لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۳

شورای عالی فضای مجازی درباره شبکه‌های اجتماعی تصمیم می‌گیرد


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت حسن روحانی گفت که تصمیم‌گیری درباره شبکه‌های اجتماعی برعهده شورایعالی فضای مجازی قرار گرفته است.

محمود واعظی روز شنبه ۱۳ اردیبهشت در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، گفت که این موضوع براساس نظر حسن روحانی، رئیس جمهوری، مقرر شده‌است.

به گفته آقای واعظی، بنا به دستور رئیس جمهوری ایران، مسائل شبکه‌های اجتماعی باید در کمیسیون‌های تخصصی شورای عالی فضای مجازی مطرح و پس از بررسی، پیشنهادهای اجرایی به این شورا اعلام شود.

وزیر ارتباطات ایران این سخنان را در حالی مطرح می‌کند که روز جمعه احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، با انتقاد از محمود واعظی، وزیر ارتباطات گفته بود وزیری که «پایش لب گور» است، می‌خواهد فیس‌بوک رفع فیلتر شود.

اما عصر جمعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بیانیه‌ای پاسخ داد که آقای واعظی گفت‌وگویی مطبوعاتی درباره رفع فیلتر شبکه اجتماعی فیس‌بوک نداشته‌است.

اواخر فروردین‌ماه محمود واعظی، وزیر ارتباطات گفته بود که دولت با فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی مانند «واتس‌اپ» مخالف است و افزوده بود این ابزارهای پیام‌رسانی زمانی باید فیلتر شوند که به گفته او «مضرات یا مشکلات اخلاقی» داشته باشند.

واتس آپ (WhatsApp) یک اپلیکیشن است که دارندگان تلفن‌های هوشمند می‌توانند با کمک آن پیام نوشتاری، ویدیو و عکس ارسال کنند.

به گفته وزیر ارتباطات بر اساس دستور حسن روحانی کمیته‌های تخصصی شورایعالی فضای مجازی، کار بررسی شبکه‌های اجتماعی را که در ایران بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، بر عهده دارند.

بر اساس این دستور قرار است گزارش کمیته‌های تخصصی برای بررسی نهایی به شورایعالی فضای مجازی که با حضور رؤسای سه قوه تشکیل می‌شود، ارجاع شود.

شورایعالی فضای مجازی اسفند ۱۳۹۰ به فرمان علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شد.
سران سه قوه، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتباطات، اطلاعات، علوم و تحقیقات و فناوری، فرمانده سپاه، فرمانده نیروی انتظامی، دادستان کل کشور و رئیس سازمان صدا و سیما از اعضای شورایعالی فضای مجازی هستند.

برخی از مقامات دولتی در جمهوری اسلامی از جمله محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، عضو فیس‌بوک هستند ولی در ایران شبکه اجتماعی فیس‌بوک فیلتر شده‌است.
XS
SM
MD
LG