده‌اند».

به گزارش این روزنامه، علی مطهری نماینده اصولگرای مجلس نیز درباره بازداشت محمدرضا رحیمی معاون اول محمود احمدی‌نژاد در سال‌های ۸۸ تا ۹۲ گفته است: «خبر بازداشت رحیمی را شنیده‌ام.»

روزنامه قانون با اشاره به این که «پیگیری‌های ما تا لحظه تنظیم این گزارش برای دریافت خبر صحیح در این رابطه بی‌نتیجه ماند، اما وکیل محمدرضا رحیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اخبار منتشره در خصوص بازداشت یا احضار موکلش برای ادای توضیح در خصوص پرونده بیمه ایران را کذب محض خواند» و حتی تهدید کرده است که علیه رسانه‌هایی که این خبر را منتشر کرده‌اند شکایت خواهد کرد.

این روزنامه با اشاره به سابقه طرح اتهام فساد مالی علیه محمدرضا رحیمی نوشته است: «مرد پرحاشیه دولت دهم، از ابتدا حواشی بسیاری با خود همراه داشت. از مدرک دکترایش گرفته تا حلقه ساختمان فاطمی.»

روزنامه قانون به کنایه دولت احمدی‌نژاد را که رکوردار بزرگ‌ترین پرونده فساد مالی در تاریخ ایران است به عنوان «پاک‌ترین دولت تاریخ» نام برده و نوشته است هنگامی که «انواع و اقسام اتهامات متوجه رحیمی بود، محمود احمدی‌نژاد رئیس پاک‌ترین دولت تاریخ خط قرمز خود را کابینه معرفی و اعلام کرد در صورت برخورد با افراد کابینه هرگز سکوت نخواهد کرد».

این روزنامه یادآوری کرده است که پس از رسانه‌ای شدن پرونده‌های فساد مالی برخی از مقامات دولتی از سال ۸۹ و از جمله «پرونده فساد مالی بیمه ایران» که به «پرونده خانه فاطمی» شهرت دارد و در حالی که از خود محمدرضا رحیمی به عنوان یکی از متهمان اصلی این پرونده نام برده می‌شد «محمود احمدی‌نژاد وی را به عنوان رئیس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی معرفی کرد».

همزمان روزنامه تهران امروز در شماره پنج‌شنبه ضمن انتشار «توضیحات رئیس قوه قضائیه درباره پرونده بیمه ایران» از قول او نوشته است: «پرونده بیمه ایران طی بیش از دو سال در قوه قضائیه مورد رسیدگی قرار گرفته و اخیرا احکام قطعی برخی متهمان آن اعلام شده و رسیدگی‌ها همچنان ادامه دارد و این که عده‌ای معنا کنند برخی خط قرمزها در نحوه رسیدگی به این پرونده وجود دارد صحیح نیست.»

به نوشته این روزنامه، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی گفته است: «به‌ طور قاطع اعلام می‌کنیم که هیچ نوع خط قرمز توهمی در رسیدگی‌ها را قبول نداریم.»

درخواست عارف از حسن روحانی؛ ابتکار عمل برای پایان دادن به حصر

روزنامه بهار خبر داده است که محمدرضا عارف کاندیدای اصلاح‌طلب انتخابات ریاست جمهوری ۲۴ خردادماه خواهان تلاش و ابتکار عمل حسن روحانی برای پایان دادن به حصر موسوی، کروبی و رهنورد، و آزادی زندانیان سیاسی شده است.

به نوشته این روزنامه، محمدرضا عارف در دیدار اعضای جبهه اصلاحات و «در واکنش به دغدغه بعضی از حاضران در جلسه نسبت به وضعیت بعضی زندانیان سیاسی و مسئله حصر آقایان موسوی و کروبی» ضمن «آرزوی سلامتی برای آنها اظهار امیدواری کرد که مسئله حصر با تدبیر مقام‌های مسئول و ابتکار عمل رئیس جمهوری حل شود و از طریق پی‌گیری از مراجع ذی‌ربط حل شود».

روزنامه بهار همچنین از قول محمدرضا عارف نوشته است: «جریان رقیب اصلاحات با فضاسازی رسانه‌ای به دنبال اختلاف‌افکنی میان شخصیت‌های اصلاح‌طلب است و مجموعه اصلاح‌طلبان باید هوشیار باشند و در دام این‌گونه فضاسازی‌ها قرار نگیرند.»

محمدرضا عارف با تاکید بر این که «اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست ‌جمهوری با وجود بی‌مهری‌هایی که طی سالیان اخیر به آنها شده است در صحنه انتخابات مشارکت فعالی داشتند» گفته است: «اصلاح‌طلبان نشان دادند راه اصلاح‌طلبی با تحریم و عدم مشارکت جداست و تفکر اصلاح‌طلبی ماندگار است و حذف‌شدنی نیست.»

به گزارش روزنامه بهار، محمدرضا عارف ضمن اشاره به انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که «ما اصلاح‌طلبان خود را جزء بخش اصلی نظام می‌دانیم و نمی‌توانیم با انتخابات قهر کنیم، بلکه باید در همه صحنه‌های سیاسی کشور حضوری فعال داشته باشیم و باید به فکر انتخابات مجلس آینده باشیم».

کمتر از یک هفته پیش محمد خاتمی رئیس جمهور دوره اصلاحات نیز خواهان پایان دادن به حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد و آزادی زندانیان سیاسی شده بود، اما روزنامه جوان نزدیک به سپاه پاسداران در شماره سه‌شنبه پنجم شهریورماه در یادداشتی شدیداللحن محمد خاتمی، میرحسین موسوی و مهدی کروبی را مورد اتهام و اهانت قرار داد و نوشت: «حق این است که خاتمی در ازای کرامت و بزرگواری نظام، ممنون و نادم و عذرخواه و پشیمان باشد.»

افزایش شمار «بیماران بستری شده، اما بی‌پول» در بیمارستان‌ها

روزنامه جام جم در شماره پنج‌شنبه با انتشار گزارشی درباره گسترش بحران «بستری شده‌های بی‌پول» در بیمارستان‌ها نوشته است: «هنوز سازوکار مشخصی برﺍی حمایت مالی ﺍز بیمارﺍن بی‌بضاعت و بستری شده در بیمارستان‌های دولتی وجود ندﺍرد.»

بهروز هاشمی، متخصص طب اورژانس، به روزنامه جام جم گفته است که خودش «تقریبا هر ۱۲ ساعت، به یک بیمار اورژانسی برخورد می‌کند که توان مالی برای پرداخت هزینه‌های بستری در بیمارستان را ندارد» و بیمارستان‌ها در این موارد گاهی برای خالی کردن تخت‌های خود «راه را برای فرار بیماران از بیمارستان باز می‌گذارند».

این روزنامه یادآوری کرده است که وقتی حدود دو سال پیش دو نفر از بیماران یکی از بیمارستان‌های دولتی تهران به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه‌های بیمارستان در بیابان‌های اطراف پایتخت رها شدند «موج انتقادها نسبت به این حرکت کم‌سابقه تا مدت‌ها دست از سر وزارت بهداشت برنداشت»، اما این گره بسته همچنان «ناگشوده باقی مانده است».

امین جلالوند در گزارش روزنامه جام جم نوشته است: «هنوز هم بسیاری از بیماران تهیدست جامعه نمی‌دانند در صورتی که پای‌شان به بیمارستان رسید و از پس هزینه‌های بستری برنیامدند، از چه نهادی کمک بگیرند و چه مراحلی را طی کنند».

این روزنامه به مواردی چون وجود ۵۰۰ مددکار در بیمارستان‌ها، کمک‌های موردی و محدود کمیته امداد و شهرداری اشاره کرده و نوشته است که در برخی موارد نیز مددکاران تلاش می‌کنند بیماران بی‌بضاعت را «تحت پوشش بیمه خویش‌فرمای خدمات درمانی ایرانیان قرار دهد که هزینه آن برای هر بیمار بستری شده برای مدت زمان یک سال، حدود ۸۷ هزار تومان است».

روزنامه جام جم در عین حال تاکید کرده است که «بسیاری از بیماران بستری شده در بیمارستان‌ها، توانایی پرداخت همین مبلغ ۸۷ هزار تومان حق بیمه را هم ندارند».

این روزنامه با تاکید بر این که در اغلب موارد «بیمارستان‌های دولتی هم به دلایل گوناگون نمی‌توانند به بیماران نیازمند و بستری شده کمک کنند» نوشته است که «هم اکنون بیمارستان‌های دولتی با کسری بودجه‌ای بالغ بر ۱۹۰۰ میلیارد تومان روبه‌رو هستند و مطابق اطلاعیه‌های وزارت بهداشت، حتی بسیاری از این بیمارستان‌ها برای تهیه دارو هم مشکل مالی دارند».
XS
SM
MD
LG