لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۰۰

طرح ایجاد منطقه حائل در امتداد مرز ترکیه و سوریه


مرز ترکیه با سوریه در منطقه تل ابیض
مرز ترکیه با سوریه در منطقه تل ابیض

در پی اخطار رئیس جمهوری ترکیه علیه تشکیل دولت کرد در سوریه، گزارش‌ها حاکی است که ارتش ترکیه آماده ایجاد یک منطقه حائل در امتداد مرز ترکیه و سوریه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، روز دوشنبه هشتم تیر، ریاست جلسه شورای امنیت ملی ترکیه را برعهده داشت و در این جلسه ایجاد منطقه حائل یادشده را ضروری دانست.

این منطقه حائل قرار است در مقابل نیروهای کرد سوریه و گروه «حکومت اسلامی» (داعش سابق) ایجاد شود.

روزنامه «ینی شفق» نزدیک به دولت اردوغان گزارش داده‌است که نیروهای نظامی برای ایجاد یک منطقه حائل به طول ۱۱۰ کیلومتر و عمق ۳۳ کیلومتر در امتداد مرزهای ترکیه و سوریه آماده می‌شوند.

این تصمیم بعد از اقدام ناموفق ترکیه برای متقاعد کردن آمریکا به ایجاد منطقه پرواز ممنوع و امن در مرزهای ترکیه و سوریه مطرح شده‌است.

در همین زمینه خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داده‌است، رئیس جمهوری ترکیه، یک روز پیش از این، به شدت نسبت به «پاکسازی قومی» توسط کردها هشدار داد. این اظهارات بعد از پیشروی‌های کردها در مناطق تحت سلطه داعش مطرح شد.

اردوغان خطاب به جامعه جهانی گفت که به هر قیمتی که باشد اجازه ایجاد دولتی کُرد در جبهه مرزهای شرقی خود را نخواهیم داد. وی کردها را به تغییر «بافت جمعیتی» مناطق مرزی سوریه با ترکیه متهم کرد.

ترکیه حدود ۳۱ سال است که با افراد مسلح نیروهای حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) نبرد مسلحانه می‌کند. ترکیه می‌گوید که افراد این حزب مسلح با شبه نظامیان کرد «یگان‌های مدافع خلق» سوریه موسوم به «ی‌پ‌گ» در ارتباط هستند.

چند روز گذشته کردهای سوریه با حمله به مواضع داعش در کوبانی درگیر نبرد خونینی با این گروه شدند که بنا به گزارش‌ها منجر به کشته شدن حداقل ۱۶۴ از افراد داعش شده‌است.

ترکیه یکی از سرسخت‌ترین مخالفان دولت بشار است که طی چهار سال گذشته با جنگ داخلی مواجه شده‌است، جنگی که به پناهنده شدن ۱٫۸ میلیون شهروند سوری و کشته شدن بیش از ۲۱۰ هزار نفر منجر شده‌است.

تکذیب ارتباط ترکیه با نیروهای جهادی

گزارش‌ها همچنین حاکی از آنند که اردوغان هرگونه ارتباط ترکیه با نیروهای جهادی را رد کرده‌است.

اخیراً هشتگی با عنوان «ترکیه تروریست» در توئیتر راه‌اندازی شده‌است که این کشور را به حمایت از گروه‌های جهادی متهم می‌کند.

اردوغان در واکنش به محتوای این هشتگ گفته‌است که «چطور ترکیه را به حمایت از تروریسم متهم می‌کنید، در حالی که هزاران پناهنده کوبانی به خاک ترکیه وارد شده‌اند؟».

هفته گذشته گزارش‌هایی از درخواست اردوغان و احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه از نیروهای نظامی برای مداخله نظامی در سوریه منتشر شده بود.

روزنامه حریت ترکیه نیز ادعا کرده بود که ۱۲ هزار شبه نظامی کُرد در حال آماده شدن برای ورود به خاک سوریه برای ایجاد یک منطقه امنیتی در مقابل تهدید داعش هستند.

این گزارش همچنین گفته‌است که ترکیه می‌خواهد کمک‌های بیشتری برای تقویت نیروهای «ارتش آزاد سوریه» برای مقابله با نیروهای بشار اسد و ستیزه‌جویان داعش بکند.

انتشار این گزارش‌ها در حالی است که علیرضا بیگدلی، سفیر ایران در ترکیه روز شنبه اعلام کرد که هرگونه مداخله نظامی در یک کشور عضو سازمان ملل (سوریه) ظرفیت ترکیه را برای حفظ صلح و امنیت سوریه از بین خواهد برد.

وی همچنین گفت که هر بار که چنین گزارش‌هایی منتشر می‌شود، دولت ترکیه در گفت‌وگو با مقامات ایران آن را رد می‌کند. وی اظهار امیدواری کرد که ترکیه و ایران بصورت مشترک توانایی‌های خود را برای ایجاد صلح در سوریه بکار گیرند.

XS
SM
MD
LG