لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۵۲

وعده «اشد مجازات» برای ماموران خاطی فرودگاه جده از طرف وزیر سعودی


خبرگزاری دولتی ایرنا در ایران خبر داد که سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان، در دیدار با حسین صادقی، سفیر ایران در این کشور، به او اطمینان داده که ریاض «ماموران خاطی» فرودگاه جده را در «سریع‌‌ترین زمان ممکن و قاطعانه به اشد مجازات خواهد رساند».

در همین حال به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، ناصر خدرنژاد، معاون سازمان حج و زیارت ایران، روز جمعه، ۲۸ فروردین، گفت: «هفته آینده تکلیف افرادی که برای سفر عمره در سال ۹۴ ثبت‌نام کرده بودند مشخص می‌شود.»

به گفته آقای خدر‌نژاد، این سازمان هفته آینده اطلاعیه‌ای در این‌ باره صادر خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، سفیر ایران در عربستان روز چهارشنبه، ۲۶ فروردین، در دیدار با وزیر خارجه این کشور با اشاره به این که حادثه فرودگاه جده «احساسات عمومی ملت ایران را جریحه‌دار کرده» خواستار «اقدام جدی و قاطع دولت عربستان در برخورد با مأمورین متخلف» شده است.

به گفته این خبرگزاری، سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان، نیز در این دیدار با بیان این که «ما اهمیت ویژه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران قائل هستیم» خواهان گشایش صفحه جدیدی در مناسبات دو کشور شده است.

روز دوشنبه، ۱۷ فروردین، معاون وزیر خارجه ایران خبر داد که در هفته دوم تعطیلات نوروز، به هنگام بازرسی از یک کاروان عمره ایرانی، ماموران فرودگاه جده به بهانه مشکوک‌ شدن به دو نوجوان ایرانی، آنها را از بقیه جدا کرده و مورد آزار و اذیت جنسی قرار داده‌اند.

وزارت کشور عربستان سعودی می‌گوید که رسیدگی به پرونده دو مامور پلیس متهم به «تعرض جنسی» در جریان است.

با این حال، به گفته علی جنتی، وزیر ارشاد ایران، سفر حج عمره تا زمان محاکمه و مجازات این ماموران متوقف می‌شود و پروازهای ایران نیز انجام نخواهد شد.

در همین حال ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران نیز در بیانیه‌ای رسمی «تعرض جنسی» به دو نوجوان ایرانی در عربستان سعودی را «روند سیستماتیک و بسیار خطرناک» خوانده، اما علی قاضی عسکر، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در امور حج، می‌گوید که حادثه جده نه تجاوز، بلکه «اقدام برای تعرض و آزار جنسی بوده» است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، سفیر ایران در دیدار با وزیر خارجه عربستان همچنین خواستار «اعلام فوری آتش‌بس و آغاز کمک‌های انسان‌دوستانه» به آسیب‌دیدگان درگیری‌ها در یمن شده است.

خبرگزاری ایرنا اشاره‌ای به سخنان وزیر خارجه عربستان درباره بحران یمن نکرده است.

کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از ششم فروردین حملات هوایی و بمباران مواضع حوثی‌ها، شبه‌نظامیان شیعه یمن، را با هدف متوقف کردن پیشروی آنها شروع کردند.

ایران که خود به حمایت از حوثی‌های یمن متهم است بار‌ها به مداخله نظامی عربستان در یمن اعتراض کرده و راه حل بحران این کشور را گفت‌وگویگروه‌های یمنی با یکدیگر و تشکیل دولتی فراگیر دانسته است.

حوثی‌ها، شیعیان مسلمان ساکن شمال یمن، ماه سپتامبر گذشته پس از کنترل صنعا، عبد ربه منصور هادی را در کاخ ریاست جمهوری حبس کردند. او ماه فوریه به عدن، در جنوب یمن، گریخت و ماه گذشته نیز با نزدیک شدن حوثی‌ها به این شهر، به عربستان پناهنده شد.

XS
SM
MD
LG