لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۷

مشاور عالی فرمانده سپاه: موسوی هنوز دچار توهم است و توبه نمی‌کند


محمدحسین صفار هرندی، مشاور عالی فرمانده سپاه پاسداران.
محمدحسین صفار هرندی، مشاور عالی فرمانده سپاه پاسداران.

مشاور عالی فرمانده سپاه پاسداران، میرحسین موسوی، نامزد معترض انتخابات ۸۸، را متهم کرد که «امروز هم همچنان دچار توهم است و به همین دلیل توبه و عذرخواهی نمی‌کند».

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین صفار هرندی که یکشنبه‌شب ششم دی در مراسمی به مناسبت روز «۹ دی»، سالگرد تجمع طرفداران حکومت جمهوری اسلامی برای مقابله با اعتراض‌های ۸۸، سخن می‌گفت درباره میرحسین موسوی افزود که وی «با تفکر جاه‌طلبانه به هر قیمتی می‌خواست درصحنه باشد و گذشته کنار مانده را جبران کند.»

میرحسین موسوی که در زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق نخست‌وزیر جمهوری اسلامی بود، همراه با مهدی کروبی، رئیس اسبق مجلس، از اسفند ۱۳۸۹ و به دلیل اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری و فراخوان برای تجمع در حمایت از «بهار عربی» در حصر خانگی به سر می‌برند.

صفار هرندی در ادامه سخنانش درباره رویدادهای ۸۸ افزود: «فتنه ۸۸ تهدید جدی نظام بود که مانند کشتی‌گیران، نظام را روی پل بردند و آمریکا به‌عنوان داور بین‌المللی منتظر بود کمر نظام اسلامی به خاک مالیده شود زیرا دشمن باور کرده بود جمهوری اسلامی در حال زمین خوردن است».

وی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق، را «ابزارهای فتنه ۸۸» معرفی کرد و اظهار داشت که «غرب دلش می‌خواست حکومت در ایران جابجا شود تا کسانی که زیر بار تحمیل‌های آن‌ها نمی‌رفتند جای خود را به کسانی دهند که بتوانند نقشه‌های آن‌ها را پیاده کنند لذا سراغ این افراد رفتند و فتنه را با کمک نیروهای داخلی برپا کردند».

صفار هرندی در عین حال گفته که این سه تن «دوره‌دیده و مزدور» نبودند بلکه به ادعای او، «دچار توهم و جهالت شدند و تصور کردند دیگر رئیس‌جمهور شده‌اند».

مشاور عالی فرمانده سپاه افزوده است: «باید بگوییم این آقایان مزدور آمریکا نبودند بلکه از اعضاء نظام بودند، تردیدی نیست که از یاران انقلاب بودند» اما به گفته وی، «دشمن آن‌ها را کارگزینی کرد و سپس طرح خود را توسط همین افراد پیاده کرد».

وی مدعی شده که به میرحسین موسوی در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ گفته شده بود که «در شهرهای کوچک و برخی شهرستان‌ها رای خوبی ندارید و بهتر است کنار بکشید تا نگاه مردم نسبت به نخست‌ وزیر دوران امام همچنان مطلوب باشد»، اما آقای هرندی از این نامزد انتخابات نقل قول کرد که گفته‌است «نام من رای می‌آورد.»

میرحسین موسوی و مهدی کروبی در شرایطی در حصر به سر می‌برند که خانواده‌های آن‌ها بار‌ها از وضعیت بد جسمی آن‌ها شکایت کرده‌اند.

به رغم گذشت بیش از پنج سال از اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ۸۸ که به کشته شدن ده‌ها تن و بازداشت هزاران نفر انجامید، اصولگرایان تندرو و هواداران رهبر جمهوری اسلامی همچنان درباره این واقعه سخنرانی و اظهارنظر کرده و از آن به عنوان «فتنه ۸۸» یاد می‌کنند.

نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در اسفند امسال نیز، نگرانی برخی جناح‌ها در جمهوری اسلامی از پیروزی منتقدان و اصلاح‌طلبان در هر دو انتخابات را برانگیخته است.

روز چهارم دی ماه، آیت الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، در خطبه‌های نمازجمعه به اعتراض‌های سال ۸۸ اشاره و از کسانی که به گفته او، درباره این «فتنه» سکوت کرده‌اند انتقاد کرد.

وی گفت: «نباید فتنه را کوچک بشماریم بلکه باید این قضیه ادامه یابد و ۹ دی تداوم یابد تا در هر جایی که قرار است فتنه برپا شود باید مردم هوشیار باشند و مثل‌‌ همان روز فتنه را خاموش کنند».

نجات الله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان، نیز روز یکشنبه درباره تایید صلاحیت نامزد‌ها برای انتخابات اسفندماه گفته بود: «هرگونه اظهارنظری یا عملی درباره فتنه سال ۸۸ ملاک عمل شورای نگهبان است و کاندیدا‌ها باید مرزبندی روشن و مشخصی درباره فتنه داشته باشند».

محمدحسین نجات، معاون فرهنگی سپاه، هم در مصاحبه‌ای با خبرگزاری فارس که روز ششم دی منتشر شد، از هیات‌های اجرایی انتخابات که زیر نظر وزارت کشور است، خواست که معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ یا به گفته او افراد «فتنه‌گر و حامی فتنه‌گر» را «رد صلاحیت» کنند.

وی اضافه کرد: «اگر وزارت کشور به وظیفه قانونی خود عمل نکرد شورای نگهبان باید عمل کند».

XS
SM
MD
LG